تجمع اعتراضی کارگران هفت‌تپه در مقابل فرمانداری شوش

کارگران نیشکر هفت تپه روز شنبه، با حضور در مقابل فرمانداری شوش در استان خوزستان ایران برای سیزدهمین روز پیاپی نسبت به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود اعتراض کردند و جمعیت زیادی در خیابان‌های شوش در حمایت از کارگران معترض به آنها پیوستند.

کارگران نیشکر هفت تپه روز شنبه، با حضور در مقابل فرمانداری شوش در استان خوزستان ایران برای سیزدهمین روز پیاپی نسبت به پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود اعتراض کردند و جمعیت زیادی در خیابان‌های شوش در حمایت از کارگران معترض به آنها پیوستند.

به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، همزمان با این اعتراضات در شوش، صدها نفر از کارگران فولاد اهواز نیز در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

بر این اساس، تعداد زیادی از کارگران هفت تپه شوش با سردادن شعارهایی نظیر «یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»، «این همه لشکر اومده، جونش دیگه سراومده»، «نماینده مجلس استعفا استعفا»، «سرمایه دار شیاد نمی کنیم اعتماد، وعده دروغ نمی‌خواهیم ما حقمون رو می‌خواهیم»، «بیگی تو عیش و نوشه خون کارگر به جوشه»، «هیات من الذله» و «مسئولان بی لیاقت نمی‌خواهیم» خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند.

پرداخت سه ماه حقوق معوقه و بازگشت شرکت به بخش دولتی خواسته این معترضان عنوان شده است.

از سوی دیگر، خانواده کارگران شرکت هفت تپه با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون «من بچه هفت تپه هستم، گرسنه ایم گرسنه» در این تجمع حضور یافتند.

بر اساس این گزارش، تجمع کنندگان که تعداد آنها بیشتر از روزهای قبل است با سردادن شعارهایی از فرمانداری به سمت میدان هفت تیر حرکت کردند. نیروهای اورژانس، آتش نشانی و یگان ویژه نیز مقابل فرمانداری شوش مستقر شده‌اند.

این در حالی است که روز گذشته اعتراضات کارگران هفت تپه به نماز جمعه کشید. کارگران هنگام صحبت‌های محمد امام، امام جمعه شوش، با شعارهای «دروغگو، دروغگو» و «رو به میهن، پشت به دشمن» به او پشت کردند.

در اهواز کارگران با سر دادن شعارهایی نظیر «خاشقجی رو رها کن، فکری به حال ما کن» و «تورم، گرانی، پاسخ بده روحانی» در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخش های مختلف این شرکت بزرگ تولید شکر مشغول کار هستند.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع است.

احتمال طرح موضوع کارگران هفت تپه در جلسه فردای دولت

«ایرناپلاس» در گزارشی درباره اعتراض‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه نوشته است، با وجود آن که کارگران نیشکر هفت تپه از عدم دریافت حقوق در چند ماه گذشته گلایه دارند، به گفته نماینده شوش، قرار است فردا موضوع حقوق کارگران نیشکر هفت تپه در هیأت دولت مطرح شود و معاون اول رئیس‌جمهور هم صحبت‌هایی کرده‌ تا موضوع به نحو احسن حل شود.

این نخستین بار نیست که کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به صدر اخبار می‌آید. کارخانه‌ای که در دهه ۴۰ شمسی در دل خوزستان ساخته شد، از همان روزهای نخست، روز خوش ندید. تصور برخی افراد این بود که ساخت این کشت و صنعت با هدف گرفتن زمین‌های کشاورزی و یا تصاحب حق‌آبه آنها انجام شده است.

پس از آن نیز شرایط چندان موافق پیش نرفت و هر از چند گاهی صدای اعتراضات از این کارخانه شنیده می‌شد.

** کارگران معترض، مدیر فراری؟
به‌طور مثال، در سال ۸۶ و پیش از خصوصی‌شدن این کارخانه، پرداخت نشدن حقوق کارگران دستمایه اعتراضات شد، اما در جریان خصوصی‌سازی‌ها امیدوار شدند که شاید تغییری در این وضعیت ایجاد شود. با وجود خصوصی‌سازی، اما شرایط تغییری نکرد و اکنون در آخرین نمونه اعتراضات، چند روزی است که کارگران این شرکت دست به اعتصاب زده‌اند و حقوق معوقه خود را مطالبه می‌کنند.

خبرگزاری ایلنا ۱۴ آبان گزارش داده بود نام برخی از سهام‌داران و اعضای هیات مدیره که کارفرمای خصوصی نیشکر هفت‌تپه هستند، در لیست متخلفان ارزی که بانک مرکزی منتشر کرده آمده است و اکنون شایعه متواری شدن برخی مسئولان این شرکت مطرح شده است.

با توجه به این شرایط، اکنون برخی کارگران علاوه‌بر مطالبه حقوق خود، از دولت خواسته‌اند مالکیت بخش خصوصی بر نیشکر هفت تپه را پایان دهد و حتی برای رساندن صدای خود به مسئولان راهی نمازجمعه شوش شدند.

** خریدار باید به تعهدات خود عمل کند
با وجود این، جعفر سبحانی، مشاور سازمان خصوصی‌سازی با تکذیب احتمال لغو خصوصی‌سازی نیشکر هفت تپه به ایرناپلاس گفت: نیشکر هفت تپه برنامه واگذاری جدید ندارد و این بحث فعلاً مطرح نیست.

وی با اشاره به اینکه مشکلات کارگری باید برطرف شده و خریدار به تعهدات خود عمل کند، افزود: با این حال بنگاهی که سال‌های قبل واگذار شده، با مسائل این‌چنینی به‌سرعت ملغی نمی‌شود.

** تعهد خریدار به حفظ سطح اشتغال
به گفته مشاور سازمان خصوصی‌سازی، معمولاً خریدار تعهد دارد که اگر بنگاهی را خرید، سطح اشتغال را حفظ کرده و مسائل کارگری را مورد توجه قرار دهد.

سبحانی ادامه داد: تا زمانی که خریدار به تعهداتش عمل کند، مشکلی نخواهد بود و در این مورد خاص که اعتراضات کارگران را به‌دنبال داشته، باید بررسی‌های لازم انجام شود.

لازم به ذکر است یک گروه منتسب به کارگران این شرکت پیش از ظهر امروز در فضای مجازی ادعا کرده بود که ریاست حراست شرکت نیشکر هفت تپه دستور منع ورود هر مدیر خصوصی به مجموعه را صادر کرده است. این گروه همچنین به جلسه امشب نماینده شهر شوش و مسئولان دیگر، در مورد بازپس‌گیری کارخانه از بخش خصوصی اشاره کرده‌اند.

**نماینده شوش: وزیر اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی باید تصمیم بگیرند
در همین مورد، سید راضی نوری، نماینده شوش در مجلس در گفت‌وگو با ایرناپلاس، با اشاره به اینکه برای حل مشکلات کارگران نیشکر هفت تپه، جلسه‌ای با استاندار خوزستان داشتیم، گفت: امشب نیز جلسه‌ای با وزیر اقتصاد خواهیم داشت.

وی ادامه داد: احتمال ملغی شدن خصوصی‌سازی هنوز در دستور کار نیست و وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی باید در این باره تصمیم بگیرند.

نوری افزود: کارگران باید حرف واقعی را بشنود و با احتمالات نباید با آنها صحبت کرد، زیرا این امر صداقت را زیر سؤال می‌برد.

**مدیرعامل بر سرکارش حاضر نیست
نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برای حقوق معوقه کارگران نیز پیگیر هستیم و راهکارهایی در نظر گرفته شده است. همچنین قرار است فردا موضوع حقوق کارگران نیشکر هفت تپه در هیأت دولت مطرح شود و معاون اول رئیس‌جمهور هم صحبت‌هایی کرده‌اند تا موضوع به نحو احسن حل شود.

وی به موضوع متواری‌شدن مدیرعامل این شرکت نیز اشاره کرد و گفت: متواری‌شدن مدیرعامل این شرکت باید از سوی قوه قضاییه تأیید شود و این ارگان می‌تواند در این مورد اظهارنظر کند، اما روی هم رفته مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اکنون بر سر کار خود حاضر نیست.

ایران امروز

Print Friendly, PDF & Email