جواد طباطبایی استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی شب گذشته در سن ۷۷ سالگی در بیمارستانی در آمریکا درگذشت. او که عضو پیشین هیات علمی و معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود سالها گفتارها و نوشتارهایش در …
افرادی دوست داشتند مدارس دخترانه تعطیل شوند یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت ایران درخصوص مسمومیت سریالی دانشآموزان در مدارس دخترانه گفته است که «افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، بهخصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.» به گزارش بیبیسی، از اوایل آذر …
حکومت اسلامی در واکنش به تضعیف نظام ارزشی خود در میان مردم، ۲۴ هزار روحانی را در چهارچوب طرح امین به استخدام آموزش و پرورش در آورده است. دخالت دستگاه دین در سیستم آموزشی کشور، تاکنون ضربات مرگباری به آن …
مقاله با فرمت پی دی اف دکتر حسن بلوری برلین، ۲۰۲۳٫۰۲٫۱۷ در این زمینه: ۹ میلیون بیسواد مطلق و ۱۱ میلیون کمسواد در ایران؛ ایران ۵ برابر کشورهای پیشرفته دانشگاه دارد! بیانیه ی شورای مرکزی تشکل های صنفی معلمان در …
فشرده جهانِ هستی عینیت دارد. عینیت میباید هم قابل تشریح و هم دارای بیان علمی بهمعنای بیان روابط منطقی میان اجزا و عملکردهای آن باشد.۲ بر این اساس تشریح دقیق و همه جانبهی جهانِ هستی نیازمند قوانینی (اصولی) است عاری …
فشرده تاریخِ علم نشان میدهد که دستیابی به قوانین طبیعی از طریق تجربه و آزمایش امکانپذیر است. پیش از کشف قوانین طبیعی اتفاق فلسفی خاصی نمیافتد. یعنی، تعبیر و تفسیرهای فلسفیِ قوانین طبیعی پس از دستیابی به آن قوانین مطرح …
معلمان شهرهای مختلف کشور، پساز دو روز اعتصاب در مدرسهها در اعتراض به تصویب و اجرانشدن رتبهبندی معلمان و همسانسازی حقوق بازنشستگان، امروز در تهران، جلوی مجلس و در شهرستانها در برابر ادارههای آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برپا کردهاند. …
مانند توهّم شیرِ آب۱ فشرده اینشتین: “نیوتن، مرا ببخش آنگونه که فکر میکردی فضا ـ زمان مطلق نیست.”۲ حال نظریه گرانش کوانتومی میگوید: “اینشتین، با عرض معذرت آنگونه که فکر میکردی فضازمان نه تنها پیوسته نیست بلکه اصولا فضازمانی وجود …
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی میگوید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، مصوبه این شورا برای «لغو اجرای سند ۲۰۳۰» را ابلاغ کرده است. سعیدرضا عاملی روز دوشنبه ۲۲ شهریور افزود حدود «۲۹ مصوبه» شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای گذشته …
فشرده ما برای بیان رخدادهای طبیعی همواره، خواسته یا ناخواسته، از مقوله فضازمان استفاده میکنیم. بیآنکه بگوئیم و یا اصولا بدانیم فضازمان چیست. آیا در چنین حالتی ما مجاز هستیم یافتههای خود را علمی به نامیم؟ به عبارت دیگر، آیا …