- خانم شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و وکیل مدافع اکبر گنجی، که برای شرکت در کنفرانسی بین المللی در ژنو به سر می برد، در مصاحبه با رادیوفردا نسبت به سرنوشت اکبر گنجی نگرانی ابراز کرد و گفت از زمانی که اعتصاب غذای او شروع شد، از دیدار با وی محروم شده است.
- فردای روزی که آقای سلطانی را دستگیر کردند از سوی قوه قضائیه اعلام شد که اتهام ایشان جاسوسی است و حال آنکه می دانیم به موجب قانون تا کسی محکوم نشود و حکم محکومیت او قطعی نشود، کسی حق ندارد به صورت علنی بگوید که اتهام چیست و من در عجب هستم که چرا قوه قضائیه که خود مجری قانون باید باشد مرتکب چنین کاری می شود که قبل از محاکمه و محکومیت یک نفر می آید اتهامی را به او نسبت می دهد.
- خانم معصومه شفيعي:
اميدوارم گنجي درآستانه ماه رمضان به مرخصي بيايد
سايت جمهوری - گروه خبر: خانم شیرین عبادی نسبت به وضع اکبرگنجی ابراز نگرانی کرد
خانم شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و وکیل مدافع اکبر گنجی، که برای شرکت در کنفرانسی بین المللی در ژنو به سر می برد، در مصاحبه با رادیوفردا نسبت به سرنوشت اکبر گنجی نگرانی ابراز کرد و گفت از زمانی که اعتصاب غذای او شروع شد، از دیدار با وی محروم شده است. خانم عبادی همچنین گفت قوه قضائیه در اعلام جرم جاسوسی علیه عبدالفتاح سلطانی وکیل دیگر اکبر گنجی، خلاف قانون عمل کرد. وی افزود که یکی از اعضای تیمی است که وکالت از عبدالفتاح سلطانی را برعهده دارد. خانم عبادی افزود وکیل دیگر اکبرگنجی نیز در خارج از کشور است و به این ترتیب در حال حاضر کسی نیست که بتواند به عنوان وکیل به دیدار از اکبر گنجی برود.
--------
خانم شیرین عبادی (وکیل مدافع اکبر گنجی، ژنو): متاسفانه از آقای گنجی هیچ خبری ندارم. از روزی که آقای گنجی اعتصاب غذا را شروع کردند، ملاقات با ایشان را برای من ممنوع کردند. و این البته برخلاف مقررات قانون آئین دادرسی کیفری است. سایر وکلای آقای گنجی یکی آقای عبدالفتاح سلطانی است که متاسفانه قریب به دوماه است که در دان است و دیگری آقای یوسف مولائی است که ایشان هم برای مطالعات دانشگاهی خارج از ایران است.
آیا شما وکالت آقای سلطانی را هم پذیرفته اید؟
خانم شیرین عبادی: بله، تیمی از وکلا در مورد پرونده آقای سلطانی کار می کنند و من هم جزو آن تیم هستم. اطلاع دارید که آقای سلطانی عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز هستند و از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر هستند و متاسفانه مدتی است که دستگیر شده اند ودستگیری ایشان و اتهاماتی که از سوی قوه قضائیه به ایشان زدن می شود منطبق با مقررات قانون نیست و فردای روزی که آقای سلطانی را دستگیر کردند از سوی قوه قضائیه اعلام شد که اتهام ایشان جاسوسی است و حال آنکه می دانیم به موجب قانون تا کسی محکوم نشود و حکم محکومیت او قطعی نشود، کسی حق ندارد به صورت علنی بگوید که اتهام چیست و من در عجب هستم که چرا قوه قضائیه که خود مجری قانون باید باشد مرتکب چنین کاری می شود که قبل از محاکمه و محکومیت یک نفر می آید اتهامی را به او نسبت می دهد.
علی جم
رادیوفردا
------------------
همسر اكبر گنجي:
اميدوارم گنجي درآستانه ماه رمضان به مرخصي بيايد
معاون امور دانهاي دادستاني تهران:
وضعيت گنجي مطلوب است
همسر اكبر گنجي گفت: 37 روز است كه از گنجي بياطلاعم و آخرين ملاقات من با وي، روز چهارم شهريور در بيمارستان ميلاد بود.
معصومه شفيعي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با اظهار بياطلاعي از وضعيت اكبر گنجي، گفت: از زماني كه گنجي از بيمارستان به دان منتقل شده است، نتوانستهايم با وي ملاقات كنيم، بارها به دان اوين مراجعه كردهايم اما هر بار به ما گفته ميشود كه چرا زماني كه نميتوانيد با گنجي ملاقات كنيد، به دان مراجعه ميكنيد.
وي اظهار اميدواري كرد كه با توجه به فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، مقامات قضايي تدابيري را جهت اعزام گنجي به منزل اتخاذ كنند.
محمود سالاركيا، معاون امور دانهاي دادستاني تهران نيز با بيان اينكه گنجي در بخش قرنطينه بهداشتي- درماني دان اوين به سر ميبرد، وضعيت اين روزنامهنگار داني را مطلوب عنوان كرد.
تهران- خبرگزاري كار ايران
----------------------------------------
اخبار قبلی
----------------------------------------
نامه معصومه شفيعي به رئيس قوه قضاييه: چه اتفاقي براي گنجي افتاده است؟
-
دانيان بند عمومي هر هفته روزهاي خاصي ملاقات دارند، تلفن دارند، به مرخصي ميروند و... و طبق آيين نامهي داخلي دان تمام امورشان تحت اختيار مسؤل دان است نه دادستان ولي در مورد گنجي تنها کسي که مسؤليت ندارد رئيس دان است. چرا به ما ملاقات نميدهند؟ چرا به گنجي اجازه نميدهند يک تلفن به منزل بد و فردان نگرانش را از انتظار و اضطراب نجات بخشند؟ و اگر گنجي در قرنطينهي بهداشتي – درماني است به چه دليل به قرنطينه منتقل شده مگر پزشکان بيمارستان ميلاد(علي الادعا) رسماً اعلام نکردند که حال گنجي، خوب است!!؟ حتماً اتفاق خاصي افتاده که به قرنطينهي درماني منتقل شده است. هيچ مقام مسئولي پاسخ ما را نميدهد شما به ما بگوييد ما چه کنيم؟ اگر کسي، از مسئولين تحت امر شما شاکي باشد بايد به کجا مراجعه کند؟
جناب آقاي شاهرودي،
رياست محترم قوهي قضاييه!
اين نامه را در حالي مينويسم که از فرط نگراني خواب به چشمانم راه پيدا نميکند و دليل آن نيز بي خبري محض و شايعات تکان دهنده دربارهي سلامتي و حيات همسرم است. از بينتيجه بودن اين نامه تقريباً مطمئنم ولي از سر استيصال به آن اقدام ميکنم. اندک ايماني که داشتم در نتجهي عملکرد عدليهي زير نظر شما به کفر گراييده ولي با يادآوري آيهي شريفهي: * ... لا تَايسُوا مِن رّوحِ اللهِ إِنَّهُ لَا يايسُ مِن رَّوحِ اللهِ إِلَّا القَومُ الکَفِرونَ*(يوسف/٨٧) « از رحمت خدا مأيوس نشويد زيرا تنها کافران از رحمت خدا مأيوس ميشوند.» نيرويي وادارم ميکند که قلم در دست گيرم. آخرين باري که همسر داني و تکيده و بيمارم را ملاقات کردم چهارم شهريور ماه بود و از آن زمان تا کنون هيچ خبري از وي ندارم و چشمان نگران و پرسشگر دخترانم و مادر دل شکسته و بيمار همسرم، مرا رنج ميدهد و عليرغم طي کردن همهي مجاري قانوني باز آرام و قرار ندارم. بهترين سالهاي دگي من و فردانم در فراق و نگراني، اشک و آه و دعا و انتظار گذشته است بارها و بارها به ذهن و زبانم آمده که اگر اکبر گنجي زبان منتقدي نداشت، اگر به کسب ثروت نامشروع مشغول بود، اگر همان اولين روز بازداشت فقط « يک جمله مينوشت»، اگر به جاي مطالعه و پژوهش به کارهاي خلاف اخلاق ميپرداخت، اگر به فکر پست و مقام بود و اگر... يقيناً خود و خانواده اش چنين مورد بي مهري قرار نميگرفتند.
جناب آقاي شاهرودي!
شما به موجب قانون و به عنوان رئيس قوهي قضاييه موظفيد که به من به عنوان يک شهروند و همسر يک داني – که داراي حقوقي انساني و قانوني است- پاسخ دهيد؛ هيچ قانوني شما را از پاسخگويي معاف نميکند. همسر من در داني است که تحت نظارت مستقيم شماست. او هر جرمي که کرده بايد مطابق قانون با او برخورد شود. هيچ قانوني رفتار کنوني قوهي قضائيه با وي و شکنجه دادن خانوادهاش را توجيه نميکند.
جناب آقاي شاهرودي!
مسؤلين مربوطه يک بار ادعا ميکنند که گنجي در بند عمومي است و بقيهي محکوميت خود را ميگذراند، بار ديگر ادعا ميکنند که در قرنطينهي بهداشتي – درماني دان اوين است. اگر در بند عمومي است در کدام بند است و روزهاي ملاقات آن بند کدام است؟ زندانيان بند عمومي هر هفته روزهاي خاصي ملاقات دارند، تلفن دارند، به مرخصي ميروند و... و طبق آيين نامهي داخلي دان تمام امورشان تحت اختيار مسؤل دان است نه دادستان ولي در مورد گنجي تنها کسي که مسؤليت ندارد رئيس دان است. چرا به ما ملاقات نميدهند؟ چرا به گنجي اجازه نميدهند يک تلفن به منزل بد و فردان نگرانش را از انتظار و اضطراب نجات بخشند؟ و اگر گنجي در قرنطينهي بهداشتي – درماني است به چه دليل به قرنطينه منتقل شده مگر پزشکان بيمارستان ميلاد(علي الادعا) رسماً اعلام نکردند که حال گنجي، خوب است!!؟ حتماً اتفاق خاصي افتاده که به قرنطينهي درماني منتقل شده است. هيچ مقام مسئولي پاسخ ما را نميدهد شما به ما بگوييد ما چه کنيم؟ اگر کسي، از مسئولين تحت امر شما شاکي باشد بايد به کجا مراجعه کند؟
من، آقاي گنجي و وکلاي ايشان بارها و بارها طي ۵ سال گذشته از قضات پروندهي آقاي گنجي به دادستاني انتظامي قضات و کميسيون اصل نود مجلس ششم شکايت کرديم فقط در مرحلهي اول رسيدگي شد و براي قاضي پروندهي گنجي کيفر خواست صادر شد ولي در مراحل بعد، مسکوت گذراندند تا شامل مرور زمان شود. کميسيون اصل نود نيز بعد بررسي و تحقيق بسيار اعلام کرد که در جريان پروندهي گنجي کارهاي خلاف قانون صورت گرفته است.
آقاي شاهرودي!
اگر در دادستاني انتظامي قضات به شکايت متعدد ما رسيدگي ميشد و يا حداقل کيفر خواست صادره بيطرفانه رسيدگي ميشد، اگر گزارش کميسيون اصل نود ضمانت اجرايي داشت، اکنون چنين نامهاي نوشته نميشد. اميدوارم اين مکتوب نيز به سرنوشت مکتوبات ديگر دچار نشود لذا خاضعانه از افکار عمومي تقاضا دارم که پاسخ به اين نامه را از آقاي شاهرودي طلب کنند.
معصومه شفيعي
همسر آقاي گنجي
٣٠/٦/١٣٨٤
رونوشت به: رسانههاي عمومي