ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج شد

در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهران و انتشار گزارش‌هایی از خشونت فیزیکی، جنسی و کلامی نسبت به زنان معترض، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در نشستی به اخراج جمهوری اسلامی از عضویت در کمیسیون مقام زن رای داد.

این شورا که ۵۵ عضو دارد، در جلسه رای‌گیری که روز چهارشنبه ۲۳ آذر برگزار شد با ۲۹ رای موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع، جمهوری اسلامی ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل کنار گذاشت.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در جلسه رای‌گیری با اشاره به خلاصه‌ای از چگونگی بازداشت و مرگ مهسا امینی گفت: «او را به جرم زن بودن کشتند».

او در ادامه گفت، احتمالا مقامات جمهوری اسلامی فکر می‌کردند مرگ مهسا نیز مانند هزاران پرونده دیگر به بایگانی بلند سرکوب جمهوری اسلامی خواهد رفت و یک اطلاعات آماری خواهد شد، اما دو روزنامه‌نگار شجاع، نیلوفر حامدی و ملیحه محمدی این داستان را منعکس کردند و مردم ایران گفتند «دیگر بس است».

این دیپلمات آمریکایی افزود: «جمهوری اسلامی با سبعیت این خبرنگاران و دیگر روزنامه‌نگاران به همراه هزاران معترض بازداشت کرد و صدها نفر را کشت در حالی که آنها یک پیام ساده داشتند، «زن، زندگی، آزادی».

نماینده بریتانیا نیز در این جلسه به سرکوب گسترده ایران اعتراضات مردمی، خصوصا زنان اشاره کرده و جامعه جهانی را به اخراج ایران از کمیسیون مقام زن فراخواند.

باربارا وودوارد تاکید کرد که عضویت ایران در چنین کمیسیونی «مشمئزکننده» است و واکنش جهانی به اقدامات ایران باعث خواهد شد مهسا امینی‌ها کشته نشوند.

تلاش روسیه برای حمایت از جمهوری اسلامی شکست خورد

اما از سوی دیگر، نماینده فدراسیون روسیه به شدت به رای‌گیری برای حذف ایران از کمیسیون یاد شده تاخت و مدعی شد، «هر کشوری حق دارد و حتی وظیفه دارد که از هر روشی، اگرچه مطابق استانداردهای حقوق بین‌المللی نباشد یا با دموکراسی غربی مغایر باشد، برای کنترل اوضاع استفاده کند.»

او گفت، اگر این قطعنامه رای مثبت بگیرد، به سابقه‌ای «بسیار منفی» تبدیل خواهد شد.

ونزوئلا، سوریه و بلاروس نیز از قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای اخراج ایران انتقاد کردند و گفتند نباید موضوع عضویت ایران در کمیسیون مقام زن در اجلاس شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل مطرح شود.

در ادامه این نشست امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با انتقاد از رای‌گیری مدعی شد که درخواست ایالات متحده کاملاً غیرقانونی است.

وی اظهار داشت: «اعضای شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل کاملاً آگاه هستند که هیچ سابقه‌ای در رویه کار این شورا برای خاتمه دادن به مشارکت یک عضو منتخب در کمیسیون کارکردی آن وجود ندارد و همچنین آیین‌نامه مربوطه از این اقدام پشتیبانی نمی‌کند.»

نماینده چین در سازمان ملل نیز تاکید کرد که پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا «بی‌اساس» است و یک «بدعت بد» را خواهد گذاشت.

وی گفت آمریکا این پیش‌‌نویس قطعنامه را «تحمیل» کرده و هیچ مشکلی را برای بهبود شرایط ایران حل نخواهد کرد.

پیشنهاد حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل علاوه بر دولت‌ها و فعالان غربی، با استقبال گسترده ایرانیان داخل و خارج از کشور نیز مواجه شده بود. شورای حقوق بشر سازمان ملل، مستقر در ژنو، نیز ماه گذشته رای داد تا یک کمیته حقیقت‌یاب، تحقیقات مستقلی درباره سرکوب مرگبار اعتراضات توسط جمهوری اسلامی انجام دهد.

از سه ماه پیش و پس از مرگ در حین بازداشت مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله کرد ایرانی از سوی پلیس امنیت اخلاقی، ایران شاهد اعتراضات سراسری کوچک و بزرگ بی‌وقفه‌ای بوده که با سرکوب شدید نیروهای امنیتی مواجه شده است.

Print Friendly, PDF & Email

One comment

  • Anonymous

    سیاهرویی شیطان، آلتی در سفید نشاندن دادن روی خداست

    در این مدت کوتاه، هم از لحاظ شدت و هم مقدار، رکورد جنایت پیشگی از یک طرف، و بی لیاقتی اقتصادی از خوراک تا دلار، و سقوط فرهنگی و هنری و ورزشی از طرف دیگر، سیاه رویی که اطرافیان گماشته شده توسط رئیسی برای او رقم زدند، به چنان درجه ای رسیده است که چهره روحانی را نورانی و هاله نور را به سر احمدی نژاد بازگردانیده است.

    کشوری که عده ای مفسد اقتصادی (یا نفوذی) مفتخوار (رانتخوار، وامخوار، ارزخوار، زمینخوار اوقاف، نذرخوار صدقه خوار، مالیاتخوار، عوارضخوار، بودجه خوار، بیمه خوار، نفتخوار، …) فسادشان را در افتخارها و ارزش های طالبانی در نزد ابلهان مزدور نوکر حافظ فاسد اقتصادی در روکش خدایی و یا مزدور نوکر نفوذی های کشورهای قدرتمند در جنگ (دولت سایه پشت دموکراتها (چپ چهره های جعلی آمریکایی) بر علیه شوروی (چپ روسی) و اکنون بر علیه روسیه جدید و بضرر روسیه و اروپا و جهان) استتار می کنند که درنتیجه آن، روزانه، سرمایه کشور بصورت دلار و طلا بنفع کشورهای رقیب مانند ترکیه و کانادا و انگلستان … خارج می شود (و یا رانتگیرهای ارزی در واردات اجناس غیرضروری و یا فرصت طلبان صادرات کالاهای ضروری مانند خوراک و همزمان واردات قیمت خوراک برای ایرانیان) ارزش پول این کشور، منهدم می شود.

    در الفبای اقتصاد، هر کشوری که تورم سالانه (بی ارزش شدن سالانه پول و دستمزد) خوراک و سوختش به بالای ۲ درصد و تورم مسکن به بالای ۶ درصد برسد، تبدیل به کشوری فرعونی در روکش مذهب (یا چپ چهره های معاصر)، کشوری هرمی متشکل از برده و برده دار و مزدور برده دار، خواهد شد.

    به بیان دیگر، درس خواندن (به استثنای پزشکی و بانکی) و کارگری (به استثنای بردگی برای خدایان تورم در بخش خانه و، در ایران، خودرو، البته به شرط گرفتن خانه بجای دستمزد هر روز بی ارزش شونده) مصداق بارز بردگی شده اند و دستمزدشان هیچگاه بیش از سیر کردن حداقلی شکم نخواهد شد.

    اکنون تورم ایران، بالای ۴۰ درصد است و هیچ افق روشنی در رقابتی شدن عرضه کالا و خدمات توسط ورود بدون باج و از طریق بازار آزاد برای تولید کالا و خدمات در ایران توسط کمپانی های خارج از ایران در ۳ حوزه خوراک و خانه و خودرو (سه خاف تورم و بی ارزش کننده پول و دستمزد، بویژه درکنار عدم وجود صنعت سرگرمی بعنوان جذب کننده سرمایه و تولیدکننده ثروت، هنر و ورزش و گردشگری) وجود ندارد، که بدان معنا می باشد که هرکس در این خدایان فعال کننده تورم یعنی خوراک و خانه و خودرو فعال نباشد، هرکس که توسط فاسدان اقتصادی و یا توسط عوامل نفوذی دشمن در پوشش و با روکش مذهب (در ایران: عبا و عمامه و تسبیه و ریش و پشم و قرآن جیبی و اثر مهر داغ روی پیشانی و جانم فدای رهبرهای اختلاسگر رانتخوار …) بازی بخورد، و خام مسائل سیاسی عقیدتی گردد، نابود خواهد شد

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *