اعتصاب معلمان: اطلاعیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پیرامون بازداشت‌های اخیر

اطلاعیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان پیرامون بازداشت‌های اخیر

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون سرکوب فعالان صنفی و بازداشت های اخیر اطلاعیه ای صادر کرد در این اطلاعیه آمده است:

بنام خداوند جان و خرد

معلمان ایران، تحصن مهر و آبان ماه ۱۳۹۷ را در حالی با سرافرازی پشت سر گذاشتند که روند سرکوب و احضار فعالان صنفی از مهرماه، هرگز متوقف نگشته و در روزهای منتهی به تحصن، این روند تشدید شده است.

احضار به اداره‌ی اطلاعات، اطلاعات سپاه، حراست ها و پلیس امنیت، تقریبا در تمام استان‌های فعال در تحصن صورت گرفته است. دست کم تاکنون ۳۰ فعال صنفی از جمله اسکندر لطفی بازرس شورای هماهنگی احضار و بازجویی شده اند و بیش از ۵۰ نفر پیام تهدید دریافت نموده اند واز روز یکشنبه تاکنون دست کم ۱۲ معلم بازداشت شده اند.

محمدرضا رمضانزاده دبیر انجمن صنفی معلمان استان خراسان شمالی که بعد از تحصن مهر بازداشت و به تازگی آزاد شده بود با یورش نیروهای اطلاعاتی روز دوشنبه باز هم دستگیر شده است و در پی آن ۵ نفر از اعضای هیات مدیره‌ی انجمن صنفی معلمان خراسان شمالی به نام های سعید حق پرست، علی فروتن، حمیدرضا رجایی، حسین رمضانپور

دستگیر شده و به مکان نامعلومی منتقل شده اند.

در خوزستان نیز آقایان پیروز نامی و علی کروشات توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده اند. نیروهای امنیتی پس از دسترسی به گوشی آقای نامی اقدام به ارسال پیام جعلی مبنی بر لغو تحصن نمودند.

همچنین گفته می شود در شهرستان شیروان آقای محمد رباطی و خانم واعظی از فعالان صنفی بازداشت شده اند.

همچنین خبر بازداشت فعالان صنفی در استان های فارس و مرکزی برای شورا ارسال شده است آقای محمدعلی زحمتکش فعال صنفی از شیراز، محمد کرد و فاطمه بهمنی فعال صنفی از اراک از دیگر افراد بازداشتی هستند.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت شدید خط سرکوب و بازداشت فعالان صنفی نسبت به پیامدهای آن به مسئولان و نهادهای امنیتی هشدار میدهد و خواهان توقف روند سرکوب و پرونده سازی و بازداشت فعالان صنفی و آزادی بدون قید و شرط آنان است.

بدیهی است در صورتی که روند برخوردها ادامه یابد شورای هماهنگی حق هر گونه اعتراض قانونی را برای خود و جامعه‌ی فرهنگیان ایران بنا بر اصول قانون اساسی لازم و ضروری می داند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ۲۴ آبان ۹۷

***

اعتصاب معلمان؛ معترضان بازداشت و احضار شدند

به گفته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، شماری از فعالان صنفی و معلمان معترض ایرانی در ارتباط با اعتصاب سراسری معلمان در دو روز گذشته بازداشت شده‌اند.

این شورا که سازماندهی اعصاب ۲۲ و ۲۳ آبانماه را بر عهده داشت، اعلام کرد نهادهای امنیتی از جمله وزارت اطلاعات دستکم ۱۳ معلم را بازداشت و ۳۰ معلم دیگر را احضار کرده‌اند.

این معلمان در سه روز گذشته بازداشت شده‌اند.

معلمان معترض علاوه بر افزایش دستمزد و آزادی معلمان بازداشتی خواهان توقف روند پولی سازی آموزش در ایران هستند.

بیشتر بخوانید:

بازداشت در استان‌های فعال

بنابر این گزارش در خراسان شمالی، محمدرضا رمضان‌زاده، سعید حق پرست، علی فروتن، حمیدرضا رجایی، حسین رمضانپور از اعضای هیات مدیره‌ انجمن صنفی معلمان بازداشت شده‌اند.

محمدرضا رمضان‌زاده، دبیر انجمن صنفی معلمان استان خراسان مهرماه امسال، در جریان نخستین دور اعتصاب معلمان نیز بازداشت شده بود.

بنابر گزارش شورای هماهنگی، ماموران وزارت اطلاعات علی کروشات و پیروز نامی از اعضای هیأت مدیره هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان خوزستان را هم بازداشت کرده‌اند.

این شورا تایید کرده است که ماموران امنیتی در شیراز محمدعلی زحمتکش، در شیروان، حسن جوهری و محمد رباطی و خانم واعظی و در اراک محمد کرد و فاطمه بهمنی را دستگیر کرده‌اند.

گزارش‌هایی نیز از احضار فعالان حقوق معلمان در کردستان منتشر شده است.

آزادی معلمان دربند و توقف فشار بر فعالان حقوق فرهنگیان از جمله خواسته‌های معلمان معترضی بود که دو روز گذشته از حضور در کلاس‌های درس خودداری کرده بودند.

علاوه بر فشارهای نهادهای امنیتی، کانون‌های صنفی معلمان از اعمال فشار مدیریت آموزش و پرورش و حراست این وزارتخانه بر روی معترضان خبر داده‌اند.

مشارکت ۵۵ شهر و روستا در اعتصاب

در واکنش به بازداشت‌های اخیر، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اطلاعیه‌ای خواستار “توقف روند سرکوب و پرونده‌سازی و بازداشت فعالان صنفی و آزادی بدون قید و شرط آنان” شد.

۲۲ و ۲۳ آبان ماه معلمان دومین دور از اعتصاب سراسری خود را سازماندهی کردند.

سازمان‌دهندگان می‎گویند بنابر عکس‌های ارسالی، معلمان در مدارس دستکم ۵۵ شهر و روستا دست به اعتصاب زده‌اند. استان‌های فارس، کردستان، کرمانشاه، اصفهان، یزد، مازندران، همدان، آذربایجان غربی و بوشهر از استان‌های فعال در این اعتصاب بودند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران این اعتصاب را “موفق” و حضور زنان در آن را “چشمگیر” توصیف کرد.

انتقاد از دولت روحانی

این نهاد روز گذشته در اطلاعیه‌ای بر روی کانال تلگرامی‌اش نوشته “قوه قضاییه در حکمی قانونی بودن تحصن را تایید کرده است”. شورای هماهنگی خود را مجموعه‌ای متشکل از نهادهای “صنفی، قانونی و مجوزدار” معرفی می‌کند.

مهرماه سال گذشته نیز پس از برگزاری نخستین دور اعتصاب سراسری معلمان، گزارش‌هایی درباره بازداشت و اعمال فشار بر شماری از معلمان و فعالان صنفی منتشر شده بود.

محمد بهشتی لنگرودی، روح‌الله مردانی، محمد حبیبی، عبدالرضا قنبری‌، و اسماعیل عبدی از جمله معلمانی هستند که در بازداشت به سر می‌برند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اوسط مهرماه ۹۷ و در آستانه شروع نخستین دور اعتصاب سراسری معلمان با انتقاد از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفته بود “آیا رئیس جمهوری در قبال عمل نکردن به اصول قانون اساسی نباید پاسخگو باشد”.

اکنون نیز این نهاد اعلام کرده شماری از معلمان را مأموران وزارت اطلاعات دولت دوازدهم بازداشت کرده‌اند.

معلمان و کانون‌های صنفی فرهنگیان ایران در سال‌های گذشته بارها با انتشار بیانیه و تجمع در مقابل مجلس تلاش کرده بودند صدای اعتراض خود را به مسئولان برسانند. اما این برای نخستین بار است که از ابتدای سال تحصیلی جاری معلمان ایرانی توانسته‌اند در اقدامی هماهنگ کلاس‌های درسی را در صدها مدرسه سراسر ایران به تعطیلی بکشانند.

معلمان ایران برای دومین روز در کلاس‌های درس حاضر نشدند

دور تازه اعتصاب معلمان در ایران، امروز چهارشنبه ۲۳‌ آبان وارد دومین روز خود شد.

دومین اعتصاب سراسری معلمان ایران با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از سه شنبه ۲۲ آبان ماه آغاز شد.

این شورا اعتصاب روز گذشته را “موفق” توصیف کرده است.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در گزارشی گفته در روز نخست، صدها معلم در بیش از ۵۰ شهر و ده‌ها روستا به این اعتصاب پیوسته‌اند. یزد، قزوین، مریوان، اسلام‌آباد غرب، و سقز از جمله این شهرها هستند.

در این اعتصاب، معلمان از حضور در کلاس‌ها خودداری کرده‌اند و با حضور در دفاتر مدارس، پلاکاردهایی اعتراضی در دست گرفته‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از معلمان معترض خواسته بود مطالبات خود، نام مدرسه و شهرشان را بر روی پلاکاردی بنویسند.

آزادی معلمان زندانی، رفع تبعیض، بهبود وضعیت معیشتی، افزایش دستمزد و توقف طرح پولی‌سازی مدارس از جمله مطالبات اصلی معلمان بود.

شورای هماهنگی خواسته‌ها و مطالبات معلمان را کاملا “بر حق” و مطابق با اصول قانون اساسی دانسته و در اطلاعیه‌ای بر روی کانال تلگرامی‌اش نوشته “قوه قضاییه در حکمی قانونی بودن تحصن را تایید کرده است”.

خستین دور اعتصاب هماهنگ معلمان در ایران روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه امسال برگزار شد.

این اعتصاب هم با فراخوان و همکاری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شده بود.

شورای هماهنگی خود را مجموعه‌ای متشکل از نهادهای “صنفی، قانونی و مجوزدار” معرفی می‌کند.

پس از برگزاری نخستین دور اعتصاب سراسری معلمان، گزارش‌هایی درباره بازداشت و اعمال فشار بر شماری از معلمان و فعالان صنفی از سوی نهادهای امنیتی و قضایی منتشر شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اوسط مهرماه ۹۶ و در آستانه شروع نخستین دور اعتصاب سراسر معلمان با انتقاد از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفته بود “آیا رئیس جمهوری در قبال عمل نکردن به اصول قانون اساسی نباید پاسخگو باشد”.

محمد بهشتی لنگرودی، روح‌الله مردانی، محمد حبیبی، عبدالرضا قنبری‌، و اسماعیل عبدی از جمله معلمانی هستند که همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

بی بی سی