«نیمی» از بازار تاریخی ماسوله در آتش سوخت

رییس هیات مدیره «موسسه توسعه پایدار ماسوله» می‌گویدکه وقوع آتش‌سوزی در بازار تاریخی این شهر منجر به از بین رفتن نیمی از این مجموعه شده است.
به گزارش روز شنبه، ۱۰ فروردین‌ماه، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، محمد گلشن گفته است که ساعت پنج صبح ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۱ «نیمی» از مجموعه بازار تاریخی ماسوله، شامل «چند دهنه مغازه، مهمان‌سرای سنتی و بخشی از بازار» در آتش سوخته و «به طور کامل» از بین رفته ست.

آقای گلشن تاکید کرده است که علت این آتش سوزی مشخص نیست اما «بی‌توجهی مسئولان و متولیان شهری» را عامل از بین رفتن بخشی از این بازار به گفته «حدودا ۵۰۰ ساله» دانسته است.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا نیز ۳۰ اسفند ماه از وقوع آتش‌سوزی در بازار ماسوله خبر داده بود و با اشاره به این‌که در ماسوله هیچ ایستگاه آتش‌نشانی‌ وجود ندارد، افزوده بود که اهالی محل با استفاده از شلنگ آب معمولی دست به کار خاموش کردن آتش شده‌اند.

رییس هیات مدیره «موسسه توسعه پایدار ماسوله» نیز ۱۰ فروردین‌ ماه به ایسنا گفت که در بخش‌هایی از ماسوله هنوز کپسول اطفای حریق نصب نشده است و خاطر نشان کرد: «تهیه این قبیل خدمات وظیفه شهرداری و اداره میراث فرهنگی و گردشگری منطقه است.»

وی به نگرانی شهروندان و گردشگران نسبت به تخریب این شهر خبر داد و افزود که «حوادثی مانند زلزله، ریزش سنگ از کوه، سیل و آتش‌سوزی در جنگل» این شهر تاریخی را به وضعیت «بحرانی» رسانده است.

شهر تاریخی ماسوله که نامش در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در استان گیلان و در جنوب غربی شهرستان فومن قرار دارد و از جاذبه‌های گردشگری ایران به شمار می‌رود.

آذرماه ۱۳۹۱ خبرگزاری مهر نسبت به تخریب ماسوله هشدار داده و نوشته بود که این شهر در معرض «مخاطرات جدی تخریب طبیعی و انسانی» قرار دارد و به مواردی چون خطر «ریزش سنگ، رانش، زلزله، تصرف به منظور توسعه عمرانی و انسانی» اشاره کرده بود.

محمد صالحی، استاد رشته جغرافیای طبیعی آن زمان به خبرگزاری مهر گفته بود که «جریان‌های سیلابی» از خطرات عمده‌ای است که ماسوله را تهدید می‌کند و افزوده بود که در کنار علل طبیعی وقوع سیلاب، «توسعه تکنولوژی» نظیر «آسفالت، کم کردن نفوذپذیری خاک، تخریب جنگل، افزایش جاده‌های جنگلی، افزایش زباله و ریختن آن‌ها در مسیر آبراهه‌ها» نیز منجر به جاری شدن سیلاب‌ می‌شوند.

رادیو فردا    یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۲  – ۳۱ مارس ۲۰۱۳

Print Friendly, PDF & Email