حسن خمینی از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی انتقاد کرد

بی بی سی:  یک عضو دیگر خانواده آیت‌الله خمینی رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را مورد انتقاد قرار داده است.

سید حسن خمینی، نوه آیت‌‌الله روح‌الله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی، در نامه‌ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، تصمیم شورای نگهبان در رد صلاحیت او برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را “خبر غیرقابل باور” خوانده است.

این نامه در پی انتشار نامه زهرا مصطفوی، یکی از دختران آیت‌الله خمینی به رهبر جمهوری اسلامی انتشار می یابد که خواستار تغییر تصمیم شورای نگهبان در رد صلاحیت آقای رفسنجانی شده بود.

نامه حسن خمینی نیز مانند نامه خانم مصطفوی در وبسایت جماران منتشر شده که معمولا اخبار و گزارش‌های مربوط به خانواده آیت‌الله خمینی نیز در آن انتشار می‌یابد.

نوه آیت‌الله خمینی در نامه خود به آقای رفسنجانی نوشته است که عدم احراز صلاحیت او “دل همه علاقمندان به شما و بخش عظیمی از دلبستگان به امام عظیم‌الشان و دوستداران رهبر معظم انقلاب را به درد آورد.”

در این نامه آمده است که اگرچه سابقه آقای رفسنجانی “از عوامل ارادت پیروان امام” به اوست اما این ارادت صرفا به خاطر “علاقه زاید الوصف” آیت‌الله خمینی و سوابق گذشته آقای رفسنجانی نیست “بلکه علاوه بر همه آنچه گفته شد و همگان می‌دانند، جنابعالی را از توانمندی‌هایی برخوردار یافتم که در کمتر کسی مشابه آن را می‌توان یافت.”

آقای خمینی پس از شرحی از خصوصیات آقای رفسنجانی، گفته است که از رد صلاحیت او “چندان هم مکدر” نیست و خوشبینی بیشتری نسبت به آینده یافته است.

حسن خمینی، که تولیت آرامگاه آیت‌الله خمینی را برعهده دارد، یکی از علل خوشحالی خود را “اقبال عمومی خارج از توصیف” نسبت به آقای رفسنجانی عنوان کرده و با اظهار این نظر که این اقبال عمومی، ناشی از “اقبال به امام و ارزش‌های امام است” افزوده است که “روزهای گذشته، در میان زائران حرم امام، وقتی با اقبال بیش از ٩٠ درصد مردم نسبت به شما مواجه شدم، بر خود لرزیدم.”

نوه آیت‌الله خمینی، از هاشمی رفسنجانی با عنوان “ملجا آمال یک ملت” و “نقطه کانونی امید ایشان” نام برده وگفته است که چنین موقعیتی، وظیفه سختی را بر دوش آقای رفسنجانی قرار می دهد.

در پایان این نامه آمده است که نام هاشمی رفسنجانی “ار این پس توام با امید به فردا، در حافظه مردم ایران نقشی برجسته خواهدیافت و همین است که نام شما را جاودانه می سازد. امید، سرمایه اصلی یک ملت است.”

عدم صلاحیت رئیس تشخیص مصلحت نظام

روز سه‌شنبه این هفته، وزارت کشور جمهوری اسلامی اسامی هشت نامزد مورد نظر شورای نگهبان برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری را منتشر کرد که در آن، نام اکبر هاشمی رفسنجانی دیده نمی شد.

آقای رفسنجانی به عنوان یکی از افراد نزدیک و مورد توجه آیت‌الله روح الله خمینی شهرت دارد و در زمان حکومت او، سمت‌های مهمی از جمله عضویت در شورای انقلاب، عضویت در کابینه، ریاست مجلس و نمایندگی آیت‌الله خمینی در شورای عالی دفاع در زمان جنگ با عراق را برعهده داشت.

آقای رفسنجانی، که در حال حاضر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری است، پس از درگذشت آیت‌الله خمینی هم دو دوره رئیس جمهوری و تا چندی پیش، رئیس مجلس خبرگان رهبری بود.

وی در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، بار دیگر نامزد انتخابات شد اما در دور دوم، از محمود احمدی نژاد شکست خورد هرچند در مورد سلامت آن انتخابات به خصوص احتمال مداخله یکی از فرزندان آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی، و برخی نهادهای نظامی و امنیتی به نفع آقای احمدی نژاد تردیدهایی ابراز شده است.

پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری و تجمع‌های اعتراضی نسبت به اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد، در حالیکه آیت‌الله خامنه‌ای بر نزدیک بودن دیدگاه‌های خود و آقای احمدی نژاد، لزوم قبول نتیجه این انتخابات و برخورد شدید با معترضان تاکید داشت، آقای رفسنجانی خواستار توجه به اعتراضات و تلاش برای قانع کردن افکار عمومی شد.

موضعگیری آقای رفسنجانی خصومت دولت و افراد و نهادهایی را برانگیخت که خود را تابع رهبر جمهوری اسلامی می‌دانستند و این خصومت حتی پس از بروز اختلاف بین آقایان احمدی نژاد و خامنه‌ای هم ادامه داشته است.

پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، حسن خمینی نیز ظاهرا به دلیل خودداری از محکوم کردن نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات، هدف حملات طرفداران دولت قرار گرفت که حتی در جریان مراسم بیست و یکمین سالگرد درگذشت آیت‌الله خمینی، با سر دادن شعارهای تند، کوشیدند مانع از سخنرانی او شوند.

روز گذشته، وبسایت جماران نامه زهرا مصطفوی، دختر آیت‌الله خمینی را نیز منتشر کرد که ضمن درخواست از آیت‌الله خامنه‌ای برای مداخله جهت احراز صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی، گفت که آیت‌الله خمینی آقای رفسنجانی را هم مانند آیت‌الله خامنه‌ای شایسته رهبری جمهوری اسلامی می‌دانست.

در انتخابات ریاست جمهوری و برخی نهادهای دیگر در نظام جمهوری اسلامی در ایران، تنها کسانی مجاز به رقابت هستند که تاییدیه شورای نگهبان را برای نامزدی به دست آورده باشند.

اعضای روحانی شورای نگهبان مستقیما توسط آیت الله خامنه‌ای منصوب می شوند و حقوقدانان عضو شورا هم به وسیله مجلس و از میان افراد معرفی شده توسط رئیس قوه قضاییه به عضویت شورا در می آیند. رئیس قوه قضاییه نیز منصوب رهبر جمهوری اسلامی است.

با اینهمه، در مواردی، آیت‌الله خامنه‌ای حکم کرده است که تغییراتی در فهرست نامزدهای منتخب شورای نگهبان صورت گیرد.

Print Friendly, PDF & Email