تجمع معلمان با شعار «معلم زندانی آزاد باید گردد»
چند تن از معلمان معترض در تهران بازداشت شدند
تجمع سراسری فرهنگیان ایران از صبح پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در شمار زیادی از شهرها با شعار محوری «معلم زندانی آزاد باید گردد» در شمار زیادی از شهرهای کشور برگزار شد. معلمان خواستار آزادی بیقید و شرط معلمان زندانی، پایان دادن به فشارها و پروندهسازیها و اجرای درست رتبهبندی و همسانسازی هستند.
بنابر گزارش کانال «شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران» در خیابان بهارستان تهران که محل تجمع تهران اعلام شده بود، مملو از نیروهای یگان ویژه و لباس شخصی و نیروی انتظامی بود تا مانع از شکلگیری تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی شوند.
آخرین گزارشها حاکی است که در تجمع پراکنده معلمان در تهران، چندین معلم معترض بازداشت شدهاند. یکی از بازداشتشدهها خانم معصومه دهقان، همسر وکیل سرشناس عبدالفتاح سلطانی است. بنا بر اطلاعرسانی حامد سلطانی، فرزند عبدالفتاح سلطانی و معصومه دهقان، وی در تجمع امروز بهارستان، همراه با دیگر معلمان بازداشت شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، از بازداشت دستکم ۵ شهروند در تجمعات معلمان یاسوج، ۳ شهروند در تهران و یک شهروند اهواز خبر داد.
مسعود فرهیخته، ژاله روحزاد و لطف الله جمشیدی، در مقابل مجلس در تهران و سیامک چهرازی در اهواز، بازداشت شدند. بازداشت آقای چهرازی همراه با ضرب و شتم صورت گرفته است.
قطعنامه پایانی تجمع ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
همکاران ارجمند و معلمان
فرهیخته
تجمع امروز را در حالی برگزار می کنیم که بخش هایی از
حاکمیت، در ستیزی آشکار با اصول ۲۶ و ۲۷ قانون
اساسی، موج گسترده هجوم خود را به سمت کنشگران صنفی سراسر کشور نشانه گرفته
است.
و این کار صرفا به خاطر اعتراض به تعطیلی اصل ۳۰ قانون اساسی و تضییع حقوق میلیون ها دانش آموز و خانواده هایشان طی سه دهه بوده است.
شاید در هیچ کجای جهان مرسوم نباشد که حاکمیتی آموزگاران سرزمینش را به واسطه گوشزد نمودن قدرتمداران به تمکین از قوانین کشور، به مجازات های سخت محکوم نماید.
همکاران ارجمند و معلمان
سراسر کشور:
اخیرا، بخشی از حاکمیت، در اقدامی نانجیبانه و
ناجوانمردانه، حرکت اصیل، قانونمند و مطالبه گرانه ما معلمان را که چند دهه قدمتی
صادقانه دارد به دست های نامرئی بیگانه ربط داده است اما دریغ که ما معلمان همواره
از اینکه عظمت سرزمین ما با سیاست های نادرست، مورد تاخت و تاز بیگانگان قرار گیرد
به شدت، معترض بودهایم.
ما ضمن محکوم کردن این اتهامات نخنما از زعمای امور انتظار داریم که صدای اعتراض مسالمت آمیز و نجیبانه جامعه معلمان را بشنوند.
همکاران ارجمند، دانش آموزان عزیز و اولیا محترم:
ما امروز در اینجا گرد هم آمد ه ایم تا صدای معلمان مظلومی باشیم که به علت فعالیت جهت آموزش بهتر و بهبود وضعیت معیشتی معلمان و بازنشستگان راهی زندان شده اند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی اقدامات توام با خشونت با فرهنگیان و بازداشتهای اخیر را شدیدا محکوم نموده و خواستههای فرهنگیان را به شرح ذیل اعلام می نماید.
۱- آزادی بدون قید و شرط معلمان زندانی
۲- پایان دادن به برخوردهای توام با خشونت با فرهنگیان و اتمام پروندهسازیها و احضار و تهدید کنشگران صنفی
۳- آزادی فوری همه معلمانی که در هفته گذشته در شهرهای تهران، بوشهر، مریوان و سایر نقاط کشور بازداشت شدهاند.
۴- رسیدگی فوری به خواسته های اسماعیل عبدی معلمی که در هفتمین سال زندان و علی رغم بیماری های مختلف در دوازدهمین روز اعتصاب غذاست.
۵- اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری
۶- اجرای درست رتبه بندی و همسان سازی حقوق بازنشستگان
۷- تمکین مسئولان نظام به قانون اساسی و اجرای اصول ۲۶ ،۲۷ ، ۳۰ و فصل سوم قانون اساسی که در آن حقوق ملت به رسمیت شناخته شده.
در پایان از وزیر آموزش و پرورش درخواست می کنیم که به جای تهدید معلمان، مدافع حقوق شهروندی همه معلمانی باشد که در محدوده مسئولیت او در حال انجام وظیفه هستند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
۱۴۰۱/۲/۲۲
ایران امروز
تجمع اعتراضی معلمان در سراسر ایران؛ ‘کوبیدن سر فعال صنفی’ به جدول خیابان در اهواز
در پی ادامه بازداشت تعدادی از معلمان و فرهنگیان و جو امنیتی در برخی از شهرهای ایران، امروز هم در بسیاری از شهرها تجمعات اعتراضی معلمان برگزار شد.
پیشتر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرده بود که اگر معلمان بازداشت شده، آزاد نشوند، امروز، پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در ایران تجمع سراسری برگزار خواهند کرد.
آزادی معلمان زندانی و به رسمیت شناخته شدن حق برگزاری تجمع و تحصن و مطالبات صنفی از جمله خواستههای مطرح شده در تجمعات امروز، پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت در بسیاری از شهرهای ایران بود.
در بیانیه پایانی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان آمده که “آزادی معلمان زندانی، پایان دادن به برخوردهای خشونتآمیز و پرونده سازی قضایی علیه معلمان، اجرای درست رتبهبندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان”، از جمله مطالبات تجمعکنندگان است.
گزارش شده که در برخی از شهرها از جمله یاسوج و تهران جو امنیتی حاکم بوده و ماموران مانع برگزاری تجمع معلمان شدند. به گفته فعالان صنفی معلمان، در یاسوج “۵۰ نفر از شرکت کنندگان” در تجمع امروز بازداشت شدند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران میگوید که جو اطراف خیابانهای اطراف مجلس در تهران “به شدت امنیتی است” و “خیابان بهارستان مملو از نیروهای یگان ویژه، نیروهای انتظامی و لباس شخصی است.”
به گزارش منابع این شورا، مسعود فرهیخته و لطفالله جمشیدی، از فعالان صنفی معلمان در مقابل مجلس ایران بازداشت شدند.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده از تهران، “ونهای نیروهای امنیتی و انتظامی در جلوی مترو بهارستان مستقر شدهاند.”
از اهواز هم گزارش شده که سیامک چهرازی، از فعالین صنفی معلمان، با “ضرب و شتم” از مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش خوزستان “بازداشت شده است.”
‘بازداشت خشونتبار’ یک فعال صنفی معلمان در اهواز
به گزارش شورای صنفی معلمان خوزستان، بعد از تجمع امروز معلمان که مقابل اداره آموزش و پرورش استان خوزستان در اهواز برگزار شد، “ماموران لباس شخصی” سیامک چهرازی، از فعالان صنفی شهر اهواز را بازداشت کردند.
در گزارش شورای صنفی معلمان خوزستان درباره نحوه بازداشت این فعال فرهنگی آمده که بازداشت او “به قدری وحشیانه بوده که سر او را به جدول خیابان میکوبند” و “تعدادی از معلمان که قصد دفاع از او را داشتند را با قنداق اسلحه مورد ضرب و شتم قرار دادند.”
فعالان صنفی معلمان خوزستان این رفتار را “هتک حرمت و رفتار فراقانونی و غیراخلاقی نیروهای لباس شخصی” خواندند و آن را محکوم کردند و گفتند که در مقابل این رفتار “سکوت نخواهند کرد.”
آزاد نشدن معلمان زندانی؛از دلایل دعوت به تجمع امروز
تجمع امروز معلمان به دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران بود. این تشکل صنفی چند روز پیش خواهان آزادی معلمان بازداشت شده در ایران شد.
نزدیک به دو هفته پیش، علی اکبرباغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی از اعضای کانون صنفی معلمان ایران در تهران بازداشت شدند.
همزمان در تعدادی از شهرهای دیگر ایران هم معلمان و فعالان صنفی معلمان بازداشت شدند. سازمان دیدبان حقوق بشر شمار معلمان بازداشت شده را دستکم ۳۸ نفر عنوان کرده، اما برخی فعالان صنفی معلمان شمار بازداشتشدگان را تا ۷۰ نفر هم دانستند.
پیشتر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان هشدار داده که معلمان بازداشت شده “تحت بازجویی شدید برای اعتراف به اقدامات غیرصنفی هستند.”
- بازداشت و احضار چندین فعال صنفی معلمان در آستانه روز معلم ایران
- اعتصاب سراسری دو روزه معلمان در ایران
- تجمع فرهنگیان در مریوان در اعتراض به بازداشت یک معلم فعال صنفی
درخواستهای معلمان چیست؟
معلمان طی سالهای اخیر بارها برای رسیدن به خواستههایشان دست به تجمع اعتراضی زدهاند و به دستگیری معلمان، وضعیت معیشتی نامناسب معلمان شاغل و بازنشسته و همچنین کمبود امکانات آموزشی اعتراض کردهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، مطالبات اصلی معلمان را “اجرای کامل طرح رتبهبندی و طرح همسانسازی”، “اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر آموزش و پرورش رایگان” و “حق داشتن تشکل صنفی و آزادی معلمان زندانی” دانسته است.
در بیش از دو دهه گذشته، معلمان به پایین بودن میزان حقوقشان اعتراض داشتهاند و این اعتراضها در نهایت به تصویب طرح همسانسازی و رتبهبندی معلمان انجامید.
اما معلمان معترض میگویند که هنوز از اجرای این طرح خبری نیست.
بی بی سی