- هفته نامه نيوزويک با اشاره به نگرانی های غرب از اظهارات خصومت آمیز آقای احمدی نژاد و برنامه های اتمی ایران می نویسد: از لحاظ تاریخی رئیس جمهور ایران هرگز قدرت زیادی نداشته و این رهبر جمهوری است که تصمیم های بزرگی نظیر جنگ و صلح را اتخاذ می کند. نیوزویک به نقل از یکی از مشاورین آیت الله خامنه ای رهبر ایران که خواست نامش فاش نشود نوشت: "من فکر نمی کنم که آقای احمدی نژاد بدون اجازه رهبر حتی آب بخورد."
بگزارش بی بی سی، خامنه ای همچنين گفته است که انتشار کاريکاتورهای پيامبر اسلام توطئه اسرائيل بوده است.
- سخنگوي سپاه پاسداران اظهار داشت: نحوه برخورد اروپا با موضوع انرژي هستهاي ايران، حاكي از ضعف و ناكارآمدي كشورهايي مانند انگليس، فرانسه و آلمان است. اين ضعف به خصوص در سخنان افراد تازه كاري مثل صدراعظم آلمان به وضوح مشاهده ميشود. مركل در روياهاي بچهگانهاش خود را در شمايل هيتلر ميبيند.
سايت جمهوری - گروه خبر: سخنان آيت الله خامنه ای
گروه خبر - سه شنبه 8 فوريه 2006 - بگزارش بی بی سی، آيت الله علی خامنه ای امروز در جمع گروهی از نظاميان گفته است که انتشار کاريکاتورهای پيامبر اسلام توطئه اسرائيل بوده است.
به گفته آقای خامنه ای خشم اسرائيل از پيروزی حماس در انتخابات فلسطينی موجب اين اقدام بوده است.
خامنه ای همچنين از موضع رئيس جمهوری در مساله هسته ای پشتيبانی کرد.
فرانسيس هريسون خبرنگار بی بی سی در تهران می گويد آقای خامنه ای انتشار کاريکاتورها را رسوايی کسانی دانست که مدعی اند قهرمان تمدن و آزادی بيان هستند.
رهبر ايران گفت چگونه است که غرب به توهين به مقدسات اسلامی اجازه می دهد اما انکار هولوکاست را محکوم می کند.
آيت الله خامنه ای از موضع دولت و تيم مذاکره کننده هسته ای ايران نيز حمايت کرد.
رئيس جمهور احمدی نژاد گزارش کردن پرونده ايران به شورای امنيت را بشدت رد کرده و آن را زورگويی خوانده است. او از مردم ايران خواسته است تا با شرکت در راهپيمايی های سالگرد انقلاب حمايت خود را از عزم ملی برای دستيابی به انرژی هسته ای اعلام کنند.
احمدی نژاد و راه رفتن روی مين اتمی
بگزارش بی بی سی - دفتر واشنگتن، هفته نامه نیوزویک در شماره اين هفته خود (13 فوریه 2006) مقاله ای را تحت عنوان "فداکار و بی اعتنا" به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران اختصاص داده است.
در این مقاله آمده است که آقای احمدی نژاد بیش از آنکه یک رهبر باشد سمبل نسل جنگ است که معتقد است هنگامی که ایران جوانان خود را برای شهید شدن به جنگ با سربازان صدام می فرستاد و آماده بود جهان را به چالش بطلبد، حکومت آیت الله ها پاک تر، مردمی تر و نهایتا با ثبات تر بود.
نسلی که روی مين می رود
نیوزویک به نقل از مسعود ده نمکی فیلمساز و عضو سابق گروه انصار حزب الله درباره نسل جنگ می نویسد: "در زمان جنگ ما یاد گرفتیم که چگونه روی میدان مین برویم تا بقیه بتوانند از روی ما رد شوند. امروز این نسل همین برخورد را به سیاست دارد. ما با امکانات ناچیز خود دستاوردهای زیادی در زمان جنگ داشتیم. ما کشور را نیز به همین نحو اداره خواهیم کرد."
اما پتریک کلاوسون کارشناس موسسه سیاستگذاری خاورنزدیک در واشنگتن ضمن خطرناک خواندن این گروه از بازماندگان جنگ ایران و عراق به نیوزویک می گوید: "آنها احساس می کنند که امروز حق اخلاقی دارند که حکومت کنند زیرا این آنها بودند که کشور را نجات دادند."
نیوزویک در ادامه می نویسد که بسیاری از جوانان ایران حتی آنها که در زمان انقلاب متولد نشده بودند سخن از "خلوص انقلاب و جنگ" می گویند. این هفته نامه می افزاید حتی اگر آقای احمدی نژاد و هوادارانش در اقلیت باشند، با این وجود آنها فعالانی متعهد در جامعه ای منفعل هستند. به نوشته نیوزویک در سال 2005 هنگامیکه روحانیون محافظه کار تحت رهبری آیت الله خامنه ای رهبر ایران بیشتر نامزدهای اصلاح طلب را رد صلاحیت کردند اکثریت خاموش جامعه ایران ترجیح دادند در خانه های خود بمانند.
قدرت واقعی احمدی نژاد
به نوشته نیوزویک شخصیت مذهبی آقای احمدی نژاد نه یک موضوع مصلحتی بلکه ناشی از ارتباط وی با جنبشی است که معتقد است باید خود را برای بازگشت امام زمان آماده کرد.
این هفته نامه با اشاره به نگرانی های غرب از اظهارات خصومت آمیز آقای احمدی نژاد و برنامه های اتمی ایران می نویسد: از لحاظ تاریخی رئیس جمهور ایران هرگز قدرت زیادی نداشته و این رهبر جمهوری است که تصمیم های بزرگی نظیر جنگ و صلح را اتخاذ می کند.
نیوزویک به نقل از یکی از مشاورین آیت الله خامنه ای رهبر ایران که خواست نامش فاش نشود نوشت: "من فکر نمی کنم که آقای احمدی نژاد بدون اجازه رهبر حتی آب بخورد."
جورج بوش پس از تصویب قطعنامه هئیت رئیسه آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران، در بیانیه ای اعلام کرد که جهان به ایران اجازه تولید سلاح هسته ای نخواهد داد.
به گفته يک مقام آمریکایی که نیویورک تایمز نامش را فاش نکرد، ایران در نهایت به فناوری هسته ای دسترسی پیدا خواهد کرد و در این حال غربی ها باید امیدوار باشند که با مرور زمان شاهد تغییر حکومت در این کشور باشند.
در این حال، برنامه هسته ای ایران هنوز تکمیل نشده است و به گفته جان نگروپونته، رییس اطلاعات ملی آمریکا، تکامل این برنامه نیاز به چند سال وقت دارد.
از سوی دیگر به نوشته نیویورک تایمز، برخی از مقام های کاخ سفید، وزارت امور خارجه آمریکا و نیروهای امنیتی این کشور نگران افزون شدن شتاب دولت آقای احمدی نژاد برای تکمیل برنامه هسته ای ایران پس از تصویب قطعنامه آزانس بین المللی اتمی علیه این کشور هستند.
آقای بوش در نوزدهم دسامبر سال گذشته با اشاره تلویحی به این موضوع، اجماع بین المللی را بهترین راه برخورد با برنامه هسته ای ایران دانسته بود.
براین اساس گزارشهای جدید محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ارتباط یافته های بازرسان این سازمان در ایران با برنامه تولید جنگ افزار هسته ای، کشورهایی چون روسیه، چین، هند، مصر و یمن را به موضع گیری علیه ایران سوق داده است.
سخنگوي سپاه پاسداران: شاديهاي كودكانه آمريكا و اسرائيل از گزارش پرونده ايران به شوراي امنيت پايدار نيست
بگزارش خبرگزاري فارس، سخنگوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تصريح كرد، شاديهاي كودكانه و سخيف مسئولان آمريكايي يا اسرائيل از گزارش پرونده ايران به شوراي امنيت، پايدار نخواهد بود.
مسعود جزايري با اشاره به گزارش شوراي حكام در مورد پرونده انرژي هستهاي جمهوري اسلامي ايران به شوراي امنيت، اظهار داشت: نحوه برخورد اروپا با موضوع انرژي هستهاي صلحآميز ايران، حاكي از ضعف و ناكارآمدي كشورهايي مانند انگليس، فرانسه و آلمان است.
وي ادامه داد: اين ضعف به خصوص در سخنان افراد تازه كاري مثل صدراعظم آلمان به وضوح مشاهده ميشود. مركل در روياهاي بچهگانهاش خود را در شمايل هيتلر ميبيند و لذا فكر ميكند، حال كه بر صندلي صدارت تكيه زده، ميتواند بر دنيا و كشورهاي آزاد فرمان براند؛ از اشخاصي با داشتن سوابق صهيونيستي، غير از اين انتظاري نيست. شگفت از آحاد مردم و به خصوص فرهيختگان اين كشور بزرگ است كه با سكوت خود، اجازه ميدهند بعضي مسئولانشان، در نقش سخنگويان آمريكا و اسرائيل در مجامع جهاني به اظهار نظر بپردازند.
جزايري افزود: در همين حال، من به شما قول ميدهم حتي شاديهاي كودكانه و سخيف مسئولان آمريكايي يا رژيم اشغالگر قدس از گزارش پرونده ايران به شوراي امنيت، پايدار نخواهد بود.
سخنگوي سپاه پاسداران در ادامه تاكيد كرد: آمريكا و اروپا به مرور خسته خواهند شد، چرا كه اقداماتشان از يك طرف بر خلاف قوانين و مقررات بينالمللي است و از طرف ديگر، رشد آگاهيهاي عمومي در آينده جلوي اين زياده خواهيها را خواهد گرفت.
مصاحبه چني درباره برنامه هستهاي ايران
ديك چني معاون رئيس جمهوري آمريكا گفت، اقدام ايران در رد پيشنهاد روسيه كمترين ترديدي باقي نگذاشت كه تهران تلاش ميكند به سلاح هستهاي دست يابد. به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، چني شب گذشته در گفتوگو با شبكه تلويزيوني پيبياس با بيان اينكه ايران اين پيشنهاد را رد كرده است، افزود: «چنين اقدامي باعث ميشود تمام جهانيان فكر كنند كه آنها مي خواهند خودشان توانايي غني سازي را داشته باشند تا بتوانند تا پايان راه بروند و به سطوحي دست يابند كه بتوانند به سلاح هسته اي دست يابند.»
چني افزود: «به نظر من كمترين ترديدي درباره نيت و خواست آنها باقي نمانده است.»
وي گفت: «به نظر ميرسد پيشنهاد روسيه از پيش رفتن مناقشه برنامه هسته اي ايران جلوگيري ميكند زيرا تضميني است مبني بر اينكه جمهوري اسلامي ايران فناوري هستهاي خود را به سوي اهداف هستهاي منحرف نميكند.»
مسكو به تهران پيشنهاد داده است اورانيوم مورد نياز ايران براي راكتورهاي هستهاي، در روسيه غني سازي شود.
در پي تصميم آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره گزارش پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل، تهران اعلام كرد پيشنهاد روسيه با ترديدهايي روبرو است اما با اين حال مذاكرات ادامه پيدا خواهد كرد.
چني موقعيت كنوني را خطرناك توصيف كرد و با تكرار موضع دولت بوش گفت: «اميد ما براي حل اين موضوع استفاده از راهكار ديپلماتيك است، با اين حال هيچ رويكردي نيز منتفي نيست.»
چني گفت: «همه دنيا نگران اين موضوع است كه چنانچه ايران به سلاحهاي هستهاي مجهز شود اين امر باعث بي ثباتي در اين منطقه از جهان خواهد شد.»
وي افزود: «من كشورهاي ديگري را نيز مي شناسم كه در منطقه زندگي مي كنند، حاكماني كه با آنها صحبت كردهام، كساني كه رئيس جمهوري آمريكا با آنها صحبت كرده است، همه اينها نسبت به آنچه در ايران مي گذرد بسيار نگران هستند.»