پیام به یازدهمین همایش همبستگی جمهوری‌خواهان ایران

اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، برگزاری یازدهمین همایش همبستگی جمهوری‌خواهان ایران (هجا) را به شما دوستان ارجمند صمیمانه تبریک می‌گوید. 
دوستان گرامی همایش  شما با مضمون “بازیابی امر سیاسی، امید آفرینی و عاملیت شهروندی”، بازتاب‌دهنده‌ی نقش و مسئولیتی است که ما جمهوری‌خواهان برای تحقق مردم‌سالاری و استقرار جمهوری در ایران بر دوش داریم.

اوضاع پیرامون کشور ما بیش از پیش بحرانی و نگران‌کننده شده است. جنگ ۱۲ روزه، که به کشتار شمار زیادی از هم‌وطنان ما به دست اسرائیل انجامید، و نیز حمله‌ی آمریکا به پایگاه‌های هسته‌ای ایران، نقض آشکار تمامیت ارضی کشورما بوده که ما بحق آن را محکوم کرده‌ایم.
ما و شما مواضع خامنه‌ای مبنی بر نه جنگ نه صلح را سیاستی سترون، نادرست و مغایر با منافع ملی ایران دانسته‌ایم، و تحولات اخیرنیز نشان داده است که ارزیابی ما درست بوده و رهبر جمهوری اسلامی در مسیر خطا گام برداشته است.

خواست ملت ایران برای تعامل سازنده با جهان، خواستی دیرینه و پایدار است. با این‌حال، حاکمان جمهوری اسلامی هرگز در این مسیر صادق و جدی نبوده‌اند. سیاست‌های ضدآمریکایی و ضداسرائیلی، خسارات سنگینی به کشور ما وارد کرده است. در طول دهه‌های گذشته، فرصت‌های متعددی برای دستیابی به توافق در دوره‌های گوناگون ریاست‌جمهوری آمریکا فراهم بود، اما رهبر جمهوری اسلامی با تکیه بر تصورات ایدئولوژیک درباره‌ی “تغییر نظم جهانی”، گرایش به شرق و اتکای یک‌جانبه به روسیه و چین، از این فرصت‌ها چشم پوشید و کشور را به سمت تقابل و جنگ سوق داد.

در این میان، مهم‌ترین رویداد دوران جمهوری اسلامی، ظهور جنبش‌های مدنی و «ناجنبش»‌هایی بوده است که هر از گاه، ضربه‌ای اساسی به نظام وارد کرده و از مشروعیت آن کاسته‌اند. این جنبش‌ها هر بار نیرومندتر از گذشته بازگشته‌اند. آخرین و باشکوه‌ترین نمود آن، جنبش “زن، زندگی، آزادی” است که با شکل‌های تازه‌ی مبارزه ادامه یافته و لغو عملی مصوبه‌ی مجلس درباره‌ی “حجاب و عفاف” یکی از ثمرات آن به شمار می‌آید.

حاکمیت استبدادی، راه‌حلی برای بحران‌های خودساخته ندارد. شرایط اقتصادی و اجتماعی هر روز وخیم‌تر می‌شود و حکومت، سرکوب و اعدام را ابزار تداوم بقای خود می‌داند.
پس از جنگ ۱۲ روزه، مذاکرات میان ایران و آمریکا متوقف شده است. برای جلوگیری از کشیده شدن کشور به جنگی دیگر، حکومت باید مذاکرات را از سر گیرد و منافع ملی و صلح برای مردم ایران را به غنی‌سازی گره نزند. تعلیق غنی‌سازی می‌تواند گامی مؤثر در مسیر تأمین صلح و امنیت برای ایران باشد.

دوستان عزیزامید داریم که همکاری‌های کنونی ما بیش از پیش گسترش یابد تا بتوانیم، در کنار دیگر نیروهای دموکرات، عدالت‌خواه، ملی و جمهوری‌خواه، نقش مؤثری در ساختن آینده‌ای آزاد، عادلانه و دموکراتیک برای ایران ایفا کنیم.

هیات سیاسی-اجرائی
اتحاد جمهوری‌خواهان ایران

۱۷ مهر ۱۴۰۴؛ ۹ اکتبر ۲۰۲۵

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *