شینهوا: دیپلماسی ایران در داخل بحث برانگیز است

- ايران تاكتيك‌هاي جديدي را براي حل مساله هسته‌اي در پيش گرفته و اين ديپلماسي جديد و جهت گيري هاي نوين تهران در قبال پرونده هسته‌اي ، در داخل بحث برانگيز است.
- فرانکفورترآلگماینه: درشرایط کنونی و در حالی که طرفین به نتیجه قابل قبول و زودرس دست پیدا نمی کنند ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل بهترین گزینه ممکن خواهد بود.

- واکنش های متناقض مقامات در باره لغو سفر رئيس مجلس به آمريکا.
- یک تحليلگر: کدام ایده و نظر را باید به عنوان رویکرد و موضع رسمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تلقی کرد؟ استفاده از هر فرصتی برای ابلاغ سیاست های جمهوری اسلامی و تلاش برای همراه ساختن جامعه جهانی با خود در شرایط حساس کنونی و یا واکنش به اقدام واشنگتن و محروم ساختن خود از تریبونی بین المللی؟


September 10, 2005 01:12 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

شینهوا: هدف اروپا مساعدت به ايران براي دستيابي به فناوري انرژي هسته‌اي وبرطرف كردن ترديدها درباره برنامه هسته‌اي ايران در جامعه بين‌المللي نيست، بلكه آن‌ها خواستار حفظ وضع موجود و طي كردن مسيري هستند كه همانند مسير حركت وموضعگيري‌هاي واشنگتن در قبال پرونده هسته‌اي ايران مي‌باشد. ايران تاكتيك‌هاي جديدي را براي حل مساله هسته‌اي در پيش گرفته و اين ديپلماسي جديد و جهت گيري هاي نوين تهران در قبال پرونده هسته‌اي ، در داخل بحث برانگيز است.

طرفداران اين ديپلماسي‌اعتقاد دارند بايد فضاي مانورهاي ديپلماتيك را گسترش داد و با ايجاد فضاي ارتباطي بيشتر با كشورهاي عمدتا شرقي وشركاي ايران، راه‌را براي حل مساله‌هسته‌اي تهران هموار كرد.

علي لاريجاني مذاكره‌كننده ارشد هسته‌اي ايران در راستاي اين جهت‌گيري جديد به هند و پاكستان سفر كرد و دراين سفرها ، مساله صادرات گاز طبيعي ايران به پاكستان و هند را نهايي كرد.

در قبال اين اقدامات ، وزيرخارجه هند نيز به‌تهران سفر و اعلام كرد كه دهلي‌نو ازمقاومت ايران دربرابر تلاش آمريكابراي‌ارجاع پرونده هسته‌اي به شوراي امنيت ، حمايت مي‌كند.

پاكستان نيز فورا از ايران و حق داشتن انرژي هسته‌اي به شيوه صلح‌آميز حمايت و اعلام كرد مساله هسته‌اي ايران بايد به‌اشكال صلح آميز حل شود.

روسيه نیز از ديرباز با ايران در مساله‌هسته‌اي همدردي كرده وكمك‌هاي زيادي را در ساخت نخستين نيروگاه هسته‌اي در ايران، در اختيار تهران قرار داده و با ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل مخالفت كرده است.

بنابراین روسيه ، هند و پاكستان در زمره ‪ ۳۵‬عضو شورای حکام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هستند كه بايد درخصوص پيشنهاد آمريكابراي ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت ، نظر خود را اعلام كنند.

در عین حال، منوچهر متكي وزير خارجه ايران ، اين روند را ديپلماسي متوا در قبال پرونده هسته‌اي ايران دانسته است.

ظاهرا اين ديپلماسي جديد مطابق‌خواست محافظه كاران ايران مي‌باشد و رسانه‌ها و تحليلگران محافظه كار نيز آن را ستوده و خاطر نشان كرده‌اند كه ايران بايد از وابستگي خود به اتحاديه اروپا و بخصوص سه كشور طرف مذاكره يعني انگليس ، فرانسه و آلمان بكاهد.

اين ديپلماسي چندان هم بدون مخالف نيست و منتقدان آن در ايران ضمن ابراز نگراني از تغيير ديپلماسي دولت ، گفته‌اند كه كشورهاي شرقي مانند هند و پاكستان آنقدر قدرتمند نيستند كه بتواننددرمقابل آمريكا ايستادگي كرده وازطرح پرونده هسته‌اي ايران در شوراي امنيت جلوگيري كنند زیرا كشورهاي شرقي به هر شكل در عرصه سياسي نمي‌توانند با سلطه آمريكا، آلمان ، فرانسه و انگليس بر امور سياسي جهان و نفوذ آنان در سياست‌هاي جهاني و روابط بين‌المللي مقابله كنند.

درايران ديدگاه‌هاي بيطرف نيز وجود دارد كه عمدتا از تغيير ديپلماسي دولت جديد درباره مساله هسته‌اي ايران حمايت مي - كنند ، اما هشدار داده‌اند حتي اگر نقش اتحاديه اروپا در پرونده هسته‌اي ايران كمرنگ تر شود ، باز هم نبايد آن را ناديده گرفت .

این گروه معتقدند كه دولت بايدازبرداشتن گام‌هاي افراطي اجتناب كند.
آفتاب- شینهوا
شنبه 19 شهريور 1384

----------------------------------------
فرانکفورترآلگماینه: دکترین جدیدی در سیاست خارجی ایران به وجود امده است
روزنامه فرانکفورترآلگمانیه با اشاره به انتخاب علی لاریجانی بعنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی و مقام اول مذاکره کننده هسته ای ایران نوشت : این انتخاب نشان می دهد که دکترین جدید سیاست خارجی در ایران بوجود آمده است .
به گزارش خبرگزاری مهر این روزنامه آلمانی افزود، گاه اینگونه بنظر می رسد که تلاش های اروپا برای متقاعد کردن ایران در انجام فعالیتهای هسته ای و دریافت ضمانت های اجرایی نه تنها به نتیجه ای نرسیده بلکه رو به از بین رفتن است .

این روزنامه به نقل از تعدادی دیپلماتهای اروپایی مدعی شد که درشرایط کنونی و در حالی که طرفین به نتیجه قابل قبول و زودرس دست پیدا نمی کنند ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل بهترین گزینه ممکن خواهد بود .

ایران با رد پیشنهادات اخیر اروپا خاطر نشان ساخت : تهران برای تداوم فعالیتهای هسته ای صلح آمیز خود هیچ قید و بندی را نمی پذیرد .

فرانکفورترآلگماینه در ادامه با اشاره به انتخاب " علی لاریجانی " بعنوان دبیر شورایعالی امنیت ملی و مقام اول مذاکره کننده هسته ای ایران نوشت : به نظر می رسد این انتخاب دریچه جدیدی را در دکترین سیاست خارجی ایران باز کرده است .

علی لاریجانی در نخستین گامهای مذاکرات خود با سفر به دو کشور هند و پاکستان در صدد جلب نظر آنها از برنامه های هسته ای کشور خود بر آمد .

دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران همکاری میان کشورهای ایران ؛ هند ، پاکستان ، روسیه و چین را استراتژیک خوانده و در این زمینه خاطر نشان کرد : همکاری ایران با این چهار کشور جایگاه خاصی در سیاست خارجی تهران دارد .

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از مقاله خود تصریح کرد : آمریکا تمام توان خود را برای ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل بکار گرفته است .

آنها در این راستا درصدد جلب حمایت چین و روسیه بعنوان اعضای دائم شورای امنیت هستند تا زمینه مناسب برای اعمال تحریمهای احتمالی علیه ایران فراهم شود .


----------------------------------------------------
سردرگمی در سياست خارجی-

واکنش های مختلف در باره لغو سفر رئيس مجلس

آن چه که روز گذشته در رابطه با سفر حداد عادل روی داد ، می تواند هشداری باشد بر ضرورت ارسال سیگنال هایی واضح و دارای پیامی آشکار به جامعه جهانی و درک مضرات و معایب ایجاد باوری جهانی نسبت به سردرگمی دستگاه سیاست خارجی کشور.

آفتاب - مهران قاسمی
آقای وزیر ، هوشیار باشید!
چالش های دیپلماتیک برای نخستین بار ظرف ربع قرن گذشته تبدیل به یکی از اولویت های اصلی دولت ایران شده است . در این میان و در شرایطی که همگان بر این باورند که محمود احمدی نژاد ، رییس جمهوری ایران باید بخش عمده ای از توان خود و همراهانش را صرف حل و فصل چالش های دیپلماتیک کند ، اما شواهد نشان می دهد که او بهتر است اولویت نخست خود را به سر و سامان دادن وزارت خارجه اختصاص دهد.

ممانعت ایالات متحده از صدور ویزا برای سفر حداد عادل و بدنبال آن تعلل بیش از حد سفارت سوییس به عنوان حافظ منافع این کشور در تهران باعث شد تا رییس مجلس شورای اسلامی سفر خود برای شرکت در اجلاس پارلمان های جهان را لغو کند .

اقدام حداد اما از سوی دو عضو ارشد دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی با تعابیری کاملا متفاوت روبرو شده است . در شرایطی که حمید رضا آصفی ، سخنگوی همچنان پابرجای وزارت خارجه هنگام اعلام این خبر از آن تمجید کرده و آن را اقدامی عزتمندانه و در راستای منافع کشور می داند ، صباح گنه ، مشاور وزیر خارجه ، از این اقدام به عنوان افتادن در دام واشنگتن و تل آویو نام می برد و با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به ایالات متحده در زمان جنگ و در کسوت ریس جمهوری ایران ، اقدام عادل را عملی با مصرف داخلی خوانده و به شدت نسبت به آن انتقاد می کند.

تفاوت دیدگاه این دوتن به عنوان دو کارشناس حوزه سیاست خارجی در مورد یک اقدام واحد هر چند پذیرفتنی و نشانگر نگرش های متفاوت به این مقوله است اما پرسشی که مطرح می شود این است که کدام ایده و نظر را باید به عنوان رویکرد و موضع رسمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی تلقی کرد؟ استفاده از هر فرصتی برای ابلاغ سیاست های جمهوری اسلامی و تلاش برای همراه ساختن جامعه جهانی با خود در شرایط حساس کنونی و یا واکنش به اقدام واشنگتن و محروم ساختن خود از تریبونی بین المللی؟

آن چه که روز گذشته در رابطه با سفر حداد عادل روی داد ، می تواند هشداری باشد برای منوچهر متکی ؛ دیپلمات کارکشته ای که شاید خود بیش و پیش از هر شخص دیگری بر ضرورت ارسال سیگنال هایی واضح و دارای پیامی آشکار به جامعه جهانی آگاه است و در این میان مضرات و معایب ایجاد باوری جهانی نسبت به سردرگمی دستگاه سیاست خارجی کشوررا نیز درک می کند.

متکی باید در این میانه آگاه باشد که اگر در دولت اصلاحات، شخصیت کاریزماتیک و توانایی ها و جاذبه های شخصی خاتمی بود که در بسیاری از لحظات حساس کشور را از بحران های دیپلماتیک نجات داده و حتی توانست جایگاهی مناسب برای تهران در روابط بین الملل فراهم آورد ، در شرایط فعلی با توجه به نگاه نه چندان دوستانه غرب به دولت جدید و همزمان پر رنگ تر شدن بحران ها و چالش های بین المللی ، وی به عنوان تعیین کننده و هماهنگ کننده ارشد سیاست های خارجی کشور باری به مراتب سنگین تر از اسلاف خود بر دوش دارد. ایجاد هماهنگی در میان اعضای بلند پایه دستگاه دیپلماسی نباید برای متکی کار چندان دشواری باشد . باوراندن این موضع که هر نوع اظهار نظر صورت گرفته از سوی مقامات ارشد وزارت خارجه انعکاسی فراتر از یک رسانه و یا حتی مصرف داخلی داشته و می تواند بر کنش ها و واکنش های جهانی له یا علیه کشور منجر شود ، کار ساده ای است که بی توجهی به آن می تواند عواقب سنگینی برای کشور در بر داشته باشد.
آفتاب - مهران قاسمی
چهارشنبه 16 شهريور 1384
------------------

مشاور وزارت امور خارجه: در دام اسراییل و امریکا افتادیم، لغو سفر رئيس مجلس به نيويورك كار درستي نبود

در دام اسراییل و امریکا افتادیم

آفتاب : صباح گنه مشاور وزارت امور خارجه می گوید: لغو سفر رئيس مجلس شوراي اسلامي به نيويورك براي شركت در نشست رؤساي مجالس جهان، كار درستي نبود و بايد دست‌‏كم يك نفر از نمايندگان مجلس براي تصويب قطعنامه يا بيانيه‌‏اي بر ضد آمريكا در اجلاس شركت مي‌‏كردند.

صباح گنه می گوید: ما در اين ماجرا وارد سناريويي طولاني شديم كه آمريكا براي القاي اين موضوع به جهان درست كرده بود كه « ايران با دنيا مشكل دارد.»

وي با انتقاد از بخش‌‏هايي كه به تبليغاتي‌‏شدن موضوع كمك كردند، گفت: هر چند پيگيري‌‏هاي غير اعتراض‌‏آميزي نيز از طريق دفتر ايران در نيويورك انجام گرفت اما در تله‌‏اي افتاديم كه سياستمداران آمريكا طراحي كرده بودند و بدون اينكه از طرف ديپلماتيك به اين اقدام اعتراض كنيم با فاصله زيادي، موضوع را در افكار عمومي مطرح كرديم.

مشاور وزارت امور خارجه با تأكيد بر اينكه چنين اقدامي حتي در بدترين شرايط دوران جنگ هم انجام نشد، گفت: در آن زمان، حضرت آيت‌‏لله خامنه‌‏اي، رئيس‌‏جمهور كشور بودند و به آمريكا رفتند.

وي با بيان اينكه يكي ازدلايل اين اقدام، محاسبه ظرفيت بخش‌‏هاي مختلف سياست‌‏خارجي و قدرت عكس‌‏العمل بموقع اجرايي و غير تبليغاتي است، گفت: نبايد واكنش‌‏هاي خود را در اين‌‏باره به اقداماتي با مصارف داخلي محدود مي‌‏كرديم بلكه بايد با حضور در اجلاس و تلاش براي صدور يك قطعنامه يا بيانيه بر ضد واشينگتن، دولت آمريكا را با مشكل جدي‌‏تري مواجه مي‌‏كرديم.

گنه تصريح كرد: لغو سفر كار درستي نبود زيرا يكي از اهداف آمريكا و رژيم صهيونيستي از اين قبيل اقدامات جلوگيري از حضور جمهوري اسلامي ايران در مجامع بين‌‏المللي است و ما با اين اقدام به دست خود، اين كار را انجام داديم.

-----------------------

سخنگوی وزارت خارجه در جمع خبرنگاران:
آمریکا : ویزای حداد عادل آماده است // حداد عادل : نمی آیم
حمید رضا آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه علت لغو سفر دکتر غلامعلی حداد عادل رییس مجلس شورای اسلامی به آمریکا را تصمیم عزتمندانه وی در برابر رفتارهای توهین آمیز اخیر مقامات آن کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی "مهر" آصفی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران مستقر در فرودگاه مهر آباد تهران افزود: بحث ویزای هیات پارلمانی از دو ماه پیش به مقامات ذیربط در آمریکا منعکس شد و جمهوری اسلامی ایران در زمان مناسب برای دریافت ویزا اقدام کرد.

وی ادامه داد: هفته گذشته اخبار ضد و نقیضی مبنی بر احتمال عدم صدور ویزا از سوی آمریکا برای هیات ایرانی دریافت کردیم که البته رسمی نبود و وزارت امور خارجه هم رسما اعلام کرد که آمریکا نباید از سازمان ملل استفاده ابزاری کند و در ادامه حتی کاردار سوییس را روز یکشنبه احضار کردیم و او اطمینان داد که موضوع را پیگیری می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت : صبح روز دوشنبه کاردار سوئیس رسما به ما اعلام کرد که ویزای آقای دکتر حداد عادل برای روز سه شنبه آماده است و ما می توانیم آن را از سفارت سوئیس دریافت کنیم ، اما امروز بعد از ظهر برای دریافت ویزا که به سفارتخانه رفتیم آنها اعلام کردند که چون دیروز آمریکا تعطیل بوده و دریافت ویزا نیازمند زمان برای طی شدن مراحل بوروکراسی است، باید منتظر بمانید.

آصفی تصریح کرد: ما برای نشان دادن تفاهم مقداری صبر کردیم و در آخرین ساعات وقت اداری سفارت سوئیس به ما اطلاع داد که این ویزا تا روز چهارشنبه آماده خواهد شد و ما باید در این روز به سفارتخانه مراجعه کنیم که ما این برخورد را توهین تلقی کردیم.

وی که از این رفتار آمریکا به عنوان رفتاری بسیار غیر متمدنانه یاد کرد، متذکر شد: رفتار آمریکایی ها با هیچ معیاری سازگاری ندارد و هنگامی که موضوع را با دکتر حداد عادل مطرح کردیم ،ایشان در یک تصمیم عزتمندانه مصمم شدند که این سفر را انجام ندهند و ما این انصراف را به آنان اطلاع دادیم و گفتیم که دیگر نیازی به ویزا نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که "ایران پاسخ این رفتار آمریکا را از طریق دیپلماتیک خواهد داد" افزود: به نظرم رفتاری که آمریکایی ها داشتند، بسیار ناپسند و زشت و در شان خود دولت آمریکا بوده و این روش را هیچ کس نمی پسندد.

آصفی در خاتمه تاکید کرد: مقر سازمان های بین المللی در آمریکا است و به اعتقاد ما آمریکا از این اماکن استفاده ابزاری کرده و آن ها را گروگان روابط خود با دیگران می کند.
۱۳۸۴/۰۶/۱۵
خبرگزاری مهر
-------------------------------------------


پيروزي‌هاي تخيلي ديپلماتيك، مشكلي از كشور حل نمي‌كند

- با توجه به آن‌كه كاردار سوئيس، احضار خود به وزارت خارجه را تأييد نكرده است و مديران وزارت خارجه نيز از ابتدا به صدور ويزا براي رئيس مجلس اطمينان داشته‌اند، اقدام سخنگوي وزارت خارجه به عنوان اشتباه ناشيانه ديگري در حوزه منافع ملي و از سوي طرف آمريكايي ثبت مي‌شود.

پيروزي‌هاي تخيلي ديپلماتيك، مانند آنچه درباره عقب‌نشيني آمريكا در صدور ويزاي رئيس مجلس صورت گرفت، مشكلي از كشور حل نمي‌كند و وزارت خارجه بايد به جاي طراحي چنين برنامه‌هاي تبليغاتي، به راه‌حل‌هاي واقعي براي كارآمد نشان دادن خود، روي آورد.

يك كارشناس حقوق بين‌الملل در گفت‌وگو با «بازتاب» ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بنا بر اظهارات منابع ديپلماتيك، آمريكا هيچ‌گونه مخالفت رسمي با صدور ويزاي حداد عادل براي شركت در اجلاس بين‌المجالس در نيويورك نداشته است و صرفا براي ايجاد فشار رواني بر مسئولان ايراني، كار صدور ويزا را به تأخير انداخته و حال قصد دارد تا در آخرين ساعات فرصت قانوني، ويزا را صادر كند.

اين كارشناس افزود: متأسفانه دست‌اندركاران سياست خارجي كشور، هنوز ظرافت‌هاي جنگ رواني و كاربردهاي آن در ديپلماسي را درك نمي‌كنند و به همين دليل، جنگ رواني را آغاز كرده‌اند كه به زيان ايران ارزيابي مي‌شود.

وي توضيح داد: اصولا فراهم كردن جو منفي عليه يك كشور و مسئولان آن از طريق افكار عمومي با ايجاد شايعاتي همچون عدم رسميت و مشكلات حقوقي آنها صورت مي‌گيرد و طبيعي است، وقتي رئيس مجلس ايران براي شركت در اجلاس با مشكل ويزا روبه‌رو بوده باشد، از نظر بين‌المللي و رواني، موقعيت وي در برابر ديگر كشورهاي جهان، تضعيف شود.

اين كارشناس تأكيد كرد: با توجه به اين‌كه مقامات آمريكايي به هيچ وجه مخالفت خود را با صدور ويزا براي حداد عادل اعلام نكرده‌اند، به نظر مي‌رسد، اعلام مخالفت آمريكا با صدور ويزا براي وي از سوي سخنگوي وزارت خارجه و اعلام خبر عقب‌نشيني آمريكا بر اثر فشارهاي وزارت خارجه و احضار كاردار سوئيس پس از چند ساعت، يك سناريو ناشيانه براي فعال و مؤثر نشان دادن دستگاه ديپلماسي بوده است، هرچند پيامدهاي منفي اين اقدام براي منافع ملي و جايگاه رئيس مجلس، بيش از منافع آن براي مديران فعلي وزارت خارجه است.

اين كارشناس در پايان گفت: با توجه به آن‌كه كاردار سوئيس، احضار خود به وزارت خارجه را تأييد نكرده است و مديران وزارت خارجه نيز از ابتدا به صدور ويزا براي رئيس مجلس اطمينان داشته‌اند، اقدام سخنگوي وزارت خارجه به عنوان اشتباه ناشيانه ديگري در حوزه منافع ملي و از سوي طرف آمريكايي ثبت مي‌شود كه اميد مي‌رود، در دوره جديد وزارت خارجه با تغييرات در تركيب و مديران اين وزارتخانه، شاهد چنين اشتباهاتي نباشيم.
«بازتاب»
۱۴ شهريور ۱۳۸۴
--------------------------------

رييس مجمع تشخيص مصحلت نظام در ادامه در خصوص عدم صدور ويزا براي سفر حدادعادل به نيويورك، گفت: «اين مساله ناشي از سوء استفاده آمريكا از امتياز ميزباني اجلاس سازمان ملل بود. اين اقدام آمريكا خلاف قوانين بين‌المللي محسوب مي‌شود، البته ما هم بايد زودتر نسبت به اين مساله عكس‌العمل نشان مي‌داديم تا با اخبار مثبت و منفي مواجه نشويم.» ايسنا

-------------------------------------

خبر مربوط:

حدادعادل به نیویورک می رود

آفتاب- رئيس مجلس شوراي اسلامي بعداز ظهر امروز راهی نیویورک می شود تا در اجلاس سران مجالس جهان به مجمع عمومي سازمان ملل حضور یابد.

حداد عادل در سفر خود علاوه بر سخنراني در اين اجلاس با مقامات برخي از كشورها نيز ديدار خواهد كرد و در برخي مراكز مهم ديپلماتيك چون جامعه آسيا نيز سخن خواهد گفت.

پيش از اين آمريكا با عدم صدور ويزا براي حداد عادل و هيات همراه مانع حضور هيات پارلماني ايران در كنفرانس جهاني روساي مجالس كشورها شده بود كه در پي اعتراض ايران ويزاي ورود به آمريكا براي هيات ايراني صادر شد.

در اين اجلاس كه از فردا شانزدهم شهريورماه آغاز مي‌شود، روساي مجالس كشورهاي جهان به بررسي راههاي گسترش فعاليت مجالس كشورهاي مختلف خواهند پرداخت. در نشست مذكور روساي مجالس بيش از 150 كشور شركت خواهند كرد و حدادعادل در نخستين روز اين نشست سه روزه سخنراني مي‌كند.

موضوع نشست سران مجالس كشورها در نيويورك، مشاركت گسترده مجالس جهان در عالي‌ترين سطح، تقويت نظام چند جانبه و پيشبرد صلح، امنيت، دمكراسي، حقوق بشر و توسعه عنوان شده است.

هنچنين يك هفته پس از حضور حدادعادل در نيويورك، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران نيز روز 21 شهريورماه با حضور در مقر سازمان به تشريح ديدگاههاي دولت ايران درباره مسائل بين‌المللي و داخلي خواهد پرداخت.
آفتاب
سه شنبه 15 شهريور 1384


----------------------