سخنگوی آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام کرد که قطعنامه مربوط به ایران بدون رای گیری و با اجماع به تصویب شورای حکام رسيد

- برخلاف ارزيابی های مقامات ايران پيشنهاد اروپا با تغييرات اندکی تصويب شد.
- آژانس به اتفاق آرا از ایران خواست تا تمام فعالیت های غنی سازی که اوائل این هفته شروع کرده بود را مجدداً به حالت تعلیق درآورد اگر ایران از قطعنامه اطاعت نکند آنها در ماه سپتامبر پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع خواهند داد.
- آصفی: این قطعنامه سیاسی و با فشار آمریکا و همپیمانانش به تصویب رسیده و فاقد مبنای حقوقی و منطقی بوده و غیر قابل قبول است.
- واکنش نماينده مجلس: از این پس بدون هماهنگی با اروپا و فقط در چارچوب پادمان های بین المللی و زیر نظر آژانس، فعالیت های نطنز و دیگر مراکز هسته ای خود را به سرعت آغاز خواهیم کرد.
- رئيس هيئت مذاکره کننده ايران: علیرغم همه این هیاهو، ما برای مذاکرات آمادگی داریم.
- آمریکا در واکنش به صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام اعلام کرد که درخواست آژانس از ایران نشانگر عزم جامعه بین الملل برای تغییر روند در آن است.


August 11, 2005 10:09 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

گزارش فارس از وين
شوراي حكام قطعنامه اروپا عليه ايران را تصويب كرد

شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بعدازظهر امروز در ادامه نشست اضطراري خود، قطعنامه پيشنهادي سه كشور اروپايي مذاكره كننده با ايران را تصويب كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس از وين، قطعنامه سه كشور اروپايي دقايقي پس از آغاز جلسه بعدازظهر شوراي حكام به اتفاق آرا به تصويب 35 عضو اين شورا رسيد.
بنا بر اين گزارش، جنبش غيرمتعهدها ساعاتي پيش از آغاز جلسه رسمي شوراي حكام به منظور بررسي مفاد قطعنامه ارائه شده از سوي سه كشور اروپايي كه مورد اختلاف آنها بود نشستي در اين زمينه با اين سه كشور برگزار كرد.
اين قطعنامه پس از لحاظ كردن الحاقيه‌هاي مورد نظر كشورهاي غيرمتعهد به اتفاق آرا به تصويب رسيد.
گزارش‌هاي پيش از اين حكايت از اين امر داشت كه در صورت عدم دستيابي به توافق اين قطعنامه به راي گذاشته شود.
خبرگزاري فارس
------------------------
واکنش رسمی ایران به قطعنامه شورا
آصفی : قطعنامه آژانس سیاسی و غیر قابل قبول است
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن رد کردن قطعنامه امروز آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: این قطعنامه سیاسی و با فشار آمریکا و همپیمانانش به تصویب رسیده و فاقد مبنای حقوقی و منطقی بوده و غیر قابل قبول است.
به گزارش خبرگزاری "مهر"،حمید رضا آصفی افزود: سه کشور اروپایی با تصویب این قطعنامه مخالف روح پادمان و گفتگوهای انجام شده در طول دو سال گذشته و همچنین تفاهم تهران و پاریس عمل کرده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد در حالی که فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران هیچ انحرافی از مقاصد صلح آمیز نداشته و تحت نظارت آژانس صورت می گیرد تصویب این قطعنامه کارایی و استقلال آژانس را مورد تردید جدی قرار می دهد.

آصفی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از حقوق مشروع خود صرف نظر نکرده و همچنان بر استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای تاکید دارد.
خبرگزاری مهر
------------------------------------------------------

ابوطالب : بازی تمام شد؛ اروپایی ها از فرصتی که در اختیارشان گذاشتیم استفاده نکردند// فعالیت نطنز و دیگر مراکز هسته ای را به سرعت آغاز می کنیم
سعید ابوطالب نماینده تهران با اشاره به این که اروپایی ها از فرصتی که در اختیارشان گذاشتیم استفاده نکردند، گفت : ما انرژی هسته ای را تولید خواهیم کرد و این تکنولوژی را به تمام کشورهای نیازمند دنیا نیز صادر خواهیم کرد.
سعید ابوطالب نماینده تهران در گفتگو با خبرنگار سیاسی "مهر" در واکنش به قطعنامه امشب شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران گفت : برای همگان مشخص است که فعالیت های جمهوری اسلامی ایران قانونی، صلح آمیز و مفید برای پیشرفت همه جوامع بشری است و ما اجازه نمی دهیم که نظام سلطه و حکومت های بی اهمیت و مقهور غرب، برای ما تصمیم گیری کنند.

وی با بیان این که اروپایی ها از فرصتی که در اختیارشان گذاشته بودیم استفاده نکردند، افزود : ما قادر به تولید انرژی هسته ای هستیم و این کار را خواهیم کرد و دانش آن را نیز به همه کشورهای نیازمند اعم از کشورهای جهان سوم، آسیایی و آفریقایی صادر خواهیم کرد چرا که دوران استعمار نوین با تسلط بر منابع انرژی، پایان یافته است.

ابوطالب فعالیت صلح امیز هسته ای را یکی از مهمترین راه های شکوفایی اقتصاد و صنعت ایران دانست و در واکنش به قطعنامه شورای حکام مبنی بر توقف فعالیت یو سی اف گفت : نه تنها فعالیت یو سی اف اصفهان متوقف نخواهد شد بلکه از این پس بدون هماهنگی با اروپا و فقط در چارچوب پادمان های بین المللی و زیر نظر آژانس، فعالیت های نطنز و دیگر مراکز هسته ای خود را به سرعت آغاز خواهیم کرد.

وی در پایان تاکید کرد : فاصله ما تا تبدیل شدن به یک قطب بزرگ اقتصادی و صنعتی در منطقه، کوتاه تر از آن است که شیطنت دشمنان بتواند مانع از آن شود.
خبرگزاری مهر

----------------------------------------
نماینده دائمی آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین :
درخواست آژانس از ایران نشانگر عزم جامعه بین الملل برای تغییر روند در آن است
آمریکا در واکنش به صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام اعلام کرد که درخواست آژانس از ایران نشانگر عزم جامعه بین الملل برای تغییر روند در آن است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، جرج شولت نماینده دائمی آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین مدعی شد : این قطعنامه بیانگر اتحاد و اتفاق جامعه بین الملل است و بیانگر این است که آنها تصمیم دارند تا خطر ایران را از بین ببرند.

گفتنی است خبرگزاری ها اعلام کردند که شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قطعنامه پیشنهادی اروپا را به اجماع آرا تصویب کرد و از ایران خواست تا تمام فعالیت های غنی سازی که اوائل این هفته شروع کرده بود را مجدداً به حالت تعلیق درآورد.

در این باره دیپلماتهای اروپائی اعلام کرده اند که اگر ایران از قطعنامه اطاعت نکند آنها در ماه سپتامبر پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع خواهند داد.
خبرگزاری مهر

------------------------------------------------------------------

کوقی عنان، ادامه مذاكرات ايران و اروپا را خواستار شد

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه از مقر سازمان ملل، «كوفي عنان» روز چهارشنبه اين اظهارات را در حالي بيان كرد كه سه كشور فرانسه، آلمان و انگليس قطعنامه‌اي را در ميان اعضاي شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي توزيع كرده و در آن خواستار توقف چرخه سوخت هسته‌اي ايران شدند.
عنان پس از صرف ناهار با «كنزو اوشيما»، نماينده ژاپن در سازمان ملل متحد و رئيس شوراي امنيت در ماه آگوست گفت: «معتقديم بهترين راه براي شكستن اين بن‌بست، ادامه مذاكرات بين ايران و سه كشور اروپايي است.»
وي افزود: «من از دو طرف نشانه‌هايي دريافت كردم مبني بر اينكه آماده ادامه كار براي يافتن راه حل هستند. اميدوارم همه طرفها با هرگونه اقدامي كه منجر به تنش بيشتر شود، خودداري كرده و اين روند را با مذاكره ادامه دهند.»
دبير كل سازمان ملل در مورد اقدام ايران در شكستن مهر و موم‌هاي اين سازمان در حضور بازرسان آژانس اتمي گفت: «روشن است كه اين مساله همانطور كه به تاييد آژانس اتمي رسيده، با توافقنامه پاريس هماهنگ نيست.»
به نقل از خبرگزاري فارس

-----------------------------------------------------------------------------

بی بی سی - شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی برای بررسی تصميم ايران به بازگشايی تأسيسات هسته ای اصفهان تشکيل جلسه داد و پيش از شروع اين جلسه، دولت جمهوری اسلامی اعلام کرد که رسماً پيشنهادهای اروپاييان را رد کرده است.

انتظار می رود در اين نشست قطعنامه پيشنهادی سه کشور اروپايی در انتقاد از تصميم اخير جمهوری اسلامی مورد مذاکره قرار گيرد.

پس از بازگشايی تأسيسات اصفهان گزارش شد که اين قطعنامه احتمالا لحنی تند خواهد داشت اما معلوم نيست که حاوی تهديد به ارجاع پرونده هسته ای ايران به شورای امنيت سازمان ملل نيز باشد.

در همان حال، ايرنا از قول يک منبع ديپلماتيک در وين گزارش کرده است که جلسه کشورهای غيرمتعهد عضو شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی برای مذاکره در مورد موضوع ايران بدون نتيجه خاتمه يافت.

هدف از برگزاری اين اجلاس اتخاذ موضع واحدی توسط اين گروه از اعضای شورای حکام بود که ايران انتظار دارد در مقايسه با کشورهای غربی، از موضع اين کشور حمايت بيشتری به عمل آورند.

حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، گفته است که در ملاقات يکی از مقامات ارشد اين وزارتخانه با سفيران کشورهای آلمان، بريتانيا و فرانسه که شامگاه روز دوشنبه، 8 اوت، صورت گرفت، غيرقابل قبول بودن طرح پيشنهادی سه کشور در مورد برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی رسما به آنان ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - آقای آصفی گفته است که ناديده گرفتن حقوق ايران در برخورداری از چرخه سوخت نيروگاهی و غنی سازی اورانيوم دلايل رد پيشنهاد اروپاييان بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه به خواست جمهوری اسلامی که در برابر موافقت با برخی شرايط اروپاييان از آنان انتظار دريافت تصمين های عينی دارد اشاره کرد و گفت که در پيشنهاد اروپا هرگز از واژه های تضمين های عينی و محکم ذکری به ميان نيامده و اين نشانگر تعارض اين پيشنهادها با توافق های پاريس است.

در گزارشی که سرپرست مذاکرات هسته ای ايران چندی پيش برای محمد خاتمی، رييس جمهوری سابق، ارسال داشت آمده بود که جمهوری اسلامی، در برابر دادن تضمين خودداری از دست زدن به فعاليت های تسليحاتی و همکاری نزديک با نهادهای بين المللی در زمينه فعاليت های اتمی، از اروپاييان انتظار داشته است در زمينه هايی مانند همکاری های سياسی، اقتصادی وامنيتی و همچنين دريافت کمک های فنی و سوخت نيروگاهی تضمين های عينی به اين کشور بدهند.

برادعی خبر بازگشايی تاسيسات اصفهان را رسما به اطلاع اعضای شورای حکام رساند

آقای آصفی گفته است که در نامه ای که تسليم سفيران سه کشور اروپايی شد تاکيد شده که طرح آنان حاوی معيارهای خودساخته، تبعيض آميز و بی اساس است.

ظاهرا اظهارات سخنگوی وزارت خارجه به تاکيد ايران بر دستيابی از فناوری چرخه سوخت شامل غنی سازی اورانيوم اشاره دارد که آن را حق مسلم اين کشور در چارچوب پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای می داند.

کشورهای اروپايی و ايالات متحده خواستار توقف کامل تمامی برنامه های مرتبط با غنی سازی اورانيوم در ايران بوده اند در حاليکه فعاليت تاسيسات اصفهان شامل فرآوری اورانيوم است که فرآورده آن در غنی سازی اورانيوم به کار می رود.

در حال حاضر، فعاليت در تاسيسات غنی سازی اورانيوم در نطنز همچنان در حالت تعليق است.

واکنش داخلی و اجلاس شورا

از سرگيری فعاليت در تاسيسات هسته ای اصفهان از حمايت علنی مقامات و رسانه های جمهوری اسلامی از جناح های مختلف برخوردار بوده است.

از جمله، اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت، غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس، و آيت الله شاهرودی، رييس قوه قضاييه، بر حق جمهوری اسلامی در ادامه فعاليت های صلح آميز هسته ای تاکيد نهاده و از آغاز به کار تاسيسات اصفهان حمايت به عمل آورده اند.

روزنامه های بامداد روز سه شنبه، 9 اوت، نيز عموما خبر از سرگيری فعاليت مرکز اصفهان را با ديدی مثبت گزارش کرده و روزنامه های وابسته به اصولگرايان آن را اقدامی حماسی قلمداد کرده اند.

ماجرای هسته ای ايران

دسامبر 2002: پخش تصاوير ماهواره ای از شبکه تلويزيونی آمريکا و اتهام وجود تاسيسات هسته ای اعلام نشده در نطنز و اراک

ژانويه 2003: درخواست آژانس بين المللی انرژی اتمی از ايران برای ارايه اطلاعات شفاف در مورد فعاليتهای هسته ای اين کشور. اجازه ورود بازرسان آژانس به ايران

سپتامبر 2003: آژانس بين المللی انرژی اتمی به ايران چند هفته فرصت می دهد تا ثابت کند در صدد دستيابی به تسليحات اتمی نبوده است

نوامبر 2003: دولت ايران پروتکل الحاقی به پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای شامل بازرسی های دقيقتر از تاسيسات هسته ای خود را می پذيرد و برنامه غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در می آورد

ژوئن 2004: هشدار آژانس بين المللی در مورد خودداری ايران از همکاری کامل و شفاف در مورد فعاليتهای هسته ای اين کشور

نوامبر 2004: ايران غنی سازی اورانيوم را به عنوان آنچه که اعتمادسازی در جريان مذاکره با اروپاييان خوانده به حالت تعليق در می آورد

اوت 2005: ايران پيشنهادهای اروپاييان را رد می کند و فرآوری اورانيوم را از سر می گيرد


-------------------------------------------


ابلاغ رسمی نامه ايران به اروپا

فعاليت تاسيسات اصفهان آغاز شد

روزنامه شرق- گروه سياسی، نيلوفر منصوريان: در آستانه نشست اضطراری شورای حكام آژانس بين المللی انرژی هسته ای، روز گذشته تاسيسات UCF اصفهان فعاليت خود را با حضور بازرسان آژانس آغاز كرد. هرچند كه بازرسان آژانس ديروز پيش از برداشتن پلمب اصفهان از مقامات ايران برای نهايی كردن كارشان در اين سايت درخواست فرصت كرده بودند با اين حال بخش اوليه تاسيسات اصفهان بعدازظهر ديروز فعاليت فرآوری اورانيوم را از سر گرفت و آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز طی نامه ای به ايران قول داد كه تا پايان امروز پلمب مابقی تجهيزات و فرايندها را بردارد. تصميم ايران برای برداشتن پلمب تاسيسات اصفهان هفته گذشته و در پی تاخير سه كشور اروپايی برای تحويل پيشنهاداتشان به تهران صورت گرفت. اما پس از اتخاذ اين تصميم از سوی مقامات ايران، تهران و اروپا طی هفته گذشته وارد مرحله جديدی از گفت و گو و مذاكره با يكديگر شدند. به اين ترتيب تهران در يك سوی مذاكرات و سه كشور اروپايی در طرف ديگر مذاكرات چندين نامه را برای آغاز فعاليت اصفهان به يكديگر تسليم كردند. اما اين تمام ماجرا نبود چرا كه در كنار ارسال اين نامه ها آمريكا و اروپا تهران را به ارجاع پرونده هسته ای اش به شورای امنيت تهديد كردند و اظهار داشتند كه در اين صورت مذاكرات آنها با تهران قطع خواهد شد. پاريس نيز در اين ميان از شورای حكام آژانس بين المللی انرژی اتمی خواست كه برای بررسی پرونده ايران نشست فوق العاده تشكيل دهد. نشستی كه امروز در وين مقر آژانس تشكيل می شود و آغاز فعاليت UCF اصفهان بهانه ای برای برگزاری اين نشست برای اعمال فشار به ايران شده است. اين فشارها به تهران درحالی صورت می گيرد كه ايران بارها حتی پس از اعلام تصميم خود برای از سرگيری UCF اصفهان تاكيد كرده است كه همچنان به برنامه تعليق داوطلبانه غنی سازی اورانيوم پايبند است. حميدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه نيز روز يكشنبه (يك روز پيش از آغاز فعاليت اصفهان با حضور سه بازرس آژانس بين المللی انرژی اتمی) در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت كه «تهران همچنان علاقه مند به مذاكره با اروپا است و در همين راستا فعاليت تاسيسات نطنز را آغاز نمی كنيم.»

وی همچنين تصريح كرد كه ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم همچنان پايبند است چرا كه تهران از سرگيری فعاليت تاسيسات اصفهان را غنی سازی نمی داند و به اعتقاد ايران غنی سازی به تاسيسات نطنز مربوط می شود. در هرحال روز گذشته پس از آغاز به كار UCF اصفهان كه تاسيسات آن در ۲۰ كيلومتری جنوب شرقی اصفهان واقع شده است كيك زرد برای تزريق، نمونه گيری، خوراك دادن و ساير فرايندهای موردنياز تا توليد UF4 به اتاقی به نام «يو سی او۸» برده شد. در مجموعه اصفهان دو رآكتور «صفر قدرت» و «مينياتوری» به اضافه مجموعه آزمايشگاه های تحقيقاتی و تاسيسات طرح ملی UCF (فرآوری اورانيوم) قرار دارد. به عبارتی كارخانه UCF اصفهان عبارت است از تبديل كيك زرد و تركيبات ديگر اورانيوم كه در واقع پايان خط تبديل تركيبات اورانيوم است. همچنين تاسيسات اصفهان كه از آذر سال گذشته فعاليتش به حالت تعليق درآمد، توانايی تبديل اورانيوم را تا مرحلهUF6 (هگزا فلورايد اورانيوم) دارد.

• مهلت ايران به بازرسان آژانس

اما روز گذشته زمانی كه بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی وارد اصفهان شدند تا پلمب اين سايت را برای از سرگيری فعاليتش بردارند، محمد سعيدی معاون امور بين الملل سازمان انرژی اتمی نيز حضور داشت. وی در گفت وگو با خبرنگاران در مورد آغاز به كار مجدد اين تاسيسات گفت كه اين پروژه از ابتدا تا انتها يعنی از فرايند تزريق كيك زرد (Auc) تا توليد UF6 شروع به كار كرد. به گزارش ايسنا وی افزود: در ابتدای مسير توليد Auc را داريم و چون در حال حاضر اين فرايند تحت پلمب آژانس نيست اين مرحله آغاز شده است. سعيدی همچنين خبر داد كه آژانس بين المللی انرژی اتمی طی نامه ای قول داده است كه تا پايان امروز (سه شنبه) پلمب باقی تجهيزات و فرايندها را بردارد. وی افزود: بازرسان آژانس برای نصب بقيه تجهيزات تا زمانی كه پلمب ها را برمی دارند، فرصت دارند. اين اظهارات از سوی سعيدی در حالی مطرح شد كه روز گذشته مليسا فليمينگ سخنگوی آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين اعلام كرد كه بازرسان آژانس به چند روز زمان برای نصب دوربين های نظارتی در تاسيسات اصفهان نيازدارند. او البته اين مسئله را نيز عنوان كرد كه آنها همچنان به اصرار به ايران برای خودداری از شكستن مهر و موم تاسيسات اصفهان ادامه خواهند داد.

با اين حال مقامات ايران از جمله معاون امور بين الملل سازمان انرژی اتمی كه ديروز در مراسم آغاز مجدد فعاليت UCF اصفهان حضور داشت از زمان درخواست رسمی ايران از آژانس كه در قالب نامه ای به وين ارسال شد، از بازرسان آژانس برای تاخير در ورودشان به اصفهان گلايه كرده اند. سعيدی بر اين عقيده است كه بازرسان آژانس می توانستند هفته گذشته پلمب تجهيزات مذكور را بردارند و با اين حال اين كار را تا ديروز به تاخير انداخته اند

.

• محصولات نهايی اصفهان

بخش ديگری از موضوع گفت وگوی روز گذشته محمد سعيدی به صادرات محصولات اصفهان اختصاص داشت. نكته ای كه سخنگوی وزارت خارجه نيز در نشست خبری دو روز قبل خود با خبرنگاران به آن اشاره كرده بود. موضوع حاوی اين امر كه ايران آماده صادرات محصولات UCF اصفهان به كشورهای متقاضی است. سعيدی نيز ديروز در اين زمينه گفت: صادرات اين محصول تاكنون از طرف ايرانی مورد پيشنهاد نبوده است و از آنجا كه پيشنهادات طرف های ديگر نامعقول بود و طرف اروپايی هم استقبال نكرد، ما هم استقبال نكرديم. وی در مورد توليدات نهايی تاسيسات اصفهان اظهار داشت: توليد نهايی اين تجهيزات كه «هگزا فلورايد اورانيوم» است انبار خواهد شد و زمانی كه تاسيسات غنی سازی نطنز راه اندازی شود، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی همچنين در پاسخ به اينكه تعليق از نيروگاه نطنز چه وقت برداشته می شود، گفت: ما مركز نطنز را برای اعتمادسازی بيشتر به تعليق درآورده ايم، در حدود دو سال است كه اين مركز فعاليت هايش به حالت تعليق درآمده و ما بر اين بخش از همه توانمان در بخش های نيرو و صنعت محروم مانديم و خسارات جبران ناپذيری به ايران وارد شده است، لذا برای راه اندازی نطنز مذاكره را با اروپا در جهت رفع تعليق از اين مركز و اعتمادسازی بيشتر ادامه می دهيم. در عين حال اگر اروپا تمايلی به ادامه اين مذاكره نداشته باشد ما اصراری نداريم.

• قطعنامه اروپا بر ضد ايران

همچنين همزمان با آغاز فعاليت UCF اصفهان سه كشور اروپايی پيش نويس قطعنامه ای را در مورد ايران در ميان اعضای شورای حكام آژانس بين المللی انرژی اتمی كه از ايران می خواهد، فعاليت فرآوری اورانيوم را از سر نگيرد، منتشر كردند. به گزارش رويترز اين متن شديداللحن نيست و اين امر شانس به دست آوردن موافقت سريع اعضای شورای حكام با قطعنامه را افزايش می دهد.

از سوی ديگر غيرمتعهدهای شورای حكام آژانس بين المللی انرژی اتمی در جلسه ديروز خود كه برای بررسی نشست فوق العاده اعضای اين شورا كه به درخواست فرانسه قرار است امروز برگزار شود، با تشكيل اين جلسه مخالفت كردند. يك مقام آگاه در گفت وگو با مهر گفت: اعضای غيرمتعهد آژانس اين نشست را اهرمی برای فشار يك جانبه به ايران از سوی اروپا می دانند و معتقدند بحث هسته ای ايران بايد از طريق مذاكره به سرانجام برسد.

• نامه رد پيشنهاد اروپا تحويل داده شد

ديروز در كنار ازسرگيری فعاليت تاسيسات اصفهان، ايران نامه رسمی خود مبنی بر «غيرقابل قبول بودن طرح جامع اروپا» را به سفرای كشورهای آلمان، فرانسه و انگليس ابلاغ كرد. حميدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه در گفت وگو با ايرنا با بيان اينكه پاسخ تهران به اروپا به طور رسمی از سوی وزارت خارجه به اين سه كشور ابلاغ شده است، گفت: ناديده گرفتن حقوق ايران در داشتن چرخه سوخت، توليد سوخت و غنی سازی مهمترين دلايل ايران برای نپذيرفتن طرح اروپا است. وی افزود: در پيشنهاد اروپا هرگز از واژه های تضمين های عينی و محكم ذكری به ميان نيامده و اين خود نشانگر تعارض اين پيشنهادات با توافق پاريس است. آصفی خاطرنشان كرد: در نامه ای كه به اروپايی ها داده شده تاكيد شده است كه طرح اروپا درصدد ايجاد معيارهای خودساخته تبعيض آميز و بی اساس است. به اين ترتيب به نظر می رسد كه با دو اقدام ديروز ايران يعنی «آغاز فعاليت UCF اصفهان» و «نامه عدم قبول طرح اروپا» تحولات جديدی در مواضع اروپا نسبت به ايران و روند مذاكرات سه كشور اروپايی با تهران به وجود آيد. روندی كه نشست فوق العاده امروز شورای حكام آژانس بين المللی انرژی اتمی تاثيری جدی در آن ايجاد خواهد كرد.