سفری به دور دنیا بر چرخ خورشید

از استرالیا به آمریکا، از آمریکا به اروپا و در ادامه هم به آسیا و باز هم به استرالیا. این مسیری است که برای یک خودروی برقی در نظر گرفته شده است. باتری‌های این خودرو تنها از انرژی خورشید تغذیه می‌کنند.

 یک تیم ۱۰ نفره از دانشجویان و کارشناسان الکتروتکنیک دانشگاه بوخوم آلمان دست به تجربه‌ای جدید زده است: حرکت به دور زمین با خودرویی برقی که باتری‌های آن با انرژی خورشیدی شارژ می‌شوند. این خودرو که “SolarWorld GT” نام دارد با همکاری دانشگاه بوخوم و شرکت “سولار وورلد”، سازنده‌ی تجهیزات برق خورشیدی طراحی و ساخته شده است.

 راه طولانی خودروهای برقی برای یکه‌تازی در جاده‌ها

صنعت خودروسازی به کدام سمت در حرکت است؟ آیا عمر خودروهای بنزینی و دیزلی به سر آمده و خودروهای برقی در آینده‌ای نزدیک زینت‌بخش جاده‌ها و خیابان‌ها خواهند بود؟ نگاهی به پاسخ نمایشگاه بین‌المللی فرانکفورت به این پرسش‌ها. خانه‌‌ای که بیش از نیاز ساکنان خود انرژی تولید می‌‌کند اولین کامیون برقی در نمایشگاه بین‌المللی هانوفر

این خودرو در سفری یکساله از استرالیا به آمریکا می‌رود و از راه اروپا و آسیا به مبدأ بازمی‌گردد؛ یک بار به دور زمین تنها با استفاده از انرژی خورشیدی و بدون شارژ باتری از پریز برق.

 این خودرو در آفتاب ظهرگاهی حدود ۵۰ کیلومتر پیمایش دارد؛ موتور برقی آن اما صبح‌ها و بعدازظهرها یا هنگامی که راننده عجله داشته باشد، از باتری‌ها کمک می‌گیرد. ۴ ساعت تابش نور خورشید باتری‌ها را به‌طور کامل شارژ می‌کند. به گفته‌ی یکی از اعضای تیم سازنده، سریع‌ترین پیمایش تا کنونی ظاهرا با ۱۱۰ کیلومتر در ساعت در مسیری سرپائینی در نیوزیلند بوده است.

 غربیلک فرمان خودرو بسیار کوچک‌تر از نمونه‌های معمول است؛ دو صندلی موجود در اتاق چندان راحت نیستند و دو شکاف بر روی داشبورد وظیفه‌ی تهویه مطبوع را بر عهده دارند. از کولر خبری نیست، چون هم سنگین است و هم انرژی زیادی مصرف می‌کند. این خوردو بخاری هم ندارد.

 “سولار وورلد جی‌تی” همچنین فاقد فرمان هیدرولیک و بوستر ترمز است؛ ارتفاع صندلی‌ها مانند خودروهای فرمول یک پائین‌تر نصب شده و سرنشینان نزدیک به زمین می‌نشینند. این خودرو از سیستم تعلیق دست و پا داری هم برخوردار نیست و این موضوع ناراحتی سفر را برای سرنشینان تشدید می‌کند.

 مشخصات فنی خودرو خورشیدی دانشگاه بوخوم مشتری‌پسند نیست. گذشته از این، خودروهای برقی کنسرن‌های بزرگ که البته باتری آن‌ها از پریز برق تغذیه می‌شود، هم هنوز آن‌طور که باید و شاید جای خود را در میان مشتریان باز نکرده‌اند.

 اپل آمپرا که در بازارهای مختلف به نام‌های تجاری هولدن ولت، واکسهال آمپرا یا شورلت وُلت هم به فروش می‌رسد، یکی از خودروهای برقی موفق است. آمپرا اتومبیلی خانوادگی با پیشرانه‌ی الکتریکی است که به شارژکننده‌ی باتری مجهز شده است. راننده با این حساب نباید نگران ماندن در میانه‌ی راه باشد. اپل آمپرا در آستانه‌ی نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۲ به‌عنوان خودروی سال برگزیده شد.

 انگیزه‌ی اجرای پروژه‌ی “سولار وورلد جی‌تی” به گفته‌ی یکی از دانشجویان تیم طراحی، استفاده‌ی صرف از انرژی خورشید برای حرکت به همه‌ی قاره‌هاست.

Print Friendly, PDF & Email