وحید صیادی‌نصیر پس از دوماه اعتصاب غذا و بی‌توجهی دستگاه‌قضایی به خواسته‌هایش جان‌باخت

وحید صیادی نصیری، زندانی سیاسی-عقیدتی، پس از حدود دو ماه اعتصاب غذا در زندان لنگرود قم درگذشت.

این خبر را مسئولان زندان، امروز چهارشنبه ۲۱ آذر به خانواده او اعلام کرده‌اند.

آقای نصیری به سبب آسیب‌های ناشی از اعتصاب غذا در بیمارستان بستری شده بود و در همانجا درگذشت.

درخواست او در هنگام اعتصاب غذا، دادرسی عادلانه و انتقال به زندان اوین یا گوهردشت کرج بود.

آقای صیادی خواستار رعایت اصل تفکیک جرایم زندانیان بود. این در حالی است که به گفته فعالان حقوق بشر، مسئولان قضایی برای فشار آوردن و تنبیه زندانیان سیاسی و عقیدتی، آنها را به بند زندانیان خطرناک منتقل می‌کنند.

زندان لنگرود قم از جمله زندان‌هایی است که شرایط بسیار دشواری دارد. گفته می‌شود مسئولان این بازداشتگاه، به وضعیت زندانیانی که دچار مشکلات روحی هستند رسیدگی نمی‌کنند و متهمانی با مجازات‌های سنگین در آن محبوسند. به همین دلایل، وضعیت زندان بحرانی و متشنج توصیف می‌شود.

پیش از این، بارها گزارش‌هایی مبنی بر وقوع درگیری میان زندانیان زندان لنگرود قم منتشر شده بود.

وحید صیادی نصیری مرداد ماه امسال در خانه مادرش در قم بازداشت شد.

اتهام او “توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود. او پس از دستگیری، در دادگاه بدوی به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

دستگیری مرداد ماه آقای صیادی در حالی صورت گرفت که مدت زیادی از آزادی او از زندان نمی‌گذشت.

وی در زمستان ۱۳۹۶، پس از گذراندن دو سال و نیم حبس، از زندان آزاد شده بود. او در آن زمان نیز به “توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام” متهم شده بود.

وحید صیادی در سال ۱۳۹۵ هم، یک بار در تیرماه در همراهی با همبندی خود جعفر عظیم‌زاده، و یک بار دیگر در مهرماه، در اعتراض به عدم صدور حکم خود در دادگاه تجدید نظر دست به اعتصاب غذا زده بود.

آقای صیادی همچنین در سال ۱۳۹۶، در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرایم اعتصاب غذا کرده بود.

بی بی سی

***

وحید صیادی‌نصیر پس از دوماه اعتصاب غذا و بی‌توجهی دستگاه‌قضایی به خواسته‌هایش جان‌باخت

وحید صیادی‌نصیری که در زندان لنگرود قم اعتصاب غذا کرده بود، پس از دو ماه اعتصاب غذا در بیمارستان درگذشت. مادر وحید صیادی‌نصیری به کمپین حقوق بشر در ایران گفت مسوولان زندان قم روز ۲۱ آذر در یک تماس تلفنی اطلاع دادند که فرزندش در بیمارستان شهید بهشتی قم فوت کرده و از خانواده خواستند روز ۲۲  برای «سوال و جواب» و اطلاعات بیشتر به دادسرای قم مراجعه کند.

وحید صیادی نصیر، ۳۸ ساله، در ۲۵ اسفند ۹۶ از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد اما  اول مرداد ۹۷ مجددا توسط وزارت اطلاعات قم بازداشت شد. این زندانی سیاسی که پیش از بازداشت در یک آژانس مسکن کار می‌کرد، پس از بازداشت در اول مرداد به مدت یک هفته در بازداشتگاه اطلاعات قم بدون تماس با وکیل و خانواده بازجویی شد و پس از آن ابتدا به زندان ساحلی قم و سپس در اواسط مهر ۹۷ به زندان لنگرود قم انتقال یافت.

یکی از دوستان نزدیک وحید صیادی نصیر که نخواست نامش فاش شود به کمپین گفت وحید صیادی به دلیل شرایط نامناسب زندان لنگرود قم و محرومیت از وکیل در ۲۱ مهر ماه اعتصاب غذا کرد. این منبع به کمپین گفت مسوولان قضایی قم به وکیل او برای امضای وکالتنامه اجازه ملاقات نداده‌اند و سه روز پس از اعتصاب در دادگاهی ده دقیقه ای او را به چهار سال و نیم زندان محکوم کردند: «دنبال امضای وکالتنامه بودیم که وحید را ۲۴ مهر بدون احضاریه قبلی به دادگاه بردند و به اتهام تبلیغ علیه نظام و اتهام توهین به رهبری به چهار سال و نیم زندان محکوم کردند، وحید در تماس تلفنی با من گفت کل دادگاه ده دقیقه بیشتر طول نکشیده و دادگاه به درخواست مهلت وحید تا زمان انتخاب وکیل توجه نکرده است. قرار شد به حکم اعتراض کند تا در مرحله تجدیدنظر برایش وکیل بگیریم.»

این زندانی سیاسی پس از حکم دادگاه، اعتراض به دادرسی ناعادلانه و بدون وکیل را هم به مطالباتش افزود. دوست وحید صیادی‌نصیریبه کمپین گفت پس از حکم دادگاه وحید صیادی در تماس تلفنی با او گفته است تا رسیدن به خواسته‌هایش حتی به قیمت جانش اعتصاب غذا را ادامه خواهد داد: «شرایط وحید در اعتصاب روز به روز بدتر شد و وقتی از او خواستم به اعتصاب غذا خاتمه بدهد چندین و چند بار تکرار کرد که اعتصابش جدی است و تا قبول خواسته‌هایش و حتی به قیمت مرگ ادامه خواهد داد، تاکید کرد مسوولیت جانش به عهده اطلاعات و قوه قضاییه است، و راست می‌گفت و جانش را هم گذاشت»

مادر وحید صیادی نصیری گفت فرزندش  پیش از بازداشت از نظر روحی و جسمی سالم بوده و مشکل خاصی نداشته و در اثر اعتصاب غذا و بی‌توجهی مقامات قضایی و مسوولان زندان قم جان خود را از داده است. خانم صادقی گفت فرزندش پس از آزادی از زندان مرحله اول، بیشتر در خانه بوده و فعالیت خاصی نداشته است: «همسرش در زندان اول از وحید جدا شد، برای همین بعد از آزادی از زندان به خانه من آمد، این که چه فعالیتی داشته من سر در نمی‌آورم ولی از خانه زیاد بیرون نمی‌رفت و سر و کارش با موبایل بود.»

دوست این زندانی سیاسی به کمپین گفت با ادامه اعتصاب غذا وضعیتش روز به روز وخیم‌تر شده و روزهای آخر بدنش آب هم قبول نمی‌کرد: «یک ماهی که گذشت تماس گرفت و گفت بدنش حتی آب هم قبول نمی‌کند و بالا میاورد، یکی دو بار با وخامت حال و خونریزی معده ایشان را به بیمارستان قم اعزام کردند اما به خانواده و مادرش هم خبر ندادند، در آخرین تماسش با من که اوایل آذر بود، نای صحبت کردن نداشت، گفت نمی‌دانم اینها چه اصراری به نگاه داشتن من در اینجا دارند اما مصمم هستم جانم را در این راه بدهم، من خواهش کردم بشکند ولی قبول نکرد، گفت شور یک بار و شیونش یک بار، یا به خواسته ام می‌رسم یا جنازه‌ام را روی دست اطلاعات می‌گذارم.»

دوست وحید صیادی نصیر گفت دادسرای قم اجازه ملاقات با وکیل را به او نداده و وکیل انتخابی اش پیش از ملاقات، خود بازداشت شده است: «با آقای محمد نجفی که آن زمان بیرون بود صحبت کردیم و آقای نجفی قبول کرد وکالت ایشان را به عهده بگیرد، چند بار درخواست ملاقات داد اما قبول نکردند، تا این که آقای نجفی هم زندانی شد و وحید همچنان بدون وکیل ماند.»

وحید صیادی نصیری در حالی بازداشت شد که از آزادی‌اش از زندان بیش از چهار ماه نگذشته بود. او در سابقه قبلی به اتهام توهین به رهبری، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات به هشت سال زندان محکوم شد که طبق ماده ۱۳۴تجمیع جرائم به پنج سال کاهش یافت. این زندانی سیاسی دو سال و نیم در زندان‌های اوین تهران و رجایی شهر محبوس بود و ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ با بخشش باقیمانده حکم، از زندان رجایی شهر آزاد شد اما پس از چهار ماه دوباره بازداشت شد.

ایران امروز

Print Friendly, PDF & Email