کشته شدن سه تروریست مسلح در عملیات پلیس فرانسه

در دو عملیات همزمان پلیس فرانسه، سعید و شریف کواشی و همچنین “آمدی کولیبالی” مظنونان به حمله تروریستی به مجله طنز “شارلی ابدو” کشته شدند. در جریان این دو عملیات دستکم چهار گروگان نیز کشته شده‌اند.

پلیس ویژه فرانسه روز جمعه نهم ژانویه (۱۹ دی) در دو عملیات همزمان مظنونان به حمله تروریستی به مجله طنز “شارلی ابدو” را کشتند. عملیات اول در منطقه “دمارتن” صورت گرفت، جایی که سعید و شریف کواشی در یک چاپخانه یک گروگان را در اختیار داشتند. به گفته منابع خبری فرد گروگان آزاد شده است.

همچنین یک فرد دیگر که در این چاپخانه مخفی شده بوده، نیز بعد از عملیات پلیس و کشته شدن برادران کواشی از مخفیگاه خود خارج شده است.

محل عملیات دوم پلیس، یک فروشگاه یهودیان در شرق پاریس بود که در ابتدا گمان می‌‌رفت در آن دستکم شش نفر توسط فردی به نام “آمدی کولیبالی” و دوست دخترش “حیات یوم‌الدین” به گروگان گرفته شده باشند.

بیشتر بخوانید: گزارش لحظه به لحظه عملیات پلیس

این دو گفته بودند که در صورت اقدام پلیس علیه برادران کواشی، گروگان‌های خود را خواهند کشت. این دو مهاجم همچنین خواهان پایان محاصره چاپخانه‌ای بودند که سعید و شریف کواشی در آن یک نفر را گروگان گرفته بودند.

پس از انجام عملیات، پلیس تایید کرد که کولیبالی را کشته است. از سرنوشت “حیات یوم‌الدین” که به نظر می‌رسید در این گروگانگیری دخالت داشته، خبری منتشر نشده است. برخی گزارش‌ها از فراری بودن این مهاجم خبر می‌دهند.

خبرهای ضد و نقیض در مورد قربانیان

به گزارش رسانه‌های خبری دستکم چهار نفر از گروگان‌ها در عملیات پلیس در فروشگاه یهودیان در شرق پاریس کشته شده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد یک مامور پلیس نیز کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است.

گزارش‌ها تصریح می‌کند که در این عملیات ۱۰ گروگان نیز آزاد شده‌اند که حال چهار نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

بحران عملیات تروریستی از روز چهارشنبه با حمله افراد مسلح به دفتر مجله طنز “شارلی ابدو” آغاز شد که در جریان آن ۱۲ نفر از جمله چهار کاریکاتوریست سرشناس فرانسوی کشته شدند.

یک روز پس از این حادثه نیز یک پلیس زن به ضرب گلوله کشته شد. به نظر می‌رسد “آمدی کولیبالی” مسئولیت قتل این پلیس را بر عهده داشته است.

واکنش‌ها به حملات تروریستی پاریس

در ایران حسن روحانی رئیس‌جمهور، انجام اعمال تروریستی به نام اسلام را محکوم کرده است. وی تصریح کرده که “خشونت و تروریسم” چه در منطقه خاورمیانه، اروپا و یا آمریکا سزاوار سرزنش است.

همچنین احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران نیز با بیان اینکه اسلام کشتن مردم بی‌گناه را مجاز نمی‌داند، حمله تروریستی روز چهارشنبه را در پاریس را به شدت محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: عالی‌ترین مقام مذهبی ترکیه حمله به “شارلی ابدو” را محکوم کرد

در واکنشی دیگر مهمت گورمز، رئیس اداره‌ی کل امور دینی ترکیه حمله تروریستی پاریس را “جنایتی علیه همه مذاهب” و “غیرقابل قبول” دانست. حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز آسیب ناشی از مسلمانان افراطی را بیشتر از کاریکاتورهای نشریات غربی درباره اسلام دانست.

از سوی دیگر فرانسه در حالی که از سه روز خونین شوک زده است برای برپایی یک راهپیمایی در روز یکشنبه ۱۱ ژانویه آماده می‌شود. قرار است این راهپیمایی در دفاع از آزادی بیان و مخالفت با افراط گرایی در پاریس و دیگر شهرهای این کشور برگزار شود.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا، ماتئو رنتسی نخست وزیر ایتالیا اعلام کرده‌اند که در راهپیمایی روز یکشنبه در پاریس شرکت خواهند کرد. بسیاری دیگر از رهبران اروپایی نیز قرار است در این راهپیمایی شرکت کنند.

دویچه وله