رد صلاحیت گسترده داوطلبان نمایندگی مجلس توسط شورای نگهبان

iran_shoraye_negahban2016

از حوزه تهران علی مطهری، محمدجواد حق‌شناس، محسن هاشمی، فاطمه هاشمی، محمود میرلوحی، محمد صوفی، رسول منتجب‌نیا، محسن رهامی، فاطمه مقیمی، عباس علیخانی از ردصلاحیت‌‌شدگان انتخابات دهم مجلس هستند. همه نامزدهای حزب اعتماد ملی از جمله ابوالفضل شکوری، سمیه طهماسبی، نصرت‌الله تاجیک نیز از رد صلاحیت شدگان هستند. از حوزه انتخابیه خراسان رضوی و مشهد، همه چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله غلامرضا انصاری عضو فعلی شورای شهر تهران، ابراهیم اصغرزاده نماینده پیشین مجلس و سیدحسن رسولی استاندار پیشین خراسان تایید صلاحیت نشدند. در بسیاری از حوزه‌های انتخابی حتی یک نامزده اصلاح طلب تایید شده برای رقابت وجود ندارد.

برخی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب‌ در گفت‌وگوهایی جداگانه با ایلنا در رابطه وضعیت تائید یا رد صلاحیت خود از سویهیات‌های نظارت شورای نگهبان خبر دادند.

تا روز گذشته اخباری از استان‌های مختلف همچون استان آذربایجان شرقی یا استان فارس رسید که این اخبار تایید نشده بودند، اما با پایان مهلت بررسی‌ها، این اخبار به صورت تایید شده در اختیار ایلنا قرار گرفت که اسامی چهره‌ها و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و اصولگرایی که در گفت‌وگو با ایلنا از تایید یا عدم تایید خود در هیات‌های اجرایی خبر دار شده بودند٬ به شرح ذیل است:

اسامی رد صلاحیت‌ شده‌ها

داریوش قنبری از استان ایلام، خبر رد صلاحیت خود توسط هیات نظارت را به ایلنا داد و گفت: اصلاح‌طلبان ایلام اکثرا رد صلاحیت شده‌اند و بنا بر این است که اعتراض خود را تحویل دهیم.

ابراهیم جهانگیری برادر اسحاق جهانگیری که از حوزه انتخابیه استان کرمان ثبت‌نام کرده بود، نیز از جمله چهره‌هایی است که رد صلاحیت شده است.

همچنین از حوزه تهران علی مطهری، محمدجواد حق‌شناس، محسن هاشمی، فاطمه هاشمی، محمود میرلوحی، محمد صوفی، رسول منتجب‌نیا، محسن رهامی، فاطمه مقیمی، عباس علیخانی از ردصلاحیت‌‌شدگان انتخابات دهم مجلس هستند.

بر اساس گفته‌های اعضای حزب اعتماد ملی به ایلنا، همه نامزدهای این حزب در لیست ردصلاحیت شده‌ها از سوی هیات‌های نظارت هستند که بر این اساس ابوالفضل شکوری، سمیه طهماسبی، نصرت‌الله تاجیک نیز از رد صلاحیت شدگان هستند.

از حوزه انتخابیه خراسان رضوی و مشهد، همه چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله غلامرضا انصاری عضو فعلی شورای شهر تهران، ابراهیم اصغرزاده نماینده پیشین مجلس و سیدحسن رسولی استاندار پیشین خراسان تایید صلاحیت نشدند.

در حوزه انتخابیه کرمانشاه نیز سهراب دل‌انگیزان عضو شورای کرمانشاه کارگزاران، شهاب از بنیاد باران کرمانشاه، جهانبخش امینی، موسوی اجاق، مصطفی محمدی، رئوف قادری از نمایندگان ادوار از دیگر نامزدهای رد صلاحیت شده در انتخابات کرمانشاه هستند.

صید ستار عزیزی و صید احمد عزیزی، قدرت احمدیان، مرضیه نظری نیا و علی ططری از دیگر چهره‌های رد صلاحیت شده در کرمانشاه هستند.

حیدری‌طیب نماینده فعلی کرمانشاه، منوچهری نماینده اورامانات، فتح الله حسینی نماینده قصر شیرین و سرپل، حجت الله دمیاد استاندار احمدی‌نژاد و نادر نوروزی ریس ستاد قالیباف نیز از جمله چهره‌های اصولگرایی هستند که صلاحیتشان برای انتخابات مجلس رد شده است.

از حوزه انتخابیه بوشهر نیز صلاحیت محمد دادفر نماینده پیشین مجلس ششم برای ورود به مجلس دهم تایید نشد.

چند خبر دیگر از رد صلاحیت‌ها:

* حدود ۵۰ نماینده مجلس فعلی رد صلاحیت شدند.

* فاطمه هاشمی: محسن هاشمی انصراف نداده است؛ رد صلاحیتم را تلفنی اعلام کردند.

* استاندار تهران: انتظار این تعداد رد صلاحیت ها نداشتیم. تصور می‌کردم شمار رد صلاحیت‌ها رقم متعادل‌تری باشد انتظار این تعداد رد صلاحیت‌ها را توسط هیات‌های نظارت بر انتخابات نداشتیم.

* رد صلاحیت همه کاندیداهای حزب اعتماد ملی از حوزه انتخابی تهران ری اسلامشهر شمیرانات و پردیس.

* مرتضی اشراقی نوه آیت‌الله خمینی برای انتخابات مجلس رد صلاحیت شد.

* در بسیاری از حوزه‌های انتخابی حتی یک نامزده اصلاح طلب تایید شده برای رقابت وجود ندارد.

* محمدجواد حق شناس (عضو حزب اعتماد ملی): نپرسید چه کسانی رد صلاحیت شدند، بپرسید چه کسانی تایید شده‌اند!

* استاندار تهران: باید کسی وجود داشته باشد که مردم به او رای دهند!

* گفته می‌شود  عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان استاندار خوزستان به دلیل رد صلاحیت‌های گسترده در این استان استعفا داده است.

* سخنگوی مستعفی شورای نگهبان: سلایق من و آیت‌الله جنتی یکی نیست.

***

اسامی تعدادی از نمایندگان فعلی ردصلاحیت شده در انتخابات مجلس

تعدادی از نمایندگان فعلی مجلس طبق نظر هیات های نظارت بر انتخابات بر استان های مختلف ردصلاحیت شده و یا اینکه صلاحیت آنها احراز نشده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هیات نظارت بر انتخابات در استان های مختلف با هماهنگی هیات نظارت مرکزی اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت نشده را به فرمانداری ها اعلام کرده است و فرمانداری ها نیز این موضوع را به کاندیداها ابلاغ کرده اند.

در بین اسامی کاندیداهای رد صلاحیت و یا عدم احراز صلاحیت نشده نام هایی از نمایندگان فعلی مجلس نیز به چشم می خورد که برخی از این افراد در گفت وگویی با ایسنا عدم تایید صلاحیتشان توسط هیات مرکزی نظارت بر انتخابات را اعلام کردند که این اسامی به شرح زیر است:

– محمد بیاتیان نماینده بیجار
– غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت
– سالار مرادی نماینده سنندج
– نعمت الله منوچهری نماینده پاوه
– مجید منصوری نماینده لنجان
– صفر نعیمی رز نماینده آستارا
– سیدهادی حسینی نماینده قائمشهر
– کمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل
– محمدسعید انصاری نماینده آبادان
– جواد سعدون زاده نماینده آبادان
– شمس الله بهمئی نماینده رامهرمز
– عبدالله تمیمی نماینده شادگان
– جواد هروی نماینده قائنات
– محمدباقر شریعتی نماینده بهبهان
– محمدمهدی پورفاطمی نماینده دشتی و تنگستان
– ارسلان فتحی پور نماینده کلیبر
– علی مطهری نماینده تهران
– حمید رسایی نماینده تهران
– احمد شوهانی نماینده ایلام
– حجت الله درویش پور نماینده ایذه و باغ ملک
– مهدی موسوی نژاد نماینده دشستان
– محمد دامادی نماینده ساری

طبق قانون این افراد سه روز فرصت اعتراض به شورای نگهبان دارند و شورای نگهبان نیز بررسی‌هایش را در روز ۲۷ بهمن اعلام می‌کند و از روز ۲۹ بهمن تبلیغات رسمی انتخابات آغاز می شود.

***

سوال تاج‌زاده درباره رانت خواری سیاسی مدعیان اصولگرایی

با اعلام نظر شورای نگهبان در رابطه با کاندیداها، تکلیف چند مسئله باید روشن شود:

* یکی این که چقدر حرف های رهبر جدی بوده و راه را برای حضور همه سلیقه ها در انتخابات گشوده است؟

* دوم این که عملکرد ایشان چقدر مطابق با اظهارات سردار مشفق است زمانی که انتخابات دور هشتم را مهندسی می کردند؟

* سوم این که اصول گراها چقدر حاضرند روش رانت خواری ناشی از حذف رقیب و یک اسبه شدن مسابقه را برتابند و یا چقدر به این روش اعتراض می‌کنند؟

* چهارم این که صدا و سیما اجازه نقد عملکرد هیأت های نظارت را می دهد یا این هم تبدیل می شود به خط قرمز و تنها اجازه حمایت یک طرفه از بگیر و ببندها داده می‌شود؟

Print Friendly, PDF & Email