ناصر پاکدامن نویسنده و پژوهشگر ایرانی درگذشت

دکتر ناصر پاکدامن نویسنده و اقتصاددان ایرانی بامداد یکشنبه ۲۳ آوریل در پاریس درگذشت. او متولد شهریور ۱۳۱۱ بود و در هنگام درگذشت ۹۱ سال داشت.

آقای پاکدامن که از حدود شش ماه پیش بیمار بود، در بیمارستان و خانه سالمندان تحت درمان قرار داشت. از سه ماه پیش با پیشرفت سرطان بیماری او وخیم‌تر شد.

او در رشته‌های اقتصاد و جامعه‌شناسی تحصیل کرده بود و سالیان دراز در دانشگاه‌های ایران و فرانسه تدریس می‌کرد.

در جریان انقلاب ۱۳۵۷، دکتر پاکدامن سخنگوی “سازمان دانشگاهیان ایران” بود و نقش فعالی در کانون نویسندگان ایران ایفا کرد.

آقای پاکدامن در تبعید فرانسه نشریه ادبی «چشم‌انداز» را منتشر می‌کرد و کتاب‌هایی درباره احمد کسروی و صادق هدایت به چاپ رساند.

پاکدامن همسر هما ناطق، تاریخ‌نگار ایرانی بود. از این ازدواج که به جدایی انجامید، پسری به نام میشا و دختری به نام روشنک باقی مانده است.

زمان مراسم خاکسپاری پاکدامن، که در پاریس برگزار خواهد شد، هنوز از سوی خانواده و دوستانش اعلام نشده است.


اطلاعیه کانون نویسندگان ایران

ناصر پاکدامن (۱۳۱۱-۱۴۰۲) نویسنده، اقتصاددان، ادیب، پژوهنده و عضو برجسته‌ی کانون نویسندگان ایران، در تبعید درگذشت. او در ایران اقتصاد خواند، برای تکمیل تحصیلات خود به فرانسه رفت و سال ۱۳۴۶ به ایران بازگشت. سپس در دانشکده‌ی اقتصاد دانشگاه تهران به تدریس پرداخت و تا سال ۱۳۶۰ هم‌چنان به تدریس ادامه داد تا در همان‌سال مانند صدها استاد برجسته و آزادی‌خواه دیگر مشمول اخراج‌های استبداد دینی نوظهور شد و به‌سبب فعالیت در «سازمان ملی دانشگاهیان»، که در شکل‌دادن به اعتراض‌های دانشجویان و استادان به بی‌رسمی‌ها و سرکوب‌های حکومت تازه به‌قدرت‌رسیده نقشی بس پررنگ داشت، و نیز عضویت و فعالیت در کانون نویسندگان ایران ناگزیر مخفیانه به تبعیدی ناخواسته تن داد. پاکدامن در سراسر سال‌های فعالیت خود در کانون نویسندگان ایران همواره بر خط آزادی‌خواهی کانون و ناوابستگی به قدرت پا می‌فشرد.

پاکدامن در تبعید نیز هیچ‌گاه دست از فعالیت‌های فرهنگی و آزادی‌خواهانه‌ی خود باز نداشت و همراه با محسن یلفانی، دیگر عضو کانون نویسندگان ایران، در سال ۱۳۶۵ نشریه وزین «چشم‌انداز» را بنیاد نهاد که جمعی از برجسته‌ترین نویسندگان با آن همکاری داشتند. «چشم‌انداز» تا ۱۳۸۵ به عمر پر بار خود ادامه داد و در این مدت ۲۳ شماره از این گاه‌نامه منتشر شد. افزون بر آن، پاکدامن در دوران تبعید کتاب مهم «قتل کسروی» و «نامه‌های صادق هدایت به حسن شهید نورایی» را نیز به چاپ رساند.

کانون نویسندگان ایران ضایعه‌ی درگذشت این دانشی‌مرد برجسته، یار صدیق کانون نویسندگان ایران، را به خانواده‌ و جامعه‌ی فرهنگی مستقل کشور و همه‌ی آزادی‌خواهان تسلیت می‌گوید.

یاد دکتر ناصر پاکدامن گرامی و یادگارانش پایدار

کانون نویسندگان ایران

۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *