مسکو از مخالفان سوریه خواست که به کنفرانس بین‌المللی بپیوندند

رادیو بین المللی فرانسه – بیژن برهمندی:‌ لاوروف در سخنان صبح امروزش گفت که برای ما بسیار پراهمیت است که تمام شرکت‌کنندگان در این کنفرانس بین المللی بطور روشنی از اهداف آن که بر توافقنامه ژنو متکی است حمایت کنند.

سرگئی لاوروف- وزیر خارجه روسیه، که هم اکنون برای شرکت در یک نشست بین‌المللی در سوئد بسر می برد، از اپوزیسیون سوریه دعوت کرد که بقصد پایان دادن به خونریزی‌ها در سوریه از کوشش‌هائی که برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی به ابتکار واشنگتن و مسکو در حال انجام است حمایت کنند.

شورای ملی سوریه قرار است روز 23 ماه می در استانبول نشستی برگزار کند تا درباره این ابتکار جدید روسی-آمریکائی به مذاکره بپردازد.

لاوروف، در سخنان صبح امروزش گفت که برای ما بسیار پراهمیت است که تمام شرکت کنندگان در این کنفرانس بین‌المللی بطور روشنی از اهداف آن که بر توافقنامه ژنو متکی است حمایت کنند.

هفته گذشته جان کری- وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف- همتای روسی‌اش، از برگزاری این کنفرانس بین‌المللی پرده برداشتند.
مسکو و واشنگتن سرانجام متقاعد شده اند که باید بر نتایج مترتب بر قطعنامه ژنو پافشاری کرد که با اعلام قطع فوری خونریزی، بر یک پروسه انتقال مسالمت آمیز قدرت پا میفشارد البته بدون آنکه درباره وضعیت بشار اسد چیزی بگوید.

امروز جان کری- وزیر خارجه آمریکا، نیز که بدلایل مشابه در سوئد بسر می برد نسبت به برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی برای قطع خون ریزی‌ها در سوریه اظهار خوشبینی کرد.

شب گذشته معاون وزارت خارجه سوریه-، فیصل مقداد در یک مصاحبه با تلویزیون رسمی “الاخباریه” هشدار داد که سوریه و هم پیمانانش هرگز تسلیم زورگوئی آنانی که بخواهند تحت لوای کنفرانس بین‌المللی نظراتشان را دیکته کنند نخواهد شد؛ او در این مصاحبه بویژه تقاضای مخالفان رژیم مبنی بر خروج بشار اسد بعنوان پیش شرط را مورد انتقاد قرار داد.

دیروز وزیر اطلاعات سوریه- عمران آل ظحبی، نیز هر نوع گفتگو درباره سرنوشت بشار اسد را مردود دانست و مدعی شد که این موضوع به مردم سوریه و صندوق‌های رأی آنها اختصاص دارد.

باید یاد آوری کرد که مخالفان رژیم سوریه خروج بشار اسد از حکومت را شرط ضروری برای طراحی هر نقشه‌ای بقصد خروج از بحران توصیف کرده‌اند.