ادامه اعتراضات صنفی؛ معلمان در بیش از ۶۰ شهر تجمع کردند

معلمان ایرانی روز پنج‌شنبه ۱۱ آذر بار دیگر در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی و عدم افزایش حقوق خود، در بیش از ۶۰ شهر دست به تجمع‌ زدند.

به گزارش کانال تلگرامی تشکل‌های صنفی معلمان، آن‌ها خواستار اجرای طرح رتبه‌بندی مشاغل و افزایش حقوق به میزان ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند.

پرداخت پاداش پایان خدمت و اجرای قانون همسان‌سازی حقوق‌ها، مبتنی بر قانون خدمات مدیریت کشوری، برای بازنشستگان هم از دیگر مطالبات تجمع‌کنندگان بود.

معلمان استان‌های لرستان، کردستان، البرز، تهران، خوزستان، یزد، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی، گیلان، فارس، سمنان، قزوین، اصفهان، سیستان و بلوچستان، مازندران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، زنجان، همدان، گرگان، خراسان رضوی و کرمان در این تجمعات حضور داشتند.

تصاویری که از این تجمعات در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، گویای آن است که نهادهای امنیتی از معلمان خواسته‌اند تا از اقدام به تجمع خودداری کنند. از جمله این ویدئوها، معلمان معترض در استان فارس را نشان می‌دهد که تاکید دارند تجمع آن‌ها صنفی است و کسی نمی‌تواند مانع آن شود.

ویدئویی نیز از تجمع معلمان معترض در تهران منتشر شده است که یکی از آن‌ها با اشاره به اصول متعدد قانون اساسی جمهوری اسلامی می‌گوید که طبق قانون یک معلم، کارگر یا بازنشسته باید بتواند صاحب مسکن شود، اما حکومت ایران به قانون اساسی توجهی نمی‌کند.

همچنین معلمان معترض در استان زنجان شعارهایی در لزوم آزادی فوری معلمان زندانی و رسیدگی به وضعیت معیشت این قشر سر دادند.

معلمان در ماه‌های اخیر بارها با درخواست‌های مشابه تجمع‌هایی برگزار کرده‌اند. آن‌ها از جمله روز ۲۰ آبان‌ در حدود ۵۰ شهر تجمع برگزار کردند.

آن‌ها در این تجمع‌ها به تاخیر و تعلل دولت ابراهیم رئیسی و نیز مجلس شورای اسلامی برای اجرای مطالبات‌شان انتقاد کردند.


قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران ۱۱ آذر ۱۴۰۰


مردم آگاه٬ فرهنگیان شریف ایران

امروز کشور ما ٬ به خاطر مدیریت ناکارآمد و غیرپاسخگو در بحران‌های مختلف طبیعی، زیست محیطی، روحی و روانی، اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، آموزشی، بهداشتی گرفتار آمده و عرصه‌ی زندگی بر مردم تنگ‌تر شده‌است.

برکسی پوشیده نیست، که پیامد ابر بحرانهای موجود را توده‌ی مردمی بر دوش می‌کشند، که دستشان از منابع قدرت و ثروت کوتاه است.

بی‌گمان ابر بحران‌های یاد شده نتیجه ی عملکرد حاکمیتی است که جان و مال و زندگی مردم و نسلهای آینده را ابزار آزمون و خطای سیاست‌بازیهای خود قرار داده‌است.

بحران آب و تخریب محیط زیست و تحمیل فقر و فلاکت بر اقشار گوناکون و سرکوب مطالبات مردم٬ نمونه‌ای از عملکرد مدیریت چپاولگرانه ایست که امروز دامن کشور را گرفته است.

نیک می‌دانیم، که قربانی این شرایط دهشتناک، همه‌ی اقشار مردم از جمله، کودکان، جوانان، زنان، کارگران، فرهنگیان، دانشجویان ٬ هنرمندان، کشاورزان، نویسندگان و سایر اقشار مولد جامعه، حتی نسل‌های آینده است.

در چنین شرایط بحرانی، بیش از ۱۴ سال است که بخشهای گوناگون فرهنگیان بویژه بازنشستگان، چشم امیدشان برای یک زندگی نسبی به دست دولت و مجلسی است که به نام نماینده‌ی مردم سوگند وفاداری و خدمت به ملت یاد کرده، اما بیشترین خیانتها را در حق مردم روا میدارند.

با افسوس بسیار باید گفت: مردم ایران امروز به بهای لقمه‌ای نان گروگان حاکمان بی‌تدبیرند.

بیش از ۱۴ سال است که فرهنگیان شاغل و بازنشسته، به امید اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گشایشی در زندگی خود روزگار می گذرانند ٬ اما هرروز بیش از پیش امیدشان به ناامیدی می گراید و اینک بعد از ماهها تبلیغات دروغین در مورد بهبود معیشت معلمان، شاهد آن هستیم که طرح رتبه‌بندی‌ شاغلان (هشتاد درصد حقوق‌ هیات‌علمی) و همسان‌سازی‌ بازنشستگان (مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری) توسط دولت و مجلس سلاخی می‌شود.

فرهنگیان ایران در قالب شورای هماهنگی و نیروهای خود جوش با حضور گسترده، و مسالمت آمیز در صدها شهر کشور از دولت و‌مجلس خواستار رسیدگی به اوضاع معیشت خود و بهبودکیفیت آموزش و پرورش شده اند‌.

با افسوس فراوان باید گفت آنان که قوانین را وضع کرده‌اند امروز بزرگترین قانون شکنان هستند.

در تازه‌ترین واکنش به این قانون‌شکنی‌ها و ابر بحران‌هایی که کشور را به سمت ویرانی می‌کشد، روز نهم آذر ماه جمعی کثیری از فرهنگیان کشور در استان‌های مختلف از جمله قم، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد٬ قزوین و دیگر شهرها به طور خودجوش پا به میدان نهادند و کلاس‌های درس را تعطیل کردند و نشان دادند که در برابر این همه ستم سکوت نخواهند کرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از اعتراضات صنفی بدنه ی معلمان، به دولت و مجلس هشدار می‌دهد، تا زمانی که قانون مدیریت خدمات کشوری، بویژه نظام همسان سازی حقوق بازنشستگان و طرح رتبه بندی شاغلین٬ همانطور که در مُرّ قانون آمده است٬ به اجرا درنیاید. در روزهای آینده همچنان اعتراضات را به اشکال گوناگون از جمله تحصن٬ تجمع٬ راهپیمایی٬ تعطیلی کلاس‌ها و سایر اشکال قانونی اعتراض٬ در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های قانونی٬ در فراخوانهای پی در پی ادامه خواهد داد.

یادآوری می‌شود عواقب هرگونه پیشامد٬ برعهده‌ی کسانی خواهد بود٬ که فرهنگ و فرهنگیان را در طول دهه‌های گذشته به بازی گرفته‌اند.


شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

عصرنو

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *