راست افراطي ، فاقد مشخصات يك جريان سياسي است

• محسن آرمين: اين جريان بعد از گام شوراها و گام مجلس هفتم به دنبال اين است كه دولت را در اختيار بگيرد و كاملاً حاكميت خود را به صورت يكپارچه بر كشور تحميل كند و به هيچ وجه حاضر نيست كه اين موقعيت را با موتلف خودش كه همان جريان راست سنتي است، تقسيم كند، و در واقع همين امر عامل بروز تنش‌‏هاي شديد در جناح راست شده است .
• در حال حاضر بخش راست سنتي به تدريج احساس مي‌‏كند كه در اين روند، فقط قرار نيست اصلاح طلبان از گردونه قدرت حذف شوند، بلكه جريان راست سنتي هم حذف خواهند شد و آنها اكنون اين خطر را احساس كرده‌‏اند و علت چالش جبهه ضداصلاحات در نرسيدن به اجماع بر روي يك كانديداي واحد، همين احساس ناخوشايند است، چرا كه بخش افراطي حاضر به هيچ تنازل و انعطافي نيست، لذا با بن بست مواجه شده‌‏اند.



January 11, 2005 09:04 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

• محسن آرمين: اين جريان بعد از گام شوراها و گام مجلس هفتم به دنبال اين است كه دولت را در اختيار بگيرد و كاملاً حاكميت خود را به صورت يكپارچه بر كشور تحميل كند و به هيچ وجه حاضر نيست كه اين موقعيت را با موتلف خودش كه همان جريان راست سنتي است، تقسيم كند، و در واقع همين امر عامل بروز تنش‌‏هاي شديد در جناح راست شده است .
• در حال حاضر بخش راست سنتي به تدريج احساس مي‌‏كند كه در اين روند، فقط قرار نيست اصلاح طلبان از گردونه قدرت حذف شوند، بلكه جريان راست سنتي هم حذف خواهند شد و آنها اكنون اين خطر را احساس كرده‌‏اند و علت چالش جبهه ضداصلاحات در نرسيدن به اجماع بر روي يك كانديداي واحد، همين احساس ناخوشايند است، چرا كه بخش افراطي حاضر به هيچ تنازل و انعطافي نيست، لذا با بن بست مواجه شده‌‏اند.

تهران- خبرگزاري كار ايران

عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و نماينده اصلاح‌‏طلب مجلس ششم جريان‌‏هاي درون جبهه اصلاحات و مخالفان اين جبهه را تحليل كرده است، آرمين معتقد است كه طيف افراطي و تازه به دوران رسيده راست پس از فتح شوراها و مجلس هفتم، اكنون تمام توجه و قدرت خود را معطوف به كسب كرسي رياست جمهوري كرده است تا قدرت را در كشور يكپارچه كند و البته در اين راه از قرباني كردن و كنار گذاشتن موتلف سنتي خود هم ابايي ندارد.

محسن آرمين؛ فارغ التحصيل مهندسي الكترونيك از دانشگاه علم و صنعت و دانشجوي مقطع دكتراي دانشگاه تربيت‌‏مدرس با سابقه فعاليت سياسي بيش از ربع قرن، قبل و پس از پيروزي انقلاب با مواضع چپ‌‏گرايانه‌‏اش به عنوان يكي از اعضاي اصلي و تأثيرگذار اين سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در عرصه سياسي كشور حضور داشته است.
در يكي از روزهاي سرد زمستان 83 در محل كتابخانه ساختماني قديمي متعلق به تشكل متبوعش و در حاليكه با خونسردي سيگارش را روشن مي‌‏كند، قاطعانه مي‌‏گويد كه؛ « در صورت برگزاري انتخاباتي آزاد، اصلاح‌‏طلبان در انتخابات رياست جمهوري پيروز مي‌‏شوند» .
آرمين متعلق به آن دسته از سياستمداراني است كه همچنان بر اصلاحات حكومتي تأكيد دارد و تنها راهبرد سياسي در شرايط فعلي كشور را ادامه اصلاحات مي‌‏داند، آن هم در قالب اصلاحات حكومتي.
پاسخ‌‏ "محسن آرمين" به پرسش‌‏هاي "ميثم عنقايي" در پي مي‌آيد؛

عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با بيان اين مطلب كه تحولات جامعه غيرقابل برگشت به فضاي قبل ازدوم خرداد 76 است، ضمن ارزيابي فضاي اجتماعي و سياسي كشور ،گفت: چالش‌‏هاي هشت ساله اخير در عرصه سياسي و فاصله نسبتاً قابل توجهي كه بين نتايج بدست آمده و مطالبات و خواست‌‏هاي اجتماعي وجود دارد، موجب نوعي دلسردي و وازدگي در عرصه اجتماعي شده است.
وي افزود: اين امر مورد تأييد همگان است، صرف نظر اين كه جريانات سياسي ممكن است در تحليل اين دلسردي با هم اختلاف داشته باشند، اما در اينكه چنين چيزي واقعيت دارد، ترديدي وجود ندارد.
آرمين در تشريح علل فضاي انفعالي در جامعه، متذكر شد: معتقدم علت اين وازدگي و سرخوردگي، نوع چالش و جنجال‌‏ آفريني‌‏هاي سياسي، فاصله نسبتاً قابل توجه‌‏اي است كه جامعه بين خواسته‌‏ها و مطالباتش با دست آوردهاي عرصه مبارزات سياسي احساس مي‌‏كند.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي معتقد است كه عرصه رقابت سياسي در كشور ما؛ عرصه بسيار سخت، پرهزينه و كم‌‏بازده‌‏ايي است، يعني انرژي و توان بسياري از كنش‌‏گران سياسي براي بازده بسيار اندك تلف مي‌‏شود.
وي در تشريح اين موضوع، تصريح كرد: علت اين امر عمدتاً حضور سنگين و دخالت گسترده بخش‌‏هايي از حاكميت در عرصه سياسي است كه اصلاً اجازه نمي‌‏دهند اين عرصه بر اساس قواعد، قوانين و ضوابط رقابت سياسي عمل كرده و پيش برود. اين حضور سنگين و دخالت آشكارا ، باعث مي‌‏شود كه روند رقابت سياسي با اختلال‌‏هاي جدي مواجه شود و به هيچ وجه قواعد و ضوابطي كه در عرصه يك رقابت قانونمند سياسي مي‌‏تواند، تعيين كننده باشد، بر روند معادلات سياسي كشور حاكم نباشد.
آرمين با بيان اين مطلب كه اين واقعيت را در هشت ساله گذشته مشاهده كرده‌‏ايم، تأكيد كرد: اگر مروري بر حوادث، تنش‌‏ها و جنجال‌‏هاي هشت سال گذشته داشته باشيم، در تمامي آنها ردپا و نقش بخش‌‏هايي از حاكميت و دخالت نارواي آنها در عرصه سياسي را به نفع يك جريان و به ضرر جريان يا جريان‌‏هاي ديگر را، مشاهده مي‌‏كنيم.
وي يادآوري كرد: مروري بر پرونده‌‏هاي جنجالي ساليان گذشته و بررسي نتايج آنها مويد دخالت و حضور بخشي از حاكميت در امور سياسي كشور است، شايد به نظر آنها حضورشان كاملاً موجه باشد، اما قطعاً مغاير با اصول رقابت سياسي است.
آرمين از پرونده متهمان پرونده‌‏هاي موسوم به سايت‌‏هاي اينترنتي به عنوان آخرين مورد اينگونه دخالت‌‏ها ياد كرد و بيان داشت: اين پرونده را بررسي كنيد؛ يك عده دستگير مي‌‏شوند، عمدتاً كساني هستند كه در سايت‌‏هاي اصلاح‌‏طلبان فعاليت فني مي‌‏كنند، تا سه ماه معلوم نيست كجا هستند، در چه شرايطي به سر مي‌‏برند، اصلاً اتهام آنها چيست؟! نه خانواده آنها مي‌‏دانند كه اتهام‌‏شان چيست و نه وكيل مدافع‌‏شان، تا مدت‌‏ها حتي از پذيرش وكالت آنها جلوگيري مي‌‏شود و نهايتاً زماني كه اعلام مي‌‏شود پرونده آماده ارسال به دادگاه است، تازه وكيل پذيرفته شده و ملاقات‌‏هايي محدود با آنها صورت مي‌‏گيرد و بعداً اعلام مي‌‏شود كه حكم آنها جاسوسي است و بعد چند نفر با رسانه ملي مصاحبه و اعلام مي‌‏كنند كه به حضرت عباس؛ ما جاسوس بوده‌‏ايم و افرادي كه از ما حمايت مي‌‏كنند، بيخود مي‌‏كنند، ما اصلاً اسناد مملكت را به بيگانگان داده‌‏ايم.
وي با تأكيد بر اين موضوع كه اساساً چنين تصويري را در هيچ كشوري نخواهيد ديد، بيان داشت: اين مسائل تمام مي‌‏شود و افراد آزاد مي‌‏شوند و جالب‌‏تر اينكه؛ افرادي كه متهم به جاسوسي شده‌‏اند و خود اعتراف كرده‌‏اند پس از اعتراف عليه ديگران آزاد مي‌‏شوند و كسي به آنها كاري ندارد و نهايتاً پس از مدتي برخي از اين افراد مي‌‏آيند و مطرح مي‌‏كنند كه ما را شكنجه داده و ما را مجبور كرده‌‏اند كه اين اعترافات را بكنيم و در ملاقات با هيات پيگيري قانون اساسي از فشارها و رفتارهايي در دوران بازجويي براي اجبار به اعتراف و مصاحبه سخن گفته‌‏اند كه شنونده از شدت تاثر به گريه مي‌‏افتد.
به گفته آرمين عمده سوژه‌‏هاي هشت سال اخير از چنين قاعده‌‏اي پيروي مي‌‏كنند؛ بدين معني كه يك هجوم تبليغاتي سنگين، بعد دستگيري‌‏ها و پرونده‌‏سازي، احياناً يك مصاحبه تلويزيوني، نامه‌‏پراكني‌‏ها و اظهارات غيرمستند و آخرش معلوم مي‌‏شود كه هيچ چيزي وجود ندارد؛ الا يك جنجالي كه عليه جريان ديگر شده است.
عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با انتقاد شديد از نحوه برخورد برخي از جريانات سياسي با مجلس ششم، اين برخوردها را قسمتي ديگر از پروژه مخالفان جريان اصلاح‌‏طلب دانست و تصريح كرد: تبليغاتي كه عليه مجلس ششم صورت گرفت، تقريباً با حمايت قوي بخش‌‏هاي رسانه‌‏اي حاكميت همراه بود، اين كه مجلس ريخت پاش دارد، اين كه حقوق يك ميليوني دارند و يا تخريب نمايندگان و شايعات در مورد آنها شايد در طول تاريخ پارلماني كشور اين حجم حمله و تهاجم عليه مجلس كه قوه قانون‌‏گذار كشور است، بي‌‏سابقه بوده باشد.
وي متذكر شد: در هيچ مقطع و هيچ دوره‌‏اي از ادوار تاريخ از آغاز مشروطيت تا بحال نمي‌‏توانيد مجلسي را پيدا كنيد كه به اندازه مجلس ششم زير حملات تبليغاتي قرار گرفته باشد و قسمتي از حاكميت هم به اين مساله دامن زده و با اين بخش همراهي كند، بدون اينكه توجه كند كه صرف نظر از اين كه چه كساني كه در اين مجلس هستند، مجلس يك قوه اين حاكميت است و بعداً شما به جايگاه آن نياز داريد. چرا كه اگر قوه مقننه بي‌‏اعتبار شود؛ يعني نظام بي اعتبار شده است، ليكن اين برخوردها از سوي صدا و سيما و نماز جمعه هم ديده شد.
آرمين با اشاره به عملكرد هفت ماهه مجلس هفتم، اظهار داشت: حال ببنيد چه اتفاقي افتاده است، مجلس هفتم مجلسي شد كه بالاخره به گفته آقايان؛ امام زمان اسم‌‏هاي نمايندگان را داده و در شب قدر به اسم و آدرس مشخص شده‌‏اند. البته ما هم از پيش مي‌‏دانستيم اراده‌‏اي در كار است كه افراد مشخص انتخاب شوند، اما معتقد نبوديم كه آن اراده ؛ امام زمان است، به هرحال اين مجلس ساده زيست شروع بكار كرد و در زمان افتتاح مجلس، نمايندگانش گل بر سر آرامگاه حضرت امام نبردند كه صرفه‌‏جويي شود، اما حالا مي‌‏بينيد كه از همين مجلس امام زماني، هر روز يك مشكل و يك مساله و يك بحران در مي‌‏آيد. ماشين پژو، زانتيا مي‌‏شود، حقوق و مزايا بيشتر مي‌‏شود، يك ميليون تومان بن كتاب مي‌‏گيرند،‌‏ كمك‌‏هاي يك ميليون توماني مي‌‏گيرند؛ تازه آقايان مي‌‏گويند كه اين كمك يك ميليون توماني بخش ناچيزي از هزينه‌‏هاي ماهيانه نمايندگان است.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، تصريح كرد: من كاري به درست و غلط بودن اين بحث‌‏ها ندارم كه چرا نماينده‌‏اي حقوق يك ميليوني مي‌‏گيرد؛ چرا كه فكر نمي‌‏كنم چنين برخوردي با مجلس درست باشد، مي‌‏خواهم عرض كنم همان سوژه‌‏هايي كه موجب شديدترين حملات تبليغاتي عليه مجلس ششم مي‌‏شود، اكنون با شدت بيشتر و بعضاً غيرقابل مقايسه در محلس هفتم وجود دارد، اما مجلس؛ مجلس امام زمان است و مشكلي هم احساس نمي‌‏شود.
آرمين آثار سوء اينگونه تبليغات و تخريب‌‏ها را متوجه كل مصالح نظام و كشور برشمرد و افزود: نتيجه آن كارشكني‌‏ها و تنش‌‏هاي سخت و سنگين در عرصه سياسي در مقابل مجلس ششم، نهايتاً موجب بوجود آمدن فضاي سرخوردگي در جامعه شد.
نماينده مردم تهران در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي ضمن ترسيم فضاي حاكم بر جريانات سياسي كشور ، گفت: از دوم خرداد به بعد جناح بندي سياسي در كشور تغيير كرد و در واقع جريانات سياسي در قالب دو جريان كلي با عنوان "جبهه اصلاح‌‏طلبان" و "جبهه مخالف اصلاحات" آرايش پيدا كرده و در مقابل يكديگر صف بندي كرده‌‏اند.
وي ضمن كالبد شكافي فضاي حاكم بر جبهه مخالف اصلاحات، با طرح اين مطلب كه در واقع ابتكار عمل و فرماندهي اين جبهه در ابتدا به دست جريان راست سنتي بوده است، تصريح كرد: در سطح گروه‌‏هاي سياسي در جبهه مخالف اصلاحات شاهد يك تحول قابل توجه هستيم . جريان راست افراطي از ابتداي شكل‌‏گيري اين جبهه در مقطع سال 76 در كنار راست سنتي وجود داشت، اما در هشت سال پيش به عنوان يك جريان سياسي مطرح نبود و عمدتاً به عنوان نيروي عملياتي جناح راست عمل مي‌‏كرد و سطح و كاركرد آن از حمله به تجمعات و برهم زدن جلسات و كتك زدن اين و آن تجاوز نمي‌‏كرد.
نماينده تهران در مجلس ششم در تشريح مشخصات جريان راست افراطي، افزود: اين جريان سه مشخصه اصلي دارد، در انديشه؛ بنيادگراست، در عمل؛ توتاليتر و در عرصه سياست؛ ميليتاريست است.
وي ادامه داد: در طول اين هشت سال جريان راست افراطي به تدريج به سمت يك نوع استقلال پيش رفت، مخصوصاً از دوره دوم رياست جمهوري خاتمي با حمايت‌‏هاي گسترده مالي و لجستيكي و از همه مهم‌‏تر حمايت‌‏هاي تشكيلاتي از سوي بخشهايي از حاكميت اين بخش در طول اين مدت توانست، نهادهاي مربوط به خود را ايجاد كند و با نهادسازي در سطح كشور و شهرهاي مختلف، تشكيلات خود را گسترش دهد و در اين راستا امكانات فوق‌‏العاده‌‏اي در اختيارش قرار گرفت.
آرمين تأكيد كرد: اين جريان نهادسازي كرد، رسانه‌‏سازي كرد، موسسه فرهنگي در قالب اشكال سنتي ايجاد كرد، تئوريسن و نظريه‌‏پرداز سياسي خود را پديد آورد و به تدريج اين جريان در جبهه ضداصلاحات ابتكار عمل را بدست گرفت و بخش معتدل را كنار زد و انتخابات شوراها اولين عرصه‌‏اي بود كه اين جريان اولين تجربه را آزمود و با نام مشخص به ميدان آمد و با توجه به وضعيت خاص آن مقطع و مشاركت اندك مردم توانست پيروز شود و اعتماد به نفس لازم را بدست آورد.
عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با تأكيد بر اين مطلب كه جريان افراطي راست، فاقد مشخصات يك جريان سياسي است، در تشريح اين موضوع متذكر شد: اين جريان همه چيزش از طريق قدرت تأمين مي‌‏شود و اگر اين بند ناف قطع شود، همه چيزش فرو مي‌‏ريزد و تا به حال با اتكاء به نهادها و تشكيلات قدرتمند پشت سرش توانسته، نقش آفريني كند.
وي ادامه داد: با توجه به اعتماد به نفسي كه اين جريان در انتخابات شوراها بدست آورد، در انتخابات مجلس با يك روحيه مضاعف و با ادعايي بيشتر حضور پيدا كرد، به طوري كه ليست انتخاباتي جريان راست در مجلس هفتم در شهرهاي اصلي كشور زير نظر اين طيف از جريان راست بسته شد و به جايي رسيد كه حتي چهره‌‏هاي بارز و سرشناس جريان راست سنتي با اعمال فشار بخش افراطي، از برخي ليست‌‏هاي انتخاباتي در سطح شهرهاي بزرگ خط خوردند و موضع غيرقابل توجيه شوراي نگهبان در ردصلاحيت‌‏ها هم كاملاً عرصه انتخابات مجلس را به انتخاباتي يك‌‏سويه و نتايج از پيش تضمين شده براي اين جريان تبديل كرد.
آرمين معتقد است كه در حال حاضر اين جريان بعد از گام شوراها و گام مجلس هفتم به دنبال اين است كه دولت را در اختيار بگيرد و كاملاً حاكميت خود را به صورت يكپارچه بر كشور تحميل كند و به هيچ وجه حاضر نيست كه اين موقعيت را با موتلف خودش كه همان جريان راست سنتي است، تقسيم كند، يعني اين بخش به تدريج به دو جريان مخالف اصلاحات به قدري تفوق پيدا كرده است كه حاضر نيست اين غنيمت را با موتلف خودش تقسيم كند و در واقع همين امر عامل بروز تنش‌‏هاي شديد در جناح راست شده است .
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي در تكيمل ديدگاه خود در خصوص تقسيم‏بندي موجود در جبهه مخالف اصلاحات، افزود: اين جريان تندرو مي‌‏گويد كه بايد همه چيز در اختيار من باشد و شعارهاي جديد اين طيف نظير؛"ضرورت جوانگرايي"،"اصول‌‏گراها بايد مملكت را اداره كنند"،"بيست و چهار سال مملكت دست ما نبوده است"،"پيرمردها جايشان روي سر ما، اما حالا بايد بروند خانه بنشيند تا جوانترها مملكت را اداره كنند و اتاق فكر راه بيندازيم"،" آنهايي كه جنگ را اداره كردند، بايد كشور را اداره كنند". مخاطب اينگونه شعارها و اظهارات، موتلف افراطي راست يعني بخش معتدل جبهه ضداصلاحات است، يعني بايد شما برويد كنار بنشيند و رياست جمهوري عرصه‌‏اي نيست كه شما دخالت كنيد.
آرمين تأكيد كرد كه در جريان نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، اصلاح‌‏طلبان با جريان راست طرف نيستند، بلكه با يك جريان اقتدارگرا كه به شدت حمايت مي‌‏شود، طرفند.
وي تصريح كرد: معتقدم كه روند افتراق در جناح مخالف اصلاحات هنوز به اوج خود نرسيده است، بدين معني كه اين جناح افراطي به طيف مستقلي تبديل مي‌‏شود. اگر پس از انتخابات رياست‌‏جمهوري نتيجه به نفع جريان افراطي جناح راست تمام شود، آنگاه روند افتراق كامل خواهد شد و اين جريان خيلي راحت موتلف سنتي خود را كنار خواهد زد و كاملاً جدا مي‌‏شود.
عضو شوراي مركزي سازمان مجاهدين انلاب اسلامي، افزود: اين روند افتراق ادامه پيدا خواهد كرد و بستگي به نتايج انتخابات دارد، هر چه به انتخابات نزديكتر شويم، انشعاب در اين جبهه به صورت واضح‌‏تر صورت خواهد گرفت.
اين نماينده اصلاح‌‏طلب مجلس ششم يادآور شد: در واقع در حال حاضر بخش راست سنتي به تدريج احساس مي‌‏كند كه در اين روند، فقط قرار نيست اصلاح طلبان از گردونه قدرت حذف شوند، بلكه جريان راست سنتي هم حذف خواهند شد و آنها اكنون اين خطر را احساس كرده‌‏اند و علت چالش جبهه ضداصلاحات در نرسيدن به اجماع بر روي يك كانديداي واحد، همين احساس ناخوشايند است، چرا كه بخش افراطي حاضر به هيچ تنازل و انعطافي نيست، لذا با بن بست مواجه شده‌‏اند.