خودداري رييس جمهوری آمريکا از تعيين جدول زمانبندي براي خروج نيروهاي نظامي اين كشور از خاك عراق

- رييس جمهوری آمريکا در سخنرانی در يک دانشگاه نظامی در مريلند گفت: دشمن را بايد در تمامی جبهه ها از جمله در عراق شکست داد. وی استراتژی دولتش را برای کاهش بخشی از نيروهای نظامی آمريکا در عراق تشريح کرد.
- بوش گفت طرح او در عراق سه مرحله دارد: "مرحله سياسی که طی آن آمريکا به عراق در ايجاد نهادهای دموکراتيک ياری رساند، مرحله امنيتی که طی آن نيروهای آمريکا به نابودی تروريست ها و اينکه عراقی ها بتوانند رهبری جنگ با تروريسم را در دست بگيرند، کمک خواهد کرد و مرحله سوم در جبهه اقتصادی خواهد بود که طی آن، آمريکا به ايجاد يک عراق باثبات کمک می کند."


AP Photo/Jacob Silberberg - Dec 02, 2005

- اعضاي حزب دمكرات آمريكا در واكنش به سخنان امروز جرج بوش رييس جمهوري اين كشور، وي را به ضايع كردن فرصت‌ها براي ارايه راهكاري واقعي درباره جنگ عراق متهم كردند.


December 1, 2005 09:39 AM

سايت جمهوری - گروه خبر:

بوش "طرح پيروزی در عراق" را ارائه داد

آقای بوش در گذشته هيچگاه به اين شکل درباره طرح های خود توضيح نداده است
جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا استراتژی دولتش را برای کاهش بخشی از نيروهای نظامی آمريکا در عراق تشريح کرد.
رييس جمهوری آمريکا در سخنرانی در يک دانشگاه نظامی در مريلند گفت: دشمن را بايد در تمامی جبهه ها از جمله در عراق شکست داد.

وی گفت: در عراق سنی مذهب هايی که از تروريست ها حمايت کردند، توسط سنی هايی که دموکراسی را پذيرفته اند، منزوی شده اند.

به گفته آقای بوش، "يک گروه ديگر از دشمنان، افراد وفادار به صدام حسين هستند که رويای بازگشت به قدرت را در سر می پرورانند اما پايگاه مردمی ندارند."

رييس جمهوری آمريکا گفت: کوچکترين و خطرناک ترين گروه دشمن، خارجيانی هستند که به شبکه القاعده وفاداری دارند و می خواهند نيروهای آمريکايی را از عراق بيرون کنند تا اين کشور را به عنوان پايگاهی برای حمله به آمريکا مورد استفاده قرار دهند و ديگر کشورهای خاورميانه را با بی ثباتی مواجه ساد.

آقای بوش افزود: هيچيک از اين گروه ها قادر نخواهند بود بر اراده مردم برای زندگی در دموکراسی و آزادی غلبه کنند.

آقای بوش در اين سخنرانی گفت آمريکا هرگز تسليم نخواهد شد و به هيچ چيز کمتر از پيروزی کامل بر تروريست ها رضايت نخواهد داد.

وی گفت طرح او در عراق سه مرحله دارد: "مرحله سياسی که طی آن آمريکا به عراق در ايجاد نهادهای دموکراتيک ياری رساند، مرحله امنيتی که طی آن نيروهای آمريکا به نابودی تروريست ها و اينکه عراقی ها بتوانند رهبری جنگ با تروريسم را در دست بگيرند، کمک خواهد کرد و مرحله سوم در جبهه اقتصادی خواهد بود که طی آن، آمريکا به ايجاد يک عراق باثبات کمک می کند."

رييس جمهوری آمريکا در ادامه گفت نيروهای عراقی اکنون اعتماد مردم کشورشان را جلب کرده اند و هدف آن است که برای شکست دادن دشمنان عراق و آمريکا، تعداد کافی از اين نيروها آموزش داده شوند.

آقای بوش گفت نيروهای عراقی طی يک سال اخير، در اين زمينه به پيشرفت واقعی دست يافته اند و در اقدامات نظامی شرکت داشته اند که در اين مورد به ويژه می توان به نبردهای اخير شهر تل عفر اشاره کرد.

وی در اين مورد توضيح داد که نيروهای عراقی اکنون مسئول کنترل بخش اعظم عراق هستند و نيروهای ائتلاف مبارزه با تروريسم به رهبری آمريکا می توانند بر آموزش گردان های ارتش، نيروهای دفاع غيرنظامی و پليس عراق تمرکز کنند.

آقای بوش گفت برنامه های آموزشی ويژه ای برای تامين نيازهای عراق و با مربيان عراقی توسعه يافته و در زمينه جذب نيرو، کمبودی وجود ندارد.


حدود 160 هزار نيروی آمريکايی در عراق مستقر هستند

وی در ادامه اين سخنرانی گفت زمانی که نيروهای عراقی، کنترل بيشتری بر اوضاع پيدا کنند، نيروهای آمريکايی قادر به بازگشت به کشورشان خواهند بود و متحدين آمريکا نيز همين هدف را دنبال می کنند اما نيروهای آمريکايی تا زمانی که لازم باشد، در عراق باقی می مانند و در صورت لزوم نيز شمارشان افزايش خواهد يافت. حضور نيروهای آمريکا در شهرهای عراق، به مرور کاهش خواهد يافت و گشت زنی های اين نيروها نيز کمتر خواهد شد اما تمامی اينها بستگی به اوضاع عراق دارد نه جدول های زمانی که توسط سياستمداران آمريکا تعيين می شود.

آقای بوش افزود: عقب نشينی زودهنگام و سريع نيروهای آمريکا از عراق باعث تشويق تروريست ها خواهد شد، مردم عراق را سردرگم خواهد کرد و حاوی اين پيام برای دنيا خواهد بود که آمريکا ضعيف و غيرقابل اتکا است.

جورج بوش در اين سخنرانی علاوه بر تشريح برنامه های آتی خود در عراق، از فارغ التحصيلان دانشگاه نظامی مريلند ستايش به عمل آورد و گفت آنها در "اولين جنگ قرن بيست و يکم که جنگ با تروريسم است" خدمت می کنند.

پيش از سخنرانی آقای بوش، کاخ سفيد يک سند 35 صفحه ای تحت عنوان "استراتژی پيروزی در عراق" منتشر کرد.

در اين سند، ديدگاه وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، در اين مورد آمده است که نيروهای امنيتی عراق هر روز بيش از روز قبل توانايی پذيرش مسئوليت امنيت ملی کشورشان را پيدا می کنند و قادر به تحويل گرفتن اين مسئوليت از آمريکايی ها هستند.
بی بی سی
------

در واكنش به سخنان امروز بوش:

دمكرات‌هاي آمريكا از بوش انتقاد كردند

اعضاي حزب دمكرات آمريكا در واكنش به سخنان امروز جرج بوش رييس جمهوري اين كشور، وي را به ضايع كردن فرصت‌ها براي ارايه راهكاري واقعي درباره جنگ عراق متهم كردند.


به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، هري رايد رييس حزب دمكرات در سناي آمريكا در پي سخنان امروز جرج بوش رييس جمهوري آمريكا مبني بر خودداري از تعيين جدول زمانبندي براي خروج نيروهاي نظامي اين كشور از خاك عراق گفت: «بوش يك بار ديگر سخنان پيشين خود را تكرار كرد و فرصت را براي ارايه راهكاري مناسب براي موفقيت در عراق و خروج نيروهاي آمريكايي از اين كشور از دست داد.»
جان كري نامزد انتخابات پيشين رياست جمهوري در آمريكا نيز گفت: «سخنراني امروز بوش يادآور سخنراني وي درباره پايان عمليات نظامي در
عراق بود.»
جك ريد سناتور دمكرات آمريكايي نيز گفت: «واقعا متاسفم كه بوش بجاي ارايه رويكردي واقع بينانه درباره آينده نيروهاي آمريكايي در عراق تنها به ارايه فهرستي از تلاش هاي پيشين خود در اين كشور و ايراد سخنراني بسنده كرد.»
ادوارد كندي نيز گفت: «تلاش بوش براي فريب دادن مردم درباره راهكارهاي وي در عراق به جايي نخواهد رسيد و اگر آنگونه كه بوش تظاهر مي‌كند، اوضاع در عراق واقعا بر وفق مراد بود، بايد مي توانستيم در سال 2006 نيروهاي آمريكايي را از خاك عراق خارج كنيم.»
راس فينگلد سناتور دمكرات آمريكايي كه براي نخستين بار خواستار تعيين جدول زماني براي خروج نيروهاي آمريكايي از خاك عراق شده بود گفت: «كاخ سفيد نه تنها گامي به جلو برنداشت بلكه يك گام نيز عقب نشيني كرد.»
وي افزود: «حفظ نيروهاي آمريكايي در خاك عراق نمي تواند يك راهكار مناسب باشد.»
09/09/84