- تام ديلی که از متحدان نزديک جورج بوش، رئيس جمهور آمريکاست، پيش از آنکه با اتهام فساد مواجه شود يکی از قدرتمندترين سياستمداران در واشنگتن بود.
- اقرار جک آبراموف، لابی گر کنگره به اتهامات خود در زمينه فساد که در هفته گذشته اتفاق افتاد و ارتباطات ديرينه تام ديلی با وی، باعث بالا رفتن انتقادات رهبران جمهوری خواه و عقب نشينی تام ديلی شده است.
- ديلی، با ارتباطات گسترده مالی و سرازير کردن پول های زياد به مبارزات انتخاباتی جمهوری خواهان پيروزی آنان را در کسب اکثريت مجلس نمايندگان آمريکا و متحدی پابرجا برای کاخ سفيد تامين کرد.
- بگفته کارشناسان، اتهامات مالی عليه جمهوری خواهان، زمينه مساعدی برای کسب کرسی های بيشتر در مجلس نمايندگان را برای دموکرات ها فراهم می کند.
Photo: AP Photo/Harris County Sheriff Dept., HO, File
فتوکپی پرونده احضار و بازداشت رهبر مقتدر حزب جمهوری خواه در مجلس نمايندگان آمريکا که توسط پليس حوزه محل اقامت وی منتشر شد.
سايت جمهوری - گروه خبر: گروه خبر - شنبه 07 ژانويه 2006 - بگزارش بی بی سی، تام ديلی، رهبر اکثريت جمهوريخواه در مجلس نمايندگان آمريکا که شديدا تحت فشار قرار دارد، از تلاش خود برای حفظ مقامش در کنگره دست کشيده است.
او سال گذشته، در پی اتهاماتی مبنی بر تخلفات مالی در فعاليتهای انتخاباتی در حوزه انتخابيه خود، تگزاس، به طور موقت از رياست فراکسيون اکثريت کناره گيری کرده بود.
آقای ديلی متهم است که کمکهای مالی شرکتهای تجاری را از طريق پولشويی برای تامين مالی مبارزات تبليغاتی به کار برده است.
او همواره اين اتهامات را رد کرده و ناشی از کينه جويی سياسی دانسته است و تاکنون گفته بود زمانی که بيگناهی اش به اثبات برسد، به وظايف خود در مقام رهبری فراکسيون جمهوريخواهان ادامه خواهد داد.
اما آقای ديلی در نامه ای خطاب به اعضای اين فراکسيون اعلام کرد که ديگر برای بازپس گيری اين مقام تلاش نخواهد کرد.
تصميم او برای دست کشيدن از اين مقام، راه را برای جمهوريخواهان هموار می کند تا رهبر جديدی را برای فراکسيون خود در مجلس نمايندگان برگزينند.
آقای ديلی که از متحدان نزديک جورج بوش، رئيس جمهور آمريکاست، پيش از آنکه با اتهام فساد مواجه شود يکی از قدرتمندترين سياستمداران در واشنگتن بود.
او در نامه اش خطاب به جمهوريخواهان گفت که "همواره رفتاری اخلاقی داشته" است.
اما او گفت که نمی تواند اجازه دهد تا "دشمنان" به وحدت و يکپارچگی اين حزب لطمه زنند.
اکنون نمايندگان جمهوريخواه بايد برای انتخاب رئيس فراکسيون اکثريت، رای گيری کنند.
گزارشگر بی بی سی در واشنگتن می گويد آقای ديلی تحت فشار فزاينده ای از سوی همکارانش و اعضای حزب جمهوريخواه قرار داشته است که نگران سرنوشت انتخابات ميان دوره ای در سال جاری هستند.
به گفته گزارشگر بی بی سی، اين جمهوريخواهان علاوه بر مشکلات حقوقی و قضائی آقای ديلی، به ارتباطات ديرينه او با جک آبراموف، لابی گر کنگره اشاره می کنند که هفته گذشته به اتهامات خود در زمينه فساد اقرار کرد.
آقای ديلی با وجود کناره گيری از رهبری اکثريت جمهوريخواهان در مجلس نمايندگان، کرسی خود در کنگره آمريکا را حفظ خواهد کرد.
---
لابی گر آمريکايی در مقابل اتهام کلاهبرداری اقرار به گناه کرد
جک آبرامف، لابی گر سابق در کنگره آمريکا در دادگاهی در شهر واشنگتن در مقابل اتهام کلاهبرداری اقرار به گناه کرده است. اين تحول راه را برای همکاری او با تحقيقاتی درباره فساد در کنگره هموار می کند.
آقای آبرامف همچنين در مقابل اتهامات توطئه و گريز از پرداخت ماليات اقرار به گناه کرد.
او بالاخره پس از چند ماه مذاکرات فشرده به معامله ای با دادستان ها دست زد تا در مقابل تخفيف مجازات، عليه برخی از همکاران سابق خود و احتمالا همچنين اعضای کنگره شهادت دهد.
گفته می شود آبرامف و همکارش که زمانی به نمايندگی از سوی اشخاص و موسسات خصوصی نزد نمايندگان کنگره لابی می کردند، ميليون ها دلار از چندين قبيله سرخپوستان بومی کلاهبرداری کرده اند.
ادعا می شود اين پول ها به تقريبا 20 قانونگذار و دستياران آنها که اکنون موضوع تحقيقات وزارت دادگستری آمريکا هستند پرداخت شده است.
مايکل اسکنلون، همکار سابق آقای آبرامف، در ماه نوامبر اقرار به گناه کرده بود.
آبرامف همچنين در شهر ميامی با اتهامات جداگانه ای پيرامون خريداری چند دستگاه کشتی های مجهز به قمارخانه روبروست که انتظار می رود در آن نيز اقرار به گناه کند.
'پشيمانی عميق'
در کيفرخواستی که عليه آبرامف و اسکنلون تنظيم شده آمده است که آنها ميليون ها دلار را، که به تقلب از قبايل بومی اخذ شده بود، برای رشوه دادن به قانونگذاران به يک صندوق ويژه واريز کرده بودند.
براساس متن کيفرخواست هدايايی که به پای نمايندگان کنگره ريخته می شد شامل تورهای گلف، مهمانی های مجلل شام و بليت مسابقات مهم ورزشی بود.
آقای آبرامف در جلسه استماع روز سه شنبه به قاضی گفت: "اندوه و احساس پشيمانی عميق من برای تمام اقدامات و اشتباهاتم با کلمات قابل توصيف نيست."
آبرامف اين گفته قاضی را که او بخشی از توطئه ای شامل "فساد مقام های دولتی" بوده است پذيرفت و اذعان کرد که او "در ازای برخی اقدامات مقامات" به پرداخت هدايا به آنها کمک کرده است.
دادستان ها سعی دارند نقش برخی از بلندپايه ترين نمايندگان جمهوری خواه در سنا و همچنين تام ديلی، که چند ماه قبل پس از روبرو شدن با اتهام فساد در تگزاس از رياست اکثريت جمهوری خواه مجلس نمايندگان کناره گيری کرد را در اين ارتباط بررسی کنند.
آقای ديلی اتهام پولشويی را رد می کند. پولشويی يعنی کسب درآمد از راه های غيرقانونی و به جريان انداختن آن در شبکه های مالی به طوری که سرمنشا کسب آن را پنهان کند.