امنيت آمريكا، قرباني اهداف سياسي
سخنان ليبي اكنون اتهام اصلي را در پرونده متوجه بوش ميكند.
انتشار متن اظهارات لوئيز اسكوتر ليبي، اكنون موج جديدي از حملات را عليه كاخ سفيد راه انداخته و به رقباي دموكرات حزب حاكم اين امكان را داده است تا رئيسجمهوري آمريكا را به دليل »قرباني كردن امنيت كشور به خاطر اهداف سياسي« هدف شديدترين حملات قرار دهند.
لوييس ليبي، رئيس دفتر ديكچني، با اعترافات اخير خود، كاخ سفيد را با بحراني جدي مواجه كرده است. وي كه پيشر متهم شده بود اطلاعات محرمانه و طبقهبنديشده را در اختيار مطبوعات آمريكايي قرار داده است، به استناد آخرين سري از بازجوييهاي صورتگرفته از وي توسط دادستان ويژه پرونده مدعي شده است كه اين اطلاعات را پس از آن در اختيار مطبوعات قرار داده است كه از طريق ديكچني مطمئن شده كه جورج بوش با انتشار آنها موافق است. سخنان ليبي اكنون اتهام اصلي را در اين پرونده متوجه بوش ميكند.
انتشار متن اظهارات لوئيز اسكوتر ليبي، اكنون موج جديدي از حملات را عليه كاخ سفيد راه انداخته و به رقباي دموكرات حزب حاكم اين امكان را داده است تا رئيسجمهوري آمريكا را به دليل »قرباني كردن امنيت كشور به خاطر اهداف سياسي« هدف شديدترين حملات قرار دهند. دور جديد حملات در حالي صورت ميگيرد كه محبوبيت بوش به كمتر از 40 درصد نزول يافته است.
جانكري، سناتور برجسته دموكرات و رقيب انتخاباتي بوش در واكنش به انتشار اين خبر، به نقل اظهارات بوش در مورد لزوم يافتن شخصي كه با انتشار اطلاعات سري موجب مرگ والري پليم، همسر ويلسون، كه مامور مخفي سازمان سيا بود، شده است، با لحني گزنده افزود:رئيسجمهوري دو سال فرصت داشت تا در آينهاي بنگرد و شخا موردنظر را بيابد.هاريرايد، رهبر اقليت دموكراتيك سن نيز در اظهاراتي تند ضمن حمله به بوش افزود: افشاي جزئيات حيرتآوري از اين ماجرا اكنون بايد رئيسجمهوري را ملزم كند كه نقش خود را در افشاي اطلاعات منتخبي كه با به خطر انداختن امنيت ملي، تنها منافع حزب جمهوريخواه و رئيسجمهوري را ارضا ميكردند، بهوضوح بيان كند.
دادستان كل آمريكا در سخنان خود پيشتر به اين موضوع اشاره كرده بود كه ويلسون در سال 2003 دولت آمريكا را متهم كرده بود كه با دخالت در اخبار و گزارشهاي مربوط به عراق، تهديد اين كشور را جديتر از حد واقعي جلوه دهند. نظرات ويلسون كه به صورت مكتوب به كاخ سفيد ارائه شده بود از سوي مقامات آمريكايي نوعي حمله جدي و مستقيم به اعتبار رئيسجمهوري و معاون وي تلقي شده و بدين ترتيب اقدامات متعاقبي در دستور كار واشينگتن قرار گرفت.ليبي اكنون ميگويد مذاكره وي با گزارشگر نيويوركتايمز در 8 ژولاي 2003 و افشاي برخي از اطلاعات سري و طبقهبنديشده با هدف بياؤر كردن تاؤير صحبتهاي ويلسون صورت گرفته است.
به گفته ليبي، ديكچني وي را تشويق به افشاي هويت عامل سيا كرده و بدين ترتيب عملا جان وي را مورد تهديد قرار داده است. همسر ويلسون درنهايت قرباني اين بازي كثيف سياسي شد. كاخ سفيد هنوز در رابطه با اين موارد واكنش صريحي نشان نداده است.
منبع: اعتماد ملی