اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران در مورد بازداشت خبرنگاران
وزارت اطلاعات ایران روزنامه نگارانی را که اخیرا بازداشت شدهاند، اعضای یک “شبکه رسانهای متصل به اردوگاه رسانهای استکبار” معرفی کرده که توسط بیبیسی اداره میشده است.در اطلاعیه وزارت اطلاعاتکه امروز چهارشنبه ۱۱ بهمن (۳۰ ژانویه) منتشر شده، آمده است: “این شبکه توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بیبیسی) با بهره برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می شد”.
وزارت اطلاعات میگوید که بازداشتشدگان مرتبط با این “شبکه” ماه ها تحت نظر مأموران وزارت اطلاعات بوده اند و احتمال بازداشت افراد جدید هم وجود دارد.
بیبیسی با صدور بیانیه ای کلیه اتهامات مطرح شده توسط وزارت اطلاعات را تکذیب کرده و آنها را کاملا بی اساس خوانده است.
بیبیسی همچنین می گوید که هرگز با روزنامه نگاران بازداشت شده هیچگونه رابطه کاری نداشته است.
امروز روزنامه نگار دیگری به نام علی دهقان هم بازداشت شده است.
محمد حسینی، وزیر ارشاد ایران هم امروز روزنامه نگاران بازداشت شده را به ارتباط با رسانه های خارج از ایران متهم کرده بود.
او گفت: “بعضی از افراد بازداشت شده ندانسته و ناخواسته در مسیری نادرست قرار گرفتند… افراد دیگری طرح ریزی کردند و این روزنامهنگاران و خبرنگاران که اطلاعات درستی نداشتند، در این مسیر فعالیت کرده اند به تصور اینکه وظیفه اطلاع رسانی و خبری خود را انجام می دهند”.
مأموران امنیتی ایران در روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته ۱۴ روزنامه نگار ایرانی را بازداشت کردند. تعدادی از این روزنامه نگاران با حضور مأموران امنیتی در دفاتر چهار روزنامه و یک هفتهنامه بازداشت شدند.
این بازداشت ها انتقاد سازمان های بینالمللی از جمله دیدبان حقوق بشر، خبرنگاران بدون مرز و انجمن نی در افغانستان را برانگیخت. دولت های بریتانیا و فرانسه هم این بازداشتها را محکوم کردند.
میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری، امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان، حسین یاغچی و علی دهقان از جمله روزنامه نگارانی هستند که در حال حاضر در بازداشت به سر میبرند.
مطهره شفیعی نیز از بازداشت شدگان بود که بعدا آزاد شد.
بی بی سی پنجشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۱ – ۳۱ ژانویه ۲۰۱۳