پیام به هفتمین همآیش همبستگی جمهوریخواهان ایران

دوستان گرامی

برگزاری هفتمین همآیش همبستگی جمهوریخواهان ایران با عنوان “هم‌گرایی برای گذار مسالمت آمیز” را به شما تبریک می‌گوئیم.

هفتمین همایش شما در شرائطی برگزار می‌شود که مردم کشور ما سال دشوار دیگری را پشت سر گذاشته‌اند. اوضاع اقتصادی کشور نسبت به یک سال پیش، بحرانی‌تر شده‌است. بیکاری و فقر، همراه با شیوع کووید ۱۹ کشور را در یک وضعیت اضطراری قرار داده و گذران روزمره‌ی مردم را دشوارتر ساخته‌است. تحریم‌های اقتصادی نیز هم‌چنان پا بر جا هستند، با تغییر دولت در آمریکا، امکان بازگشت بر سر میز مذاکره فراهم‌تر شده، اما علیرغم ماه‌ها مذاکره هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده‌است.

طی یک سال گذشته، در عین حال، اعتراضات و اعتصابات گروه‌های مختلف مردم در سراسر کشور گسترش یافته، مقابله با سیاست‌های جمهوری اسلامی ابعاد وسیع‌تر شده‌است. بخش بزرگی از مردم کشور با تحریم گسترده‌ی انتخابات فرمایشی دوره‌ی سیزدهم ریاست جمهوری در برابر حکومت ایستادند. اعتراضات به حکومت شکل علنی‌تری به خود گرفته‌است. اعتصابات کارگری، بازنشستگان، معلمان، اعتراضات مردم خوزستان به بی‌آبی، موج همبستگی با آنان در نقاط دیگر کشور، نشاندهنده روحیه‌ی حاکم بر جامعه است.

امروز بیش از هر زمان دیگری مردم کشور ما خواهان مشارکت در تعیین سرنوشت جامعه هستند، اما جمهوری اسلامی راه هر گونه مشارکت آزادانه‌ی مردم در انتخاب مسیر آینده‌ی کشور را بسته است. کشور برای برونرفت از وضعیت کنونی و خلاصی از مصائبی که ۴۳ سال حکومت جمهوری اسلامی مسبب آن بوده‌است، نیازمند تحولات اساسی و تغییرات بنیانی در سیاست ها و ساختارهای حاکم بر کشور است. اما راه هر گونه تغییری مسدود شده‌است. حکومت می کوشد هر صدای مخالفی هم‌چنان در نطفه خفه کند، اما جامعه مدنی آگاهانه و فعال خواست‌هایش را با صدای بلند مطرح کرده و هرچه بیشتر مقاومت می‌کند. جو سرکوب و اختناق بر جامعه حاکم ‌است. اما مردم سکوت نمی‌کنند، صدای مرگ بر دیکتاتور و مرگ برخامنه‌ای در هر برآمد مردمی طنین انداز می‌شود. احزاب و نیروهای مخالف و منقد از حق فعالیت و حضور در صحنه‌ی سیاسی کشور محروم هستند. تشکل ها و نهادهای مدنی و حتی صنفی نیز تحمل نمی‌شوند. فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران، فعالان جنبش‌های اجتماعی بازداشت و زندانی می‌شوند. اما هیچ کدام تغییری در گسترش دامنه‌ی نارضایتی مردم و اقدام هماهنگ آن‌ها در مقابله با حکومت هم در خیزش‌های موردی و هم در تحریم انتخابات فرمایشی حکومت نمی‌دهد.

در چنین شرائطی تلاش برای ایجاد همسوئی، همگرائی و اتحاد در میان نیروهای سیاسی ضرورت هموار نمودن مسیر تحولات بنیادی، از طریق تقویت و توانمند ساختن مبارزات مردم علیه حکومت و برای تحقق خواست تغییر است.

ما همواره در جهت همگرائی، اتحاد و ائتلاف در بین نیروهای جمهوریخواه و دمکرات کوشش کرده‌ایم و از هر تلاشی در این راستا استقبال می کنیم. هدف ما در وهله‌ی نخست، ایجاد یک ثقل جمهوریخواهی تاثیرگذار در سپهر سیاسی کشور است، درعین حال،‌ ما آمادگی خود را برای گسترش مناسبات با همه‌ی نیروهای پایبند به گذار خشونت پرهیز از جمهوری اسلامی اعلام می‌کنیم.

امیدواریم مباحث همآیش هفتم شما گامی در جهت همگرائی بیشتر در بین نیروهای جمهوریخواه و دمکرات کشورمان باشد و تلاش‌های مشترکمان در این عرصه به هدف خود نزدیک‌تر شود.

هیات سیاسی اجرائی
اتحاد جمهوریخواهان ایران 

۲۶ شهريور۱۴۰۰ – ۱۷سپتامبر ۲۰۲۱

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *