خطر همه گيری بيماری وبا در شهرهای ايران
تاکنون مرگ سه کودک در تهران و 67 مورد ابتلا به بيماری وبا در سطح کشور گزارش شده است

۳۷ مورد وبا در قم، ۱۲ مورد در كرج، يك مورد در ساوجبلاغ، دو مورد در كنارك چابهار، ۵ مورد در آزاد شهر گلستان، دو مورد گنبد، يك مورد قزوين، سه مورد شهريار، دو مورد همدان و يك مورد زنجان گزارش شده است.
- رييس مرکز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت: شرايط آب و هوايي و محيطي همه‌‏گيري بيماري وبا وجود دارد


August 8, 2005 08:56 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

رييس اداره بيمارى هاى منتقله از آب وزارت بهداشت در گفت وگو با فارس گفت: تاكنون ۳۷ مورد وبا در قم، ۱۲ مورد در كرج، يك مورد در ساوجبلاغ، دو مورد در كنارك چابهار، ۵ مورد در آزاد شهر گلستان، دو مورد گنبد، يك مورد قزوين، سه مورد شهريار، دو مورد همدان و يك مورد جان گزارش شده است علاوه بر آن تاكنون يك مورد وبا در منطقه غرب تهران شناسايى شده كه با توجه به موارد مشكوك انتظار افزايش اين آمار را در غرب تهران داريم. وى ادامه داد: تاكنون دو مورد مرگ ناشى از وبا قطعى است كه يك مورد آن در قم و يك مورد ديگر در كرج بوده است، اما مساله مهم احتمال افزايش موارد مشكوك به آلودگى در غرب استان تهران است كه علت آن هم شرايط آلوده منطقه شهريار به علت حضور افاغنه و پاكستانى ها است. سروش اضافه كرد: مهم ترين راه پيشگيرى از وبا دقت در مصرف آب است، هنوز آب شبكه در شهرها سالم است اما آبى كه توسط دستفروش ها يا تانكرها در شهرها، روستاها يا بين راه ها فروخته مى شود ممكن است آلوده باشد.

مرگ سه نفر بر اثر ابتلا به وبا
مدير ستاد شهر سالم تهران نيز گفت: براساس آمارهاى به دست آمده در تهران موارد متعددى از ابتلا به وبا مشاهده شده كه ۳ مورد اين افراد كه كودك بودند در تهران، قم و كرج به دليل كم آبى فوت كرده اند.
در تهران روزانه ۵۰ شكست لوله اى به وجود مى آيد و چنانچه زمينى دراطراف اين لوله ها به فاضلاب نزديك باشد ميكروب به راحتى وارد آن شده و باعث آلوده شدن سبزيجات و همچنين آبها مى شود. مدير ستاد شهر سالم تهران اشاره کرد آب تهران فعلا در حد سلامت است.

استقرار تيم پزشكى در مرز عراق
تيم پزشكى براى جلوگيرى از ورود وبا از عراق به استان ايلام در نقطه مرزى مستقر شد.
دكتر غلامرضا عسگرى، معاون بهداشتى دانشگاه علوم پزشكى ايلام در گفت وگو با ايسنا اظهار كرد: با توجه به اين كه استان ايلام طولانى ترين مرز مشترك با كشور عراق را دارد و روزانه ۱۵۰۰ عراقى از مرز مهران وارد كشور مى شوند و با توجه به وضعيت نابسامان بهداشتى كشور عراق، تيم پزشكى براى كنترل دقيق در نقطه مرزى مستقر شد. وى گفت: موارد وبا در كشور عراق مشاهده شده است اما اين موارد نسبت به كشورهاى افغانستان و پاكستان كمتر است.

----------------------------------------------
رييس مرکز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت:
شرايط آب و هوايي و محيطي همه‌‏گيري بيماري وبا وجود دارد

تهران- خبرگزاري كار ايران

رييس مركز مديريت بيماري‌‏هاي وزارت بهداشت, اعلام كرد: شرايط آب و هوايي و محيطي همه‌‏گيري بيماري وبا در كشور وجود دارد.
محمد مهدي گويا, رييس مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت, درمان آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار ايلنا, گفت: احتمال وسعت بيماري وبا دركشور وجود دارد؛ زيرا شرايط گسترش آن فراهم است.

وي افزود: شرايط آب و هوايي و محيطي به نفع بيماري وبا است كه اگر كنترل نشود, با همه‌‏گيري بيماري روبرو مي‌‏شويم.
به گفته گويا, سيستم بهداشت و درمان شبانه‌‏روز در تلاش است تا از وسعت بيماري وبا در كشور جلوگيري كند.
وي تصريح كرد: در طول 10 روز شيوع بيماري در قم, يك‌‏هزار و 200 نمونه مدفوع آزمايش شده تا كنترل بهتري بر اين بيماري صورت گرفته باشد.
گويا, با اشاره به اين‌‏كه اگر به بيماري وبا توجه نمي‌‏شد, همه‌‏گيري آن حتمي بود, گفت: سيستم كنترلي خوبي در كشور وجود دارد, در غير اين صورت همه‌‏گيري وبا در كشور داشتيم كه بحث كنترل آن بسيار سخت‌‏تر مي‌‏شد.