حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران شد
رهبر جمهوری اسلامی، طی حکمی حسین سلامی را به فرماندهی سپاه پاسداران منصوب کرد. در حکم صادره، با اعطای درجه سرلشگری به حسین سلامی آمده است که این تغییر به خواست فرمانده سابق سپاه در “ضرورت جابجایی در فرماندهی سپاه” صورت گرفته است. سرلشگر جعفری از سال ۱۳۸۶ در این مقام قرار داشت.
سرلشگر جعفری در حکمی جداگانه به مسئولیت قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیةالله الاعظم منصوب شده است. در حکم این انتصاب به تمایل فرمانده سابق سپاه به “حضور در عرصههای فرهنگی و نقش آفرینی در جنگ نرم” اشاره شده است.
تغییر فرماندهی سپاه پاسداران یک هفته پس از آن صورت میگیرد که آمریکا این نهاد نظامی را در لیست گروههای تروریستی قرار داد.
حسین سلامی متولد ۱۳۳۹ است و به سخنرانیهای تند و تحریککننده شهرت دارد. او دو ماه قبل خطاب به اروپاییها گفته بود اگر به دنبال خلع سلاح موشکی ایران باشند “مجبور میشویم به یک جهش استراتژیک روی آوریم”. او در پاییز سال گذشته نیز عربستان و امارات را تهدید به حمله کرده و گفته بود: «اگر از خطوط قرمز ما عبور کنید ما هم قطعا از خطوط قرمز شما عبور میکنیم.»
حسین سلامی در بهار ۱۳۹۷ اسرائیل را فاقد “عمق و عقبه” خوانده و گفته بود: «فرزندان امت اسلام به دنبال محو اسرائیل هستند.»
فرمانده جدید سپاه پاسداران از ۲۰ سالگی به این نهاد پیوسته و سوابقی چون فرماندهی نیروی هوایی سپاه، معاونت عملیات ستاد مشترک سپاه و معاونت فرمانده کل را در کارنامه دارد.
در همین زمینه:
جانشین فرمانده کل سپاه اروپا را به “جهش استراتژیک موشکی” تهدید کرد
سردار حسین سلامی میگوید توان موشکی جمهوری اسلامی توقفناپذیر و مهارناپذیر است و اگر اروپاییها بخواهند بر اساس یک توطئه، خلع سلاح موشکی ایران را دنبال کنند، “مجبور میشویم به یک جهش استراتژیک روی آوریم”. (03.02.2019)
تشدید لحن سپاه علیه تلآویو
جانشین فرمانده سپاه در نماز جمعه تهران، اسرائیل را آسیبپذیر و فاقد “عمق و عقبه” خواند. همزمان، بنیامین نتانیاهو تاکید کرد که تهدیدات ایران را میشنود و ارتش کشورش آمادگی هر واکنشی را دارد. (20.04.2018)
سردار سلامی: اروپا مراعات نکند برد موشکها را افزایش میدهیم
حسین سلامی کشورهای اروپایی را تهدید کرد که اگر “مراعات نکنند”، برد موشکهای ایران بیش از ۲ هزار کیلومتر خواهد شد. جانشین فرمانده سپاه میگوید محدود کردن برد موشکهای ایران به دلیل “محدودیتهای فناوری” نیست. (26.11.2017)
دویچه وله