سازمان جهانی بهداشت می‌گوید بیمارستان غزه در حال تبدیل شدن به «گورستان» است

تصویری از بیمارستان شفا و محوطه اطراف آن. شنبه یازدهم نوامبر

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که بیمارستان‌ شفا، بزرگترین مرکز درمانی و پزشکی نوارغزه، در حال تبدیل شدن به «گورستانی» است که حتی قادر به «دفن اجساد نیست». به گفته مدیر بیمارستان شفا، دست کم ١٧٩‬ جسد، به ناچار در یک «قبر دسته جمعی» در محوطه بیمارستان دفن شده‌اند.

در حالی که شهر غزه در محاصره شدید ارتش اسرائیل قرار دارد، درگیری‌ها و حملات هوایی در طول شب گذشته ادامه یافته و تانک‌های اسرائیلی، در ورودی اصلی بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان غزه، مستقر شده‌اند.

بنا بر اعلام کریستین لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی، هنوز حدود ٦‬٠٠ نفر در بیمارستان بستری هستند و افراد بیشتری نیز در راهروها پناه گرفته‌اند.

دکتر محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان شفا، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با اشاره به اینکه اجساد در راهروهای بیمارستان روی هم انباشته شده و سردخانه ها هم به دلیل قطع برق از کار افتاده‌اند، اعلام کرد که امروز، سه‌شنبه چهاردهم نوامبر، دست کم ١٧٩‬ جسد، به ناچار در یک «قبر دسته جمعی» در محوطه بیمارستان دفن شده‌اند.

به گفته وی، در میان قربانیان، هفت نوزاد نارس هم وجود داشته که به دلیل کمبود برق و از کار افتادن تجهیزات، جان خود را از دست دادند.

پزشکان بدون مرز هم با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، هشدار دادند که وضعیت حاضر، «بسیار جدی و غیرانسانی» است.

با رسیدن درگیری‌ نیروهای اسرائیلی و حماس به بیمارستان شفا در شمال نوار غزه، هزاران فلسطینی از جمله بیماران، کارکنان بیمارستان و غیر نظامیانی که در بیمارستان اصلی شهر، در مرکز درگیری بین اسرائیل و حماس، پناه گرفته‌اند، امروز همچنان از آب و برق محروم هستند.

اسرائیل، حماس را به استفاده از بیمارستان‌ها به عنوان پوشش برای شبکه‌ای از تونل که زیرساختهای این گروه را در خود جا داده‌، متهم کرده و مدعی است که حماس، مرکز فرماندهی اصلی خود را در زیر بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان غزه، ایجاد کرده است.

هم حماس و هم بیمارستان شفا، این اتهامات را رد می‌کنند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، متحد اصلی اسرائیل، دیروز با ابراز نگرانی از وضعیت بیمارستان‌ها در غزه، از اسرائیل خواست از بیمارستان شفا و دیگر بیمارستان‌ها محفاظت کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده نیز روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی تصریح کرد که کشورش نمی‌خواهد شاهد «جنگ در بیمارستان‌ها» باشد.

سازمان ملل نیز همچنان خواستار ارسال سوخت به غزه، به ویژه برای ژنراتورهای برق بیمارستان‌ها شده است.

حماس، روز دوشنبه اعلام کرده بود که  بیمارستان‌های شمال نوار غزه، جایی که خشونت‌آمیزترین درگیری‌ها در آن متمرکز شده‌اند، به دلیل کمبود برق و سوخت، امکان سرویس‌دهی ندارند.

از سوی دیگر، ارتش اسرائیل که حماس را به استفاده از آوارگان و بیماران به عنوان «سپر انسانی» متهم می‌کند، می‌گوید که بیمارستان شفا را هدف قرار نداده و از «تلاش» برای انتقال دستگاههای انکوباتور از یک بیمارستان اسرائیلی به بیمارستان شفا خبر داده است.

به گفته پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل، «چند صد» نفر در داخل بیمارستان حضور داشته‌اند، در حالی که به گفته یوسف ابوریچ، معاون وزیر بهداشت حماس، هزاران آواره در آنجا پناه گرفته بودند.

سایت رادیو فرانسه


پیشنهاد تخلیه بیمارستان شفا “با نظارت صلیب سرخ”

وزارت بهداشت غزه پیشنهاد کرد تخلیه بیمارستان شفا تحت نظارت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انجام گیرد. در طرح پیشنهادی این وزارتخانه پیش‌بینی شده که بیماران این بیمارستان به بیمارستان‌های مصر منتقل شوند. سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت کنون پاسخی به این پیشنهاد دریافت نشده است. روز دوشنبه صلیب سرخ تلاش کرد تا حدود شش هزار نفر را از بیمارستان قدس در نوار غزه به مکان امن منتقل کند. این کاروان اما به دلیل شدت نبرد مجبور به بازگشت شد. بیمارستان شفا در وضعیتی بسیار بحرانی قرار دارد و به دلیل قطع برق، سردخانه بیمارستان از کار افتاده است. به همین دیل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد امروز سه‌شنبه ناچار شدند اجساد را در گور دسته‌جمعی دفن کنند.

بزرگترین بیمارستان غزه در محاصره تانک‌هاست

تانک‌‌های ارتش اسرائیل مقابل در ورودی اصلی بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان غزه، مستقر شده‌اند. رشدی ابوالعوف خبرنگار بی‌بی‌سی به نقل از یک منبع درون بیمارستان گزارش داد شرایط متشنج اطراف بیمارستان همچنان برقرار است و «دسترسی به بیرون بیمارستان غیر ممکن شده است». این منبع درون بیمارستان به بی‌بی‌سی گفت حتی رفتن از یک ساختمان به ساختمانی دیگر در داخل محوطه بیمارستان «ریسک بزرگی» به شمار می‌آید. او گفت آب، برق و داروی کافی وجود ندارد و برخی از بیماران جان خود را از دست داده‌اند. شاهدان نیز به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند تانک‌ها و خودروهای زرهی در چند متری این بیمارستان موضع گرفته و آن را محاصره کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات سازمان ملل متحد می‌گوید همچنان بیش از ۱۰ هزار پناهجو و بیمار در داخل این بیمارستان‌اند. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل خواسته است از این بیمارستان محافظت کند. بیمارستان شفا اکنون یکی از کانون‌های این جنگ است که پنجمین هفته را از سر می‌گذراند.
العربیه نیز گزارش داد: درگیری‌ها میان نیروهای اسرائیلی و حماس در شمال نوار غزه که از ۲۸ اکتبر با حمله زمینی اسرائیل آغاز شد، به در ورودی بیمارستان «الشفا» بزرگترین بیمارستان در شمال نوار غزه رسیده است. طبق گزارش منابع فلسطینی تعدادی از بیماران و نوزادان نارس بیمارستان الشفا بر اثر قطعی برق و متوقف شدن دستگاه‌های تنفسی جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که همه شهر غزه در معرض محاصره شدید ارتش اسرائیل قرار گرفته و دروازه‌های ورودی‌ به بیمارستان الشفا که هنوز صدها بیمار در آن وجود دارد، در کنترل ارتش اسرائیل قرار گرفته است. تعدادی از پزشکان و فعالان در این بیمارستان تاکید کردند که درگیری‌ها مانع از برداشتن صدها جسد انباشته شده در حیاط و اطراف بیمارستان شده است. در همین حال، پزشکان بیمارستان الشفا از اجرای دستور تخلیه اجباری بیمارستان توسط ارتش اسرائیل خودداری کردند. پزشکان با این استدلال که با تخلیه بیمارستان حدود ۷۰۰ بیمار در معرض خطر مرگ قرار می‌گیرند و در نهایت جانشان را از دست می‌دهند، از ترک بیمارستان خودداری کردند. آنها می‌گویند بیمارستان به دلیل تمام شدن سوخت با کمبود آمبولانس برای انتقال بیماران به بیمارستان‌های جنوب غزه مواجه است. دکتر منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی انتقال پزشکان نیست، بلکه مشکل وجود صدها بیمار در این بیمارستان، گفت :«اگر بیماران در بیمارستان باقی بمانند، می‌‎میرند و اگر منتقل شوند باز هم در راه خواهند مرد، مشکل اصلی این است و ما از وجود ۷۰۰ بیمار در این بیمارستان صحبت می‌کنیم». او در مصاحبه‌ای مطبوعاتی افزود: «پزشکان بیمارستان الشفا تاکنون از خروج خودداری کرده‌اند، اما برخی از آوارگان با خانواده‌هایشان بیمارستان را ترک کرده‌اند.»

۱۷۹ جسد در گور دسته‌جمعی حفر شده در بیمارستان الشفاء به خاک سپرده شد

محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفاء، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما مجبور شدیم دست‌کم ۱۷۹ جسد را روز سه‌شنبه در یک گور دسته جمعی که در محوطه بیمارستان حفر کرده بودیم، دفن کنیم که در میان آنها جسد هفت نوزاد نارس هم بود که به دلیل کمبود برق جان خود را از دست دادند.» او افزود: «سردخانه‌ها دیگر برق ندارند و اجساد در حال تجزیه و متعفن شدن‌اند.» چند هزار غیرنظامی همچنان در بیمارستان اصلی شهر غزه، در کانون درگیری بین نیروهای اسرائیل و حماس، به سر می‌برند. همزمان، قطعی آب و برق کمک‌رسانی به بیماران را مختل کرده است. نیروهای اسرائیلی از روز دوشنبه به دروازه‌های بیمارستان الشفاء رسیدند و اطراف این بیمارستان به کانون جنگ شهری در غزه بدل شد. ارتش اسرائیل عصر دوشنبه اعلام کرد که چندین جنگجوی حماس را که در میان غیرنظامیان در بیمارستان الشفاء مخفی شده بودند، شناسایی و کشته است. خبرگزاری فرانسه گزارش داده که روز سه‌شنبه از شدت درگیری‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء کاسته شده است.

سازمان بهداشت جهانی: بیمارستان شفا حالا قبرستانی است که حتی قادر به دفن اجسادش نیست

پزشکانی که هنوز در بیمارستان شفا مانده‌اند می‌گویند اجساد در حیاط روی هم انباشته شده و بوی تعفن گرفته‌اند و حتی سردخانه‌ هم از کار افتاده است. دکتر محمد ابو سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که مقام‌های اسرائیل هنوز مجوز جابه‎‌جایی اجساد از بیمارستان را برای دفن نداده‌اند و سگ‌ها وارد بیمارستان شده و شروع به خوردن جنازه‌ها کرده‌اند. همزمان نگرانی فزاینده‌ای از سرنوشت چند نوزاد نارسی وجود دارد که به علت قطع برق بیمارستان امکانات لازم برای حفظ جانشان وجود ندارد. دکتر سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که تا روز دوشنبه ۷ نوزاد به علت کمبود اکسیژن جان باخته‌اند. سخنگوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شفا بزرگترین مرکز درمانی و پزشکی در نوارغزه در حال بدل شدن به «گورستانی» است که حتی قادر به «دفن اجساد نیست». این بیمارستان که در چند روز گذشته کانون بحرانی انسانی بود و اکنون حتی رئیس جمهوری آمریکا خواستار محافظت از آن شده است. کریستین لیندمایر سخنگوی سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه گفت که هنوز ۶۰۰ نفر در داخل این بیمارستان‌اند از جمله چند نوزاد نارس که پزشکان می‌گویند به علت قطع برق قادر نیستند آنها را در دستگاه نگه دارند. مارک رگف، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید نیروهای اسرائیلی «راه‌حل‌های عملی» برای بیرون آوردن و جابجایی این نوزادان داده اما به گفته او حماس این پیشنهادها را نپذیرفته است. علاوه بر بیمارستان شفا، چند بیمارستان و مرکز درمانی دیگر در غزه هم با مشکلات فراوان و کمبود اقلام ضروری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلاتی چون قطع برق، اقلام پزشکی ضروری و سوخت.

رئیس یک بیمارستان در کرانه باختری از کشته شدن هفت فلسطینی در این منطقه خبر داد

امین خادر، رئیس یک بیمارستان محلی کشته شدن هفت فلسطینی در اردوگاه آوارگان طولکرم در کرانه باختری را تایید کرد. او در مصاحبه با بی بی سی گفت آنها صبح امروز در درگیری با ارتش اسرائیل کشته شدند. دکتر خادر که جراح بیمارستان است، گفت که سه نفر بر اثر گلوله واقعی و چهار نفر به‌دلیل اصابت ترکش در اثر انفجار کشته شدند. او گفت ۱۲ نفر هم زخمی شدند که حال چهار نفر از آنها وخیم است و تعدادی هم هنوز در اتاق عمل هستند. پیشتر خبرگزاری وفا، اصلی‌ترین خبرگزاری فلسطینی، از کشته شدن چند نفر در درگیری در طولکرم در کرانه باختری رود اردن خبر داده بود. با افرایش خشونت در کرانه باختری، سربازان اسرائیلی بیشتری به منطقه اعزام شده‌اند.

اخبارروز

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *