سايت جمهوری - گروه خبر: خانم شيرين عبادي در مصاحبه راديوفردا:
بعد از 27 روز اعتصاب غذا و پرهيز از مصرف دارو، حال اکبر گنجي روزنامه نگار داني وخيم تر شده است. خانم شيرين عبادي وکيل مدافع گنجي در مصاحبه با راديوفردا مي گويد گنجي به مقاومت شجاعانه خود براي دمکراسي و آزادي با شهامت ادامه مي دهد و روز به روز به مرگ نزديک تر مي شود. در پاسخ نامه سرگشاده فعالان سياسي و دانشگاهي در خارج از کشور، که از وي خواستند موضوع گنجي را در محافل حقوق بشر جهاني مطرح کند، خانم عبادي مي گويد چنين کاري از روز آغاز اعتصاب غذاي گنجي شروع شد و حاصل آن بيانيه هاي متعددي بود که سازمانهاي حقوق مشترکا در فراخوان آزادي وي منتشر کردند. وي مي افزايد ايکاش به جاي جايزه نوبل صلح، کليد طلائي آزاد کردن همه دانیان سیاسی را دریافت می کرد.
مينا بهارمست
(rm) صدا | (wma) صدا [ 4:41 mins
با وخامت اوضاع جسماني اکبرگنجي، روزنامه نگار داني که نزديک به يک ماه است در اعتصاب غذا به سر مي برد، هلن فلاتر، رئيس کميسيون حقوق بشر پارلمان اروپا، در نامه اي به رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا خواهان اقدام فوري براي نجات جان گنجي و آزادي او شد. راديوفردا ، از خانم شيرين عبادي برنده جايزه صلح نوبل و وکيل آقاي گنجي، در باره آخرين وضعيت موکل وي پرسيده است.
خانم شيرين عبادي (موکل اکبر گنجي، تهران): آقاي اکبر گنجي در مقاومتي که براي دمکراسي و آزادي در ايران شروع کردند، با شهامت تمام دارند ادامه مي دهند و امروز بيست وهفتمين روز اعتصاب غذاي ايشان است. تمامي تلاشهاي من و ساير وکلا و آزاديخواهان ايران تاکنون بدون نتيجه مانده و اين آزادي خواه شجاع هنوز در دان است و روز به روز به مرگ نزديک تر مي شود.
مينا بهارمست (راديوفردا): شما آخرين بار آقاي گنجي را کي ملاقات کرديد؟
خانم شيرين عبادي: من آقاي گنجي را سه بار براي ملاقاتش رفتم و هر سه بار بر خلاف قانون مانع از ملاقات من با موکلم شدند و بار چهارم که در اثر رايي هاي فراوان و اصرار بيش از حد توانستم موکل خود را ببينم برخلاف قانون ماموري را به دستور دادستان تهران گذاشته بودند که ناظر بر ملاقات ما باشد و اين کار خلاف قانون بود و در اعتراض به اين عمل خلاف قانون، آقاي گنجي و من حاضر به ملاقات نشديم.
م.ب.: شماري از ايرانيان مقيم خارج از کشور، هنرمندان، پژوهشگران و اساتيد دانشگاه، درنامه اي سرگشاده از شما خواسته اند که مورد زندانيان سياسي ايران و به خصوص مورد اکبر گنجي را به مجامع حقوقي بين المللي بکشيد ودر آنجا مطرح کنيد.
خانم شيرين عبادي: من از توجه ايرانيان ارجمندي که خارج از ايران هستند، به مسائل حقوق بشر در ايران، خصوصا وضعيت خطرناک آقاي گنجي، سپاسگزاري مي کنم.همدلي آنها شهامت ما را بيشتر مي کند اما دوستان بايد توجه داشته باشند که آنچه خواسته اند از مدتها قبل شروع شده است. يعني از ابتداي اعتصاب غذاي آقاي گنجي. من علاوه بر مقامات داخلي و راه هاي قانوني که در داخل کشور هست، از کليه امکانات بين المللي خودم استفاده کرده ام و نمونه اش اطلاعيه مشترکي بود که من، سازمان ديدبان حقوق بشر، فدراسيون بين المللي حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز و همچنين عفو بين الملل امضا کرده بوديم و بعد از آن هم باز در اثر تلاشهاي من و سايرهمکاران من چندين بار سازمان هاي بين المللي حقوق بشر مسئله ار مطرح کردند، وليکن بايد امکانات ما را هم بدانند.
م.ب.: از شما انتقاد مي شود که چرا شما مورد اکبر گنجي را در کميسيون حقوق بشر سازمان ملل مطرح نمي کنيد؟
خانم شيرين عبادي: مراتب به کميسيون حقوق بشر اطلاع داده شده ولي عملکرد آنها هم طبق ضوابط حقوق بشر است، يعني دولت ايران را صدا مي کنند و به آن اخطار مي کنند که اگر گوش نکرد، که تا الان گوش نکرده، آن وقت بايستي مسئله بايستي در مواقع مخصوص خودش در مجمع عمومي يا در کميسيون حقوق بشر که ساليانه تشکيل مي شود مطرح شود. من برنده جايزه صلح نوبل شدم و اين البته بلندگوهاي بيشتري در اختيار من قرار مي دهد که بتوانم حرف خودم را رساتر به گوش همه برسانم وليکن آرزو مي کنم ايکاش به جاي جايزه صلح نوبل يک کليد طلائي به من مي دادند تا من در دان ها را باز کنم و حرف من تا کنون منجر به آزادي آقاي گنجي نشده. البته خوشبختانه آقاي زرافشان از دان براي معالجه بيرون آمدند و در بيمارستان مشغول معالجه هستند اما من نمي دانم چه عاملي باعث مي شود که آقاي گنجي که شديدا بيمار هم هست، مخالفت بشود از اينکه بيايد در بيمارستان بستري بشوند.