نماينده آمريکا در مذاکرات شش جانبه: مشکل تحريم معاملات مالی با کره شمالی حل شده است

- کريستوفر هيل: «مساله تحريم‌های بانکی کره‌شمالی در بانک «دلتا بانکو آسيا» ماکائو حل شده است.» او افزود:«کره‌ شمالی می‌خواهد از اين اقدام آمريکا مطمئن شود و من اطمينان می‌دهم که اين مساله حل شده است.»
- محمد البرادعی مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در ديدار با مقام‌های ارشد عضو مذاکرات شش جانبه پکن ‌ابراز اميدواری کرد ظرف دو ماه آينده روابط کره شمالی و آژانس ازسرگرفته شود.
- نمايندگی کره جنوبی اعلام کرده است در صورت برقراری روابط مجدد آژانس با کره‌شمالی، ۵۰‬هزار تن سوخت سنگين در اختيار اين کشور قرار خواهد گرفت.

March 15, 2007 12:51 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

کريستوفر هيل، نماينده آمريکا در مذاکرات شش جانبه درباره برنامه هسته ای کره شمالی، گفت که مشکل تحريم معاملات مالی با کره شمالی حل شده است.

مقام‌های ارشد عضو مذاکرات شش جانبه پکن برای حل مساله هسته‌ای شبه‌جزيره کره ، روز جمعه گفت و گوهای خود را در قالب مذاکرات «گروه کار انرژی» برای ارسال کمک‌های اقتصادی و انرژی به کره‌شمالی ادامه دادند.

بگزارش راديو قردا، آقای هيل گفت: «مساله تحريم‌های بانکی کره‌شمالی در بانک «دلتا بانکو آسيا» ماکائو حل شده است.» او افزود:«کره‌ شمالی می‌خواهد از اين اقدام آمريکا مطمئن شود و من اطمينان می‌دهم که اين مساله حل شده است.»

کره شمالی آزاد کردن بيست و پنج ميليون دلار از اموال ضبط شده خود را در بانکی در ماکائو، از شروط اصلی اجرای توافقنامه اخير برای تعطيل کردن راکتور هسته ای يانگ بيون، اعلام کرده است.

اين نخستين اجلاس اين گروه است که به رياست کره‌ جنوبی و در محل‌سفارت اين کشور در پکن برگزار شده‌است. نمايندگان کشورهای حاضر دراين نشست که وارد دومين روز خود شده است ، در پی يافتن راهکارهايی برای انتقال انرژی به کره‌شمالی هستند.

نمايندگی کره جنوبی اعلام کرده است در صورت برقراری روابط مجدد آژانس با کره‌شمالی، ‪ ۵۰‬هزار تن سوخت سنگين در اختيار اين کشور قرار خواهد گرفت.

ابراز اميدواری البرادعی برای از سر گيری روابط آژانس و کره شمالی
محمد البرادعی مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در ديدار با مقام‌های ارشد عضو مذاکرات شش جانبه پکن ‌ابراز اميدواری کرد ظرف دو ماه آينده روابط کره شمالی و آژانس ازسرگرفته شود.

آقای البرادعی می گوید اولين گام برای حل مساله هسته‌ای شبه جزيره کره، برقراری روابط ميان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و کره‌شمالی است .

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد که بازرسان بتوانند دوباره کار خود را در کره‌شمالی ازسر بگيرند.

کره‌شمالی بازرسان‌آژانس بين‌المللی انرژی اتمی را در سال ‪ ۲۰۰۲‬ از اين کشور اخراج کرد و از پيمان منع گسترش تسليحات اتمی «ان.پی.تی» نيز خارج شد.

پيونگ يانگ در سال ‪ ۲۰۰۵‬ميلادی رسما اعلام کرد که سلاح‌اتمی توليد کرده است و در نهم اکتبر سال ‪ ۲۰۰۶‬نخستين بمب اتمی خودرا با موفقيت آزمايش کرد.