انتخابات برزیل: نامزد راست افراطی به ریاست‌جمهوری انتخاب شد

ژایر بولسونارو، نامزد راست افراطی برزیل، برنده انتخابات ریاست جمهوری برزیل شد. او وعده داده که امنیت را به برزیل باز می‌گرداند.

به گزارش مقامات برگزاری انتخابات در برزیل آرا او حدود ۵۵ درصد از آرا را به دست آورده است.

فرناندو حداد، نامزد رقیب که از حزب چپگرای کارگران برزیل است در این دوره از انتخابات رقیب آقای بولسونارو بوده است. او حدود ۴۴ درصد از آرا را به دست آورده است.

این دو نامزد در مرحله اول انتخابات توانستند ۴۷ و ۲۸ درصد از آرا را به دست بیاروند. اما در روزهای اخیر نظرسنجی‌ها نشان می‌داد اختلاف آنها کم شده است.

مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری برزیل؛ رقابت بین راست و چپ

مردی که او را ‘ترامپ برزیل’ می‌خوانند، کیست؟

اما وعده‌های آقای بولسونارو برای رای‌دهندگان جذاب‌تر بوده. او به مردم قول داده بود که آمار فزاینده جرم و جنایت در برزیل را کم می‌کند و از فساد اداری در این کشور می‌کاهد.

ژایر بولسونارو، گفته که هنگام رای دادن از پیروزی خود اطمینان داشته است

او به هوادارانش هشدار داده بود که اگر به آقای حداد رای دهند، برزیل نابود می‌شود. آقای حداد هم طرفدارانش را ترسانده بود که اگر به رقیب رای دهند، از کشور چیزی باقی نمی‌ماند.

ژایر بولسونارو،‌ خود را به چهره‌های نظامی نزدیک کرده بود که بین سال‌های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ اداره کشور را در دست داشتند. رقبا می‌گفتند همین نشانه‌ای است از اینکه آقای بولسونارو کشور را به نابودی می‌کشد.

او همچنین اظهاراتی نژادپرستانه، زن‌ستیزانه و در ضدیت با همجنس‌گرایان گفته بود که به مذاق بسیاری از برزیلی‌ها خوش نیامده بود.

اما بسیاری از برزیلی‌ها او را “منجی” برزیل می‌دانند که کشور را به محلی امن‌تر تبدیل می‌کند و از اصول سنتی، مثل مخالفت با سقط جنین، حمایت می‌کند.

یکی از مهم‌ترین وعده‌های آقای بولسونارو این بود که امنیت را به کوچه‌های برزیل باز می‌گرداند.

او همچنین گفته که دولتش قوانین مالکیت و حمل سلاح را آسان‌تر خواهد کرد.

در زمینه اقتصاد، آقای بولسونارو گفته که می‌خواهد از مصرف بیهوده بودجه دولتی بکاهد و دست ایالت‌ها را در مسائل اقتصادی باز بگذارد.

وعده دیگر او که بسیار مورد توجه قرار گرفته، وعده کنارگذاشتن سیاست‌مدارانی است که فاسدند. بسیاری در برزیل از شنیدن اتهام‌های اقتصادی ریز و درشت سیاست‌مداران احزاب بزرگ برزیل ناخرسند بوده و مشتاق خانه‌تکانی در سیاست کشور هستند.

آقای حداد سعی کرده بود خود را از هم‌حزبی‌هایش و اتهام‌هایشان جدا کند اما گویا تلاش‌هایش به چشم رای‌دهندگان نیامده است.

آقای بولسونارو، در روز اول ژانویه ۲۰۱۹ سوگند می‌خورد و کارش را به عنوان رئیس جمهوری آغاز می کند

بی بی سی

***

یک گسست تاریخی: دهشت فاشیسم در برزیل

مارک اولین دومون

در برزیل، این حکومت فاشیسم است که حالا مستقر شده است. با رأی، و از طریق یک دموکراسی منحرف، پس از کودتای نهادی علیه دیلما روسف در سال ۲۰۱۶.
توجه کنید: یکشنبه ۲۸ اکتبر، یک نامزد فاشیست، با رأی قاطع اکثریت به قدرت رسید: ژایر بالسونارو که خشونتی باورنکردنی‌‌ در کلمات و وعده‌ها و همین طور نزد هوادارانش دارد.

نشانه یک دوران قهوه‌ای: در محوطه یکی از دانشگاه‌های برزیلی پرچمی نصب شده بود با شعار «اسلحه کمتر، کتاب بیشتر»؛ حکم داده شده که این پرچم غیرقانونی است.

ژایر بالسونارو همچنین اعلام کرده که هنرمندان به هیچ دردی نمی‌خورند و او آنها را با نظامیان جایگزین خواهد کرد. شکار روشنفکران از پیش شروع شده است.

بالسونارو همین چند روز پیش مخالفانش را به شکل ترسناکی تهدید کرد. «یا به تبعید می‌روید یا به زندان»، او چنین گفت و اضافه کرد، «همه این اوباش سرخ را از برزیل جارو خواهیم کرد»؛ در کلام او حتی اشاره‌ای به «تیرباران» کردن آنها وجود داشت؛ آقایی که امروز رئیس‌ جمهور است، اعلام کرد «پاکسازی‌ای بکنیم که تاریخ این کشور هرگز به خودش ندیده است.» او تصریح کرده که «جنبش دهقانان بدون زمین» و «جنبش کارگران بدون سقف» را در زمره گروه‌های تروریستی قرار خواهد داد. او تهدید کرده رقیبش فرناندو حداد را به «زندان» خواهد فرستاد «تا آنجا کنار لولا داسیلو [رئیس‌ جمهور سابق برزیل] بپوسد.»

گفتار بالسونارو چه طور گفتاری است؟ گفتار ناسیونالیسم افراطی، توتالیتر انتقام‌جو و مطلقاً ضد-دموکراتیک.

پیش‌تر در سال ۱۹۹۹، بالسونارو، که آن زمان سروان ارتش بود، پیش‌بینی کرده بود که آینده برزیل از مسیر یک جنگ داخلی گذشته و در این جنگ ۳۰ هزار نفر نابود خواهند شد که نفر اول آنها فرناندو هنریک کاردوسو، رئیس‌ جمهور سوسیال-لیبرال آن دوران برزیل خواهد بود. ۳۰ هزار نفر عدد نمادینی است: رقم رسمی قربانیان دیکتاتوری نظامی در آرژانتین.

بله، کارفرمایان برزیلی نامزد ایده‌آل خود را پیدا کرده‌اند: ژایر بالسونارو، کسی که او را یک قهرمان می‌دانند. از امروز او رئیس جمهور برزیل است.

کارفرمایان برزیل با آگاهی کامل و تمام قد او را انتخاب کرده‌اند. حتی از پشتیبانی مالی از تهیه اخبار کاذب (fake-news) در رسانه‌های اجتماعی ابایی نداشته‌‌اند. چرا؟ چون بالسونارو به کارفرمایان وعده لغو و تعلیق تمام محدودیت‌ها و مقرارت (از اجتماعی تا محیط زیستی) را داده است. این وعده بالسونارو است: تا مغز استخوان خصوصی‌سازی خواهیم کرد. یکی از حامیان مالی اصلی او پائولو گوئدس، اقتصاددان نئولیبرال است و او از این حامیان مالی زیاد دارد، به ویژه که در برزیل قانونی مبنی بر محدودیت دریافت کمک مالی برای احزاب سیاسی وجود ندارد.

کارفرمایان برزیلی انتخاب خودشان را کرده‌اند. از دوشنبه ۲۹ اکتبر شاخص بورس برزیل منفجر خواهد شد. و چرا کسی همچون آبیلیو دینیز از بالسونارو حمایت نکند؟ دینیز، یکی از غول‌های اقتصاد برزیل است، صاحب سابق یک سوپرمارکت زنجیره‌ای در برزیل که در سال ۲۰۱۲ گروه فرانسوی کازینو آن را خرید. دینیز یکی از ۷۰۰ ثروتمندترین افراد جهان به نقل از مجله فوربس است. از سال ۲۰۱۶، او یکی از سهام‌داران اصلی فروشگاه‌های زنجیره‌ای کرفور (Carrefour) فرانسه است و حالا کرفور از طریق این مرد حامی فاشیسم برزیل خواهد بود.

موضع زمین‌داران بزرگ برزیل نیز روشن است: بالسونارو وعده داده قانونی برای معافیت و مصونیت آنها در برابر دهقانان کوچک و بدون زمین تصویب کند، قانونی علیه سرخ‌پوست‌های برزیل. او ذخایر طبیعی این کشور را همچون قیود محیط زیستی به بازی گرفته است. او در نظر دارد بگذارد لابی چوپ، بدون ‌دردسر به فعالیت‌هایش ادامه دهد. این برای آمازون یک فاجعه خواهد بود، فاجعه‌ای که می‌تواند به ناپدیدی و نابودی آن در کوتاه‌مدت منجر شود.

ارمغان رئیس ‌جمهور جدید برزیل برای همه کسانی که لباس نظامی به تن دارند، اجازه تیر، با مصونیت کامل، به سوی «اوباش» و «افراد مشکوک» است، به سمت «براندازانی» که او آنها را دشمن داخلی می‌داند؛ یعنی فعالان و هواداران حزب کارگران برزیل. بالسونارو هر کسی را که با او مخالف است «سرخ» و «کمونیست» می‌داند و راه‌حل او برای کمونیست‌ها هم مشخص است.

از حالا مسیر برای خشونت خیابانی و خشونت دولتی گشوده شده است. سرکوب‌ به طرزی بی‌سابقه افزایش خواهد یافت. و کشتار سیاسی به قاعده بدل خواهد شد. بگذارید یک چیز را روشن کنم: این نه یک گمانه‌زنی و یک پیش‌گویی بدبینانه بلکه واقعیت محض است.

این را فراموش نکنیم و معنا و پیامدهای آن را در نظر داشته باشیم: برای اولین بار در تاریخ در سرتاسر جهان، یک رژیم مطلق فاشیستی به شکلی دموکراتیک و با رأی اکثریت به قدرت رسیده است. پیامدهای بین‌المللی این اتفاق ویرانگر خواهد بود. آنها که این مسأله را جدی نمی‌گیرند، وارثان همان‌هایی هستند که در دهه ۱۹۳۰ فکر می‌کردند نازی‌ها هرگز در عمل برنامه‌ خود را اجرا نخواهند کرد. در برزیل، نبرد طبقاتی در جریان بوده و هست، اما امروز این فاشیسم است که بازی را برده… و اینک خشونت و دهشت در پیش‌ روست.

منبع: مدیا پارت

برگرفته از رادیو زمانه

Print Friendly, PDF & Email