نمايشگاه کاريکاتور در تهران درباره کشتار يهوديان




- نمايشگاه بين‌المللي كاريكاتور «هولوكاست» در موزه هنرهاي معاصر فلسطين افتتاح شد.
- اين موزه که در مرکز شهر تهران قرار دارد، وابسته به فرهنگستان هنر است که ميرحسين موسوی، آخرين نخست وزير ايران آن را اداره می کند.
- بنياد يد واشم در تل آويو پايتخت اسرائيل که مرجع حفظ ياد و آثار قربانيان هولوکوست به شمار می رود، با صدور اطلاعيه ای از جهانيان خواست نسبت به برپايی نمايشگاه هولوکوست در ايران واکنش نشان دهند.


August 18, 2006 08:43 AM

سايت جمهوری - گروه خبر:

گروه خبر - 15 اگوست 2006 - به گزارش خبرگزاري فارس نمايشگاه بين‌المللي كاريكاتور «هولوكاست» در موزه هنرهاي معاصر فلسطين افتتاح شد. مسئول نمايشگاه در اين باره گفت، با افتتاح نمايشگاه كاريكاتور هولوكاست، اسرائيل علاوه بر شكست نظامي از مقاومت لبنان، درزمينه فرهنگ و هنر نيز سيلي سختي از سوي هنرمندان دنيا خورد. در روز های گذشته رسانه های جمهوری اسلامی با اعلام آتش بس در لبنان، تبليغات گسترده ای با عنوان پيروزی حزب الله و شکست ارتش اسرائيل را در ايران سازمان داده اند.

دبير نمايشگاه بين‌المللي کارتون «هولوكاست» درباره برگزاري اين نمايشگاه گفت: درواكنش به چاپ كاريكاتور توهين‌آميز دانماركي در مورد پيامبر به فكر راه‌اندازي نمايشگاه بين‌المللي كاريكاتورافتاديم.

وی همچنين گفت: ما پاسخ خودمان را با دريافت آثار هنرمندان گرفتيم و از ميان 1193 اثر رسيده به دبيرخانه، 204 کارتون از 61 كشور دنيا را براي شركت در نمايشگاه انتخاب كرديم.

به سه اثر برگزيده نمايشگاه پنج تا دوازده هزار دلار جايزه نقدی اهدا می شود.


* * *
با اين نمايشگاه، فعاليت موزه ای با عنوان هنرهای معاصر فلسطين نيز رسماً آغاز شده است.

اين موزه که در مرکز شهر تهران قرار دارد، وابسته به فرهنگستان هنر است که ميرحسين موسوی، آخرين نخست وزير ايران آن را اداره می کند.

موعد اعلام اسامی برگزيدگان، يازدهم شهريور (دوم سپتامبر) اعلام شده و آن گونه که در گزارشها آمده، برندگان مسابقه را هيئتی متشکل از رحيم بقال ‌اصغری مسئول انجمن کاريکاتور تبريز، حبيب صادقی کاريکاتوريست و طراح روزنامه اطلاعات، محمدحسين نيرومند معاون وزارت ارشاد، مسعود شجاعی‌ طباطبائی رئيس خانه کاريکاتور و فريد مرتضوی کاريکاتوريست روزنامه همشهری تعيين می کند.

آن گونه که در گزارشها آمده، انتخاب کاريکاتورها تحت نظارت مسعود شجاعی طباطبايی، رئيس خانه کاريکاتور ايران و سردبير پيشين مجله کيهان کاريکاتور انجام گرفته است.


اعتراض به نمايش کاريکاتورهايی درباره هولوکوست در تهران

بنياد يد واشم در پايتخت اسرائيل مرجع حفظ ياد و آثار قربانيان هولوکوست به شمار می رود
برپايی نمايشگاهی بين المللی در تهران که کاريکاتورهايی با ديد انتقادی نسبت به حادثه کشتار يهوديان در جنگ جهانی دوم (معروف به هولوکوست) را به نمايش و مسابقه گذاشته، اعتراض و هشدار دست کم يکی از بنيادهای يهودی را در جهان برانگيخت.
بنياد يد واشم در تل آويو پايتخت اسرائيل که مرجع حفظ ياد و آثار قربانيان هولوکوست به شمار می رود، با صدور اطلاعيه ای از جهانيان خواست نسبت به برپايی نمايشگاه هولوکوست در ايران واکنش نشان دهند.

بگزارش بی بی سی، در اطلاعيه اين بنياد از ايران به عنوان کشوری ياد شده که به دنبال سلاح اتمی است و رئيس جمهور آن عليه اسرائيل سخنانی به زبان می آورد که بوی نسل کشی می دهد.

بنياد يد واشم هشدار داده که "چراغ خطر نه تنها برای اسرائيل بلکه برای همه ملتهای آگاه در حال چشمک زدن است ... تاريخ نشان داده که سکوت در مقابل اظهارات شرورانه به اعمال شرورانه می انجامد".