استمداد مادر ستار بهشتی از بان‌کی مون همزمان با سفر روحانی به نیویورک

مادر ستار بهشتی همزمان با سفر حسن روحانی به نیویورک برای حضور در مجمع سازمان ملل از بان کی مون خواست که در مذاکره با رئیس جمهور ایران مقدمات رسیدگی به پرونده‌ی پسرش را آماده کند.

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، بلاگر کشته‌شده در زندان ایران، با ارسال نامه‌ای به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، از او خواست که در رایزنی با حسن روحانی، رئیس‌ جمهور ایران، زمینه را برای رسیدگی به پرونده کشته شدن فرزندنش فراهم کند.

به گزارش سحام‌نیوز، مادر این وبلاگ‌نویس زندانی در بخشی از نامه خود با ابراز تاسف از روند رسیدگی به پرونده فرزندش٬ گفته است که سفر آقای روحانی به سازمان ملل را فرصتی دانسته تا فریاد دادخواهی و شکایتش را مطرح کند.
حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم جمهوری اسلامی، روز دوشنبه (۲۳ سپتامبر/ ۱ مهر) راهی نیویورک شد تا در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت و سخنرانی کند.

ستار بهشتی کارگر وبلاگ‌نویس، ۳۵ ساله، به دلیل مطالبی که در وبلاگش می‌نوشت، روز نهم آبان ماه سال ۱۳۹۱ از سوی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران (فتا) دستگیر و یک هفته بعد جنازه او به خانواده‌اش تحویل داده شد.

“پرونده‌سازی غیرواقعی” برای متهم

پزشکی قانونی ایران پیش از این در تیر ماه امسال با رد گزارش اولیه خود مبنی بر این‌ که ستار بهشتی احتمالا بر اثر فشار روحی یا ضربات وارده فوت کرده، اعلام کرد این ضربه‌ها به‌ تنهایی کشنده نبوده‌اند. رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران روز سه‌شنبه (۹ ژوئیه / ۱۸ تیر) اعلام کرد که رسیدگی به پرونده ستار بهشتی در آن سازمان به اتمام رسیده و کمیسیون پزشکی گزارش نهایی خود را اعلام کرده است.

گوهر عشقی در واکنش به رای پزشکی قانونی خواستار “نبش قبر” فرزندش شده بود. خانم عشقی در بخشی از نامه خود آورده است که در یک سالی که از کشته شدن فرزندش می‌گذرد، با مسئولان مختلف و عالی نظام جمهوری اسلامی ایران مکاتبه کرده و ساعت‌های متمادی، مصاحبه‌های مختلفی با رسانه‌های مختلف انجام داده است. اما به گفته وی حاصل این تلاش‌ها، “پرونده‌سازی غیرواقعی” برای متهم پرونده و فرار او از عدالت بوده است.

عشقی پیش از این در گفت‌وگو با “دویچه وله” درباره اعلام رضایت اولیه‌ی خود از روند رسیدگی به پرونده گفته بود: « سه روز بعد از هفتم ستار، من را بردند که قاتل‌ها را ببینم. بعدا آن‌جا حکم بازداشت دختر من را نشانم دادند و تهدیدم کردند. مجبور شدم امضا کنم. به‌خاطر این‌که نمی‌خواستم داغ دیگری روی سینه من بماند.»

وی اکنون در نامه خود بار دیگر به فشارهای نیروهای امنیتی اشاره دارد و می‌نویسد: « نیک می دانم پس از انجام این مکاتبه، بصورت فزاینده‌ای تحت فشار مراجع امنیتی و قضایی در ایران قرار خواهم گرفت و چه بسا در شرایط ناگواری قرار بگیرم اما سوگند به خون فرزند مظلومم، برای احقاق حق او و خانواده‌ام از هیچ تلاشی فروگذار نخواهم کرد، مگر آن‌که حکومت جمهوری اسلامی محکمه عادلانه‌ای را برای برپایی عدالت، برگزار نماید.»

اکنون مادر ستار بهشتی در نامه‌اش از دبیر کل سازمان ملل متحد خواست تا در دیدارهای خود با روحانی تقاضا کند که “وضعیت دردناک” این خانواده را پیگیری و “قدمی راسخ” برای دفاع از حقوق مظلومان در کشور خود بردارد.

گوهر عشقی در این نامه می‌نویسد که تهدیدهای “فزاینده” امنیتی علیه دخترش، سحر بهشتی، عرصه زندگی عادی و روزانه را بر این خانواده “تنگ کرده است.”

ستار بهشتی هنگام مرگ ۳۵ ساله بود، جنازهٔ او در بهشت زهرا غسل داده شد و در قبرستان رباط کریم دفن شد. پیش از او امیدرضا میرصیافی، وبلا‌گ‌نویس، در ۲۸ اسفندماه ۸۷ در زندان اوین درگذشت. نام او در جهان به عنوان اولین وبلاگ‌نویسی که در زندان‌های نظام‌های سرکوب‌گر جان خود را از دست داد، به ثبت رسید. ایران از سوی برخی سازمان‌های جهانی مدافع آزادی بیان از دشمنان اصلی اینترنت خوانده شده است.

ذویچه وله

Print Friendly, PDF & Email