سازمان ملل: معامله اتحادیه اروپا با ترکیه بر سر پناهجویان غیرقانونی است

 unhr_comiser2016

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید چنانچه توافقی که اتحادیه اروپا بر سر برگرداندن پناهجویان از یونان به خاک ترکیه کرده است، به اخراج دسته‌جمعی و خودسرانه آن‌ها منجر شود، اقدامی غیرقانونی به شمار می‌رود.

زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اتحادیه اروپا خواسته است در توافق خود با ترکیه تجدیدنظر کند. او درشورای حقوق بشر در ژنو گفت که معاهدات بین‌المللی پیرامون حقوق بشر نباید دور زده یا کمرنگ شوند.

توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر این اساس است که ترکیه هزاران پناهنده را که به شکل غیرقانونی وارد خاک یونان شده‌اند، برگرداند و در مقابل هرکدام از آ‌ن‌ها، یک سوری که از جنگ فرار کرده باشد را به شکل قانونی به اروپا بفرستد.

به گفته زید رعد الحسین، این توافق که احتمالا در روزهای آینده (۱۷ و ۱۸) مارس در نشست سران اتحادیه اروپا نهایی خواهد شد، می‌تواند به اخراج دسته‌جمعی و خودسرانه پناهجویان بیانجامد. او قصد دارد این نگرانی را هفته آینده در کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل بیان کند.

بیشتر بخوانید: ترکیه دیگر مایل به پذیرش آوارگان سوری در خاک خود نیست

به باور کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، کمک‌های انسان‌دوستانه و داوطلبانه که سال گذشته در آلمان به چشم می‌خورد، جای خود را به مسابقه‌ای برای اخراج پناهجویان داده است. او می‌گوید بستن مرزها و ایجاد محدودیت‌های جمعی، امکان بررسی موارد کاملا فردی دلایل پناهندگی را نمی‌دهد و این خلاف قوانین بین‌المللی و اتحادیه اروپاست.

روز چهارشنبه (۹ مارس) انتقادهای شدیدی در پارلمان اروپا نسبت به توافق مقدماتی اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر پناهندگان، شنیده شد. در آن‌جا نیز نسبت به اخراج دسته‌جمعی پناهندگان هشدار داده شد. هم‌چنین نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در ترکیه نیز از موارد مورد انتقاد پارلمان اروپا بود.

بیشتر بخوانید: توافق احزاب آلمان بر سر قوانین جدید مهاجرت

بسیاری از نمایندگان محافظه‌کار پارلمان اروپا از تن دادن اروپا به خواست‌های ترکیه انتقاد می‌کنند. قرار است در صورت نهایی شدن توافق یاد شده، اتحادیه اروپا سه میلیارد یوروی دیگر نیز به ترکیه برای بازگرداندن پناهنده‌ها و باز کردن مرزهایش بر روی پناهجویان سوری بدهد و شرایط گرفتن ویزا برای شهروندان ترکیه بسیار سهل‌تر از حالا شود.

بیشتر بخوانید: نامه هنرمندان به مرکل: بر نقض حقوق بشر در ترکیه چشم نبندید

 دویچه وله

 

Print Friendly, PDF & Email