توافق هنیه و عباس برای پیگیری گفتگوهای ملی

- هنیه و ابومازن در پی دیدار امروز خود با پیگیری گفتگوی داخلی ملی بین طیف های مختلف سیاسی به منظور دستیابی به توافق مشترک اتفاق نظر کردند.
- رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه دستور الحاق اولین گروه از اعضای یگان ویژه امنیتی تشکیل شده از سوی وزیر کشور به دستگاههای امنیتی و پلیس تشکیلات خودگردان را صادر کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، خالد ابوهلال سخنگوی وزارت کشور فلسطین در کنفرانس مطبوعاتی خود با اعلام این خبر افزود که ابومازن از وزیر دارایی خواسته است که تدابیر اداری و مالی لازم برای استخدام گروه اول از این یگان شامل سه هزار و 432نفر را اتخاذ کند. وی افزود که با این اقدام بحث و جدل درخصوص قانونی بودن یا نبودن این یگان پایان می یابد.
- زكي افزود: روند گفت وگوهاي ملي فلسطين به شكل رضايت بخشي پيش مي‌رود و پيش بيني مي‌شود كه كار به مرحله همه پرسي درباره سند وفاق ملي نرسد.
- ديروز كاركنان خدمات عمومى در تظاهراتى خشونت‌آميز به ساختمان مجلس قانونگذارى فلسطينيان حمله كرده و خواستار پرداخت حقوق به تعويق افتاده‌ى خود شدند. همچنين در درگيرى بين نيروهاى فتح و حماس در نوار غزه يكى از فعالان حماس كشته و رييس سازمان اطلاعات و امنيت فلسطينيان كه هوادار فتح است، زخمى گشت. درگيرى داخلى در شرايطى در مناطق فلسطينى بالا گرفت كه رييس و نخست‌‌وزير تشكيلات خودگردان، در حال گفتگو بودند.


June 15, 2006 12:25 PM

سايت جمهوری - گروه خبر:

"گروه خبر – 15 ژوئن 2006 - ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز چهارشنبه دستور الحاق اولین گروه از اعضای یگان ویژه امنیتی تشکیل شده از سوی وزیر کشور به دستگاههای امنیتی و پلیس تشکیلات خودگردان را صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، خالد ابوهلال سخنگوی وزارت کشور فلسطین در کنفرانس مطبوعاتی خود با اعلام این خبر افزود که ابومازن از وزیر دارایی خواسته است که تدابیر اداری و مالی لازم برای استخدام گروه اول از این یگان شامل سه هزار و 432نفر را اتخاذ کند.

وی افزود که با این اقدام بحث و جدل درخصوص قانونی بودن یا نبودن این یگان پایان می یابد.

این یگان ویژه امنیتی در ماه مه گذشته به وسیله سعید صیام وزیر کشور دولت فلسطین تشکیل و در خیابانهای غزه مستقر شد که این امر باعث بروز بحث و جدل داخلی و صدور دستور فوری لغو آن از سوی ابومازن شد.

برپایه این گزارش، در هفته های اخیر بین اعضای این یگان که اکثریت آنها را اعضای گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس تشکیل می دهد با افراد جنبش فتح یا دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان درگیریهایی بروز کرده بود.

این درحالیست که اسماعیل هنیه نخست وزیر فلسطین نیز پیش از دیدار امروز خود با ابومازن گفته بود که تدابیری درباره این یگان ویژه امنیتی با موافقت ابومازن اتخاذ شده است که این یگان به عنوان بخشی از دستگاههای امنیتی بویژه نیروهای پلیس تشکیلات خودگردان باشد.

بگزارش مهر، خبر دیگری از فلسطین حاکیست که هنیه و ابومازن در پی دیدار امروز خود با پیگیری گفتگوی داخلی ملی بین طیف های مختلف سیاسی به منظور دستیابی به توافق مشترک اتفاق نظر کردند.

به گزارش خبرگزاری رسمی کویت "کونا"؛ هنیه در پی این دیدار در شهر غزه گفت که فضای گفتگوها مثبت بود و بر چگونگی پیگیری گفتگوی ملی برای دستیابی به توافقی ملی بین همگان به توافق رسیدیم.

در همین حال، نخست وزیر فلسطین همچنین امروز از درگیریهای روی داده بین اعضای جنبش های فتح و حماس در خان یونس در جنوب باریکه غزه و رام الله در کرانه باختری ابراز تاسف و بر تمایل شدید دولت خود در پایان دادن به بحران امنیتی تاکید کرد.

مدير امنيت پيشگيرانه فلسطين زخمي شد
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري آلمان، برخي منابع امنيتي فلسطين امروز اعلام كردند تيراندازي‌ در خان‌يونس در جنوب نوار غزه به زخمي‌شدن "رفعت كلاب" مدير امنيت پيشگيرانه فلسطين و كشته‌شدن يكي از اعضاي حماس انجاميد.
شاهدان اعلام كردند، شماري از افراد مسلح وابسته به جنبش حماس با تيراندازي به سوي كلاب در مقابل منزلش وي را از ناحيه پا زخمي زخمي كردند كه فورا به بيمارستان اروپايي در خان‌يونس منتقل شد.
به گفته شاهدان، كلاب در اثر درگيري مسلحانه همراهان وي و نيروهايي از جنبش حماس زخمي شد و در اين درگيري‌ها يكي از نيروهاي حماس نيز كشته شد.
برخي منابع بيمارستاني نيز زخمي‌شدن كلاب و كشته‌شدن عضو حماس را تاييد كردند.

تفسير سياسی دويچه وله
نيروهاى رقيب فلسطينى، گفتگو يا گلوله؟

امروز كاركنان خدمات عمومى در تظاهراتى خشونت‌آميز به ساختمان مجلس قانونگذارى فلسطينيان حمله كرده و خواستار پرداخت حقوق به تعويق افتاده‌ى خود شدند. همچنين در درگيرى بين نيروهاى فتح و حماس در نوار غزه يكى از فعالان حماس كشته و رييس سازمان اطلاعات و امنيت فلسطينيان كه هوادار فتح است، زخمى گشت. درگيرى داخلى در شرايطى در مناطق فلسطينى بالا گرفت كه رييس و نخست‌‌وزير تشكيلات خودگردان، همانطوريكه ديروز اعلام شد، گفتگوهاى خود را آغاز كرده‌اند.

پس از هفته‌ها درگيرى و جنگ قدرت بين سازمان فتح و جنبش مقاومت اسلامى فلسطين ـ حماس سرانجام نيروهاى درگير تصميم گرفتند تا با تعامل اختلافات خود را حل كنند. محمود عباس رييس تشكيلات خودگردان عصر ديروز پس از ديدار با اسماعيل هنيه نخست‌وزير تشكيلات و نمايندگان ديگر گروه‌هاى فلسطينى در غزه اعلام كرد كه از امروز دور جديد گفتگوى دو گروه آغاز مى‌شود. محور اين گفتگوها كه قرار است بمدت هفت روز ادامه يابد، طرحى بنام ”سند زندانيان“ است. اين سند توسط زندانيان فلسطينى در بند اسراييل تدوين شده، ۵ نفر از سران زندانى فلسطينى، طرح صلحى را در چارچوب تشكيل كشور فلسطين در همجوارى مسالمت‌آميز با اسراييل تدوين كرده‌اند كه در آن مرزهاى آتى فلسطين همان مرزهاى پيش از حمله‌ى اسراييل در سال ۱۹۶۷ خواهد بود و اين امر در معناى تلويحى خود همان پذيرش حق موجوديت اسراييل است.

عدم تفاهم بين گروه‌هاى رقيب باعث شد كه عباس اعلام رفراندوم بكند. آخرين نظر‌پرسى‌ها نشان مى‌دهد كه حدود ۸۰ درصد از فلسطينيان با اين طرح موافقند، اما حماس بشدت با طرح و اجراى رفراندوم مخالفت مى‌ورزد و همين مخالفت‌، درگيرى‌هاى شديدى را موجب شد كه در روزهاى اخير اوضاع را در سرزمين‌هاى خودمختار فلسطينى بشدت بحرانى كرد. حماس مىگويد كه راهكار‌هاى عباس ”غير قانونى“ است و بر اساس قانون اساسى، او حق ندارد تا بدون در نظر گرفتن دولت، رفراندوم برپا كند.

شايد حمله‌ى شديد نيروى هوايى اسراييل به نوار غزه باعث شد كه دو طرف درگير فلسطينى باز هم به مذاكره روى آوردند. عباس به مذاكره تن در داد و اعلام كرد كه در صورت رسيدن به توافق در اين گفتگوها كه به ”گفتگوهاى ملى“ معروف شده، از برگزارى رفراندوم چشم‌پوشى خواهد كرد. از ديگر سوى، سخنگوى حماس گفت: ما عليه اشغال مقاومت مى‌‌كنيم،‌ نه عليه يكديگر. وى افزود، هدف از گفتگوها رسيدن به يك پيمان ملى است. همچنين نماينده سازمان جهاد اسلامى نيز گفت: ما همه بر اين باوريم كه گفتگوها موفقيت‌آميز خواهد بود و هدف ما هم جز اين نيست.

در عمليات ديروز نيروهاى مسلح اسراييل در شهر غزه ۱۱ فلسطينى از جمله سه دانش‌آموز كشته و ده‌ها نفر زخمى شدند. امير پرتس وزير دفاع اسراييل كشته شدن بيگناهان را مايه‌ى تأسف دانست ولى همزمان گفت كه حملات بر ضد فعالان جهاد اسلامى انجام گرفت و به همين دليل ارتش كشورش، تصميم درستى اتخاد كرده است. به گفته‌ى او، شبه‌نظاميان فلسطينى كه طى اين حملات كشته شدند، قصد داشتند اسراييل را با موشك‌هاى كاتيوشا هدف قرار دهند و از آنجائيكه دقت و برد اين موشك‌ها در قياس با موشك‌هاى قسام بيشتر است، بايد جلوى اين حمله گرفته مى‌شد.

نخست وزیر اسرائیل می گوید تمام تلاش های ممکن را برای از سرگیری مذاکرات با فلسطینیان انجام خواهد داد
اهود اولمرت نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه در پاریس با ژاک شیراک رئیس جمهوری فرانسه دیدار و مذاکره کرد. رئیس جمهوری فرانسه می گوید اختلاف ها میان اسرائیل و فلسطینیان بیش از اندازه طول کشیده و اتحادیه اروپا برای برقراری صلح در خاورمیانه مصمم است.

دولت فلسطينی 20 ميليون دلار وجه نقد وارد غزه کرد
بگزارش بی بی سی، هياتی به سرپرستی وزير خارجه دولت فلسطينی که تحت کنترل حماس است می گويد موفق شده است 20 ميليون دلار وجه نقد وارد باريکه غزه کند.
از اين مبلغ برای کاهش فشار ناشی از بحران شديد مالی دولت استفاده خواهد شد.
آمريکا، اتحاديه اروپا و اسرائيل، دولت فلسطينی را تحريم اقتصادی کرده اند تا حماس را برای نفی خشونت و به رسميت شناختن اسرائيل تحت فشار قرار دهند.
محمود زهار، وزير خارجه دولت حماس، از سفر خارجی خود از جمله به چندين کشور اسلامی بازمی گردد.
يک مقام فلسطينی که در اين سفر هيات تحت سرپرستی وزير خارجه را همراهی می کرد گفت که اين هيات 20 ميليون دلار اسکناس از منابع مختلف جمع آوری کرده است.
وی گفت که به مقام های مرزی از قبل اطلاع داده شده بود که اين پول از طريق مرز مصر وارد غزه خواهد شد.
به عبارت ديگر، اين پول قاچاق نشده است.
اين مقام گفت از اين پول برای تخفيف مشکلات شديد مالی ناشی از تحريم غرب و اسرائيل استفاده خواهد شد.
اين تحريم ها به حدی موفق بوده است که صندوق های دولت حماس تقريبا به طور کامل از نقدينه خالی شده است.
اکثر کارمندان دولت برای بيش از سه ماه است که حقوق نگرفته اند و پيشتر در روز چهارشنبه کارمندان دولت که از اين وضع خشمگين بودند راه خود را به زور به داخل پارلمان فلسطينی باز کردند و دست به اعتراضی پر سر و صدا زدند.
اين واقعيت که يک وزير ارشد عملا مجبور به حمل دستی پول به داخل غزه شده نشانه آن است که محاصره مالی تا چه حد محکم و شديد است.

راه حل شيراک برای صلح در خاورميانه
ژاک شیراک رئیس جمهوری فرانسه می گوید آنچه برای برقراری صلح در منطقه خاورمیانه اساسی است، گفت و گو بین اسرائيل و فلسطینیان است ، نه عقب نشینی های یک جانبه.
شیراک این نطر را روز چهارشنبه در جریان دیداری با اهود اولمرت نخست وزیر اسرائيل ابراز داشت. اولمرت در پی دیداری از لندن برای انجام نخستین سفر رسمی خود به فرانسه رفت. او می خواهد حمایت غرب را از خروج اسرائيل از بیشتر بخش های کرانه غربی، با یا بدون قرار داد صلح با فلسطینیان، به دست آورد.
شیراک و تونی بلر نخست وزیر بریتانیا هر دو از یک راه حل دو کشوری برای اسرائيل و فلسطینیان پشتیبانی می کنند. اما می گویند چنین راهی باید از طریق مذاکره به دست آید.
اولمرت می گوید پیش از آن که مذاکرات بتواند از سر گرفته شود، دولت فلسطینی به رهبری حماس باید اسرائيل را به رسمیت بشناسد، خشونت را تقبیح کند و پیمان های گوناگون صلح را بپذیرد.

يك مقام ساف: ممكن است، همه پرسي در فلسطين برگزار نشود
بگزارش ايرنا، عباس زكي" نماينده سازمان آزادي بخش فلسطين "ساف " در لبنان بر ادامه گفت‌وگوها تاكيد كرد و گفت: پيش بيني مي‌كند كه همه پرسي درباره "سند وفاق ملي" اسيران فلسطيني برگزار نشود.
وي روز چهارشنبه پس از ديدار با"اميل لحود"رييس جمهوري لبنان گفت: در اين ديدار اسناد مربوط به گفت وگوهاي ملي فلسطين و پيام شفاهي "محمود عباس" رييس حكومت خودگردان فلسطين را به اطلاع رييس جمهوري لبنان رساندم.
زكي افزود: روند گفت وگوهاي ملي فلسطين به شكل رضايت بخشي پيش مي‌رود و پيش بيني مي‌شود كه كار به مرحله همه پرسي درباره سند وفاق ملي نرسد.
محمود عباس رييس حكومت خودگردان، چهارم مرداد را روز برگزاري همه پرسي درباره سند وفاق ملي تعيين كرده است.
در اين سند بر لزوم تشكيل كابينه وحدت ملي، توقف عمليات مسلحانه در مناطق اشغالي ‪ ۱۹۴۸‬ميلادي، تاسيس كشور مستقل فلسطيني، پايان دادن به درگيري و اختلافات داخلي در كرانه باختري و نوار غزه تاكيد شده‌است.
وي افزود: دراين ديدار تجاوزها و جنايت‌هاي اسراييل ضد شهروندان فلسطيني مورد بحث و بررسي قرار گرفت و بويژه تاكيد شد كه ضروري‌است همه رهبران عرب شرايط دشوار و خطرناكي كه ملت فلسطين را تهديد مي‌كند، درك كنند.
زكي افزود: شرايط نامناسب داخل اردوگاههاي فلسطيني را به اطلاع لحود رساندم و ضروري است كه دولت لبنان به تعهدات خود در برابر حقوق انساني پناهندگان فلسطيني عمل كند.
در لبنان بيش از ‪ ۴۵۰‬هزار پناهنده فلسطيني در ‪ ۱۲‬اردوگاه واقع در جنوب و شرق اين كشور زندگي مي‌كنند.

امير پرتز: اسرائيل مسؤول مرگ هشت فلسطيني در ساحل نيست
بگزارش ايلنا، «امير پرتز» عضو كابينه اسرائيل گفت: «اسرائيل مسؤول مرگ هشت فلسطيني در اثر انفجار در ساحل در نوارغزه نيست.»
شبكه خبري بي‌‏بي‌‏سي گزارش داد كه «امير پرتز» وزير دفاع اسرائيل گفت كه بررسي‌‏ها نشان‌‏مي‌‏دهد كه عامل انفجار گلوله‌‏هاي توپ, اسرائيل نبوده‌‏است.
تحقيقات اسرائيل بر پايه فيلم تلويزيوني است كه پس از انفجار گرفته‌‏شده‌‏است.
در گزارشي كه ديده‌‏بان حقوق‌‏بشر منتشركرده‌‏است, اعلام‌‏شده‌‏است كه فلسطينيان در اثر گلوله توپ اسرائيل كشته‌‏شده‌‏اند.
مقامات فلسطيني نيز گزارش ارتش اسرائيل را ردكردند.
بنابراين گزارش, كشتار هشت غيرنظامي فلسطيني روز جمعه كه هفت نفر آنها از يك خانواده و سه نفر آنان كودك بودند, باعث محكوميت جهاني اسرائيل شد.
«كوفي عنان» دبيركل سازمان‌‏ملل‌‏متحد خواستار تحقيق مستقل و كامل در مورد اين حادثه شد.