وزیر بهداشت: احتمال ورود ابولا به ایران منتفی نیست
به گفته وزیر بهداشت ایران، این کشور نیز از سرایت ویروس ابولا مصون نیست، ولی تدابیر معینی برای مقابله با آن اتخاذ شده است. وزیر بهداشت همچنین از کمبودهای جدی نظام سلامت ایران در عرصه بیمارستانی و پرسنلی خبر داده است.
حسن قاضیزاده هاشمی که روز پنجشنبه، اول آبان، در جمع خبرنگاران سخن میگفت، با اشاره به تجهیز یک آزمایشگاه ویژه جهت مقابله احتمالی با بیماری ابولا، افزود: « میتوانیم از این آزمایشگاه در شرایط اضطراری استفاده کنیم و هرچند اتاق ایزوله برای این بیماری در کشور وجود ندارد اما تعداد محدودی بخش مراقبتهای ویژه آی.سی.یو وجود دارد.»
بیماری ابولا از ماه مارس سال جاری شماری از کشورهای آفریقایی را با بحرانی کمسابقه مواجه کرده است. در اثر شیوع این بیماری تا کنون بیش از ۴ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. اخیرا در اسپانیا و آمریکا نیز برخی از پرسنل پزشکی که به نوعی به این ویروس آلوده شدند از چنگ مرگ نجات نیافتند.
وزیر بهداشت ایران نیز به این مسئله اشاره کرد و گفت: «ابولا بسیاری از دولت ها را با چالش مواجه کرده و هیچگاه برای یک بیماری به این شکل، شرایط اضطراری اعلام نشده بود.» وی در عین حال از آمادگی نسبی ایران برای مقابله با این بیماری خبر داد.
کننترل مرزها
در پی نگرانی از گسترش ویروس ابولا، آمریکا و بریتانیا مرزهای هوایی خود را به شدت تحت کنترلهای سختگیرانه قرار دادهاند. بهویژه در مورد مسافرانی از مبدأ آفریقای غربی سختگیریهای شدید آغاز شده است.
مسافران از مبدأ لیبریا، سیرالئون و گینه، اجازه دارند فقط از پنج فرودگاه بزرگ، از جمله نیویورک و واشنگتن، وارد خاک آمریکا شوند. برخی سیاستمداران در واشنگتن حتا خواستار ممنوعیت ورود افراد از مناطق اپیدمی ابولا به خاک آمریکا شده بودند.
به گفته قاضیزاده گرچه دولت عربستان نیز ورود حجاج را از مناطق آلوده به این کشور جلوگیری کرده، ولی احتمال ورود آن به ایران منتفی نیست.
ماری پل کینی، معاون دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، یک روز پیش اعلام کرد که این سازمان برای مبارزه با اپیدمی ابولا به مایهکوبی روی آورده است. گفته میشود از ماه ژانویه دهها هزار نفر در آفریقا با ماده جدید واکسینه خواهند شد. به گفته این مقام سازمان ملل، گرچه از اول سال آینده میلادی دهها هزار نفر از واکسن تازه به دست آمده بهرهمند خواهند شد، ولی برای واکسیناسیون تمام جمعیت کشورهای آفریقایی، راه درازی در پیش است.
کمبودهای جدی در نظام سلامت ایران
وزیر بهداشت ایران در ادامه مصاحبه خود ضمن رد خبرهایی مبنی بر این که برخی از بیماران را در بیمارستانها روی زمین بستری میکنند، تایید کرد که وضعیت بیمارستانی کشور مساعد نیست. او با اشاره به طرحهایی برای ساخت ۴۰ بیمارستان جدید در ایران تصریح کرد: «دولت برای ساخت بیمارستان ، منابع لازم را ندارد و تاکنون ندیده ایم که ساخت بیمارستان های دولتی کمتر از ۲۰ سال به پایان برسد.
کمبود شدید پرستار نیز موضوع دیگری بود که در مصاحبه وزیر بهداشت با خبرنگارن مطرح شد. او ضمن تقاضا از مجلس برای تامین بودجه جهت رفع کمبود نیروی انسانی در نظام سلامت، گفت: «برخی کشورها با جمعیت مشابه ما دارای سه برابر تعداد پرستاران ما هستند؛ ما حتی با استانداردهای منطقهای در زمینه تعداد پرستاران، فاصله زیادی داریم.»
دویچه وله