پیام همبستگی جمهوری خواهان ایران به دهمین همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران

اعضاء محترم اتحاد جمهوریخواهان ایران!
برگزاری دهمین همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران که مصادف با بیستمین سالگرد بنیانگذاری این تشکل قدیمی جمهوریخواه ایرانی است، را خدمت شما صمیمانه تبریک عرض میکنیم. باعث خرسندی است که استمرار و بسط فعالیتهای تشکل شما وارد سومین دهه حیات خود میشود و می رود تا گامی دیگر در تداوم کوششهای انجام شده برای تقویت هویت جمهوریخواه سکولاردمکرات را بردارد. امیدواریم که در شرایط حساس کنونی کشور و منطقه بحثهای مفیدی در همایش شما برای هماندیشی جهت تشکیل مرکزثقل جمهوریخواهی و گذار خشونتپرهیز در گرفته و همایش در دستیابی به اهداف مورد نظرموفق شود.
همایش شما در زمانی برگزار میشود که جامعه ایران وارد مرحله جدیدی شده که تقویت کننده گذار انقلابی است و مسئولیت ویژهای برای جمهوریخواهان باورمند به دمکراسی و حاکمیت ملی با توجه به خواست دیرینه آزادی و عدالت ایجاد کردهاست. دستاوردهای جنبش انقلابی «زن زندگی آزادی» که نقطه عطفی در مبارزات مردم ایران بعد از انقلاب بهمن ۵۷ است، پیش روی ما است و بیش از هر زمان دیگری ضرورت تغییر بنیادین ساختار قدرت را نمایان کردهاست.
اکثریت مردم ایران با نه گفتن به انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم با صدای رسا و صریح خواهان گذار از جمهوریاسلامی و استقرار نظام سیاسی و قانون اساسی جدید شدند. تدابیر امنیتی و سیاسی گوناگون حکومت، اعدام،ارعاب، حبسهای طولانی، شکنجه و گسترش محدودیتها در دسترسی آزاد به فضای مجازی نتوانسته است اعتراضات را به نقطه صفر برساند. مقاومت گسترده زنان در برابر دست اندازی به حق انتخاب سبک پوشش در حدی قدرتمند بودهاست که اجازه بازگشت به قبل از زمان قتل حکومتی مهسا-ژینا امینی را ندادهاست که جرقه شروع جنبش اعتراضی بود.
امروز در کنار استیفای حقوق مدنی و سیاسی وگسترش فعالیتهای تشکیلاتی و برجسته سازی اهمیت توافق همگانی بر موازین دمکراسی و نوسازی هویت ملی در چارچوب ملت واحد مرکب و کثرتگرایی سیاسی، فرهنگی و اتنیکی (قومی)، پرداختن به مسئله فقرزدایی و تهدیداتی که گسترش شکاف طبقاتی، افزایش بیکاری و بدکاری و تشدید واگراییها و رشد فقر متوجه اکنون و آینده جامعه ایران کرده است؛ نیز بایستگی ویژهای پیدا کرده است.
ازاینرو توجه متوازن به خواستهای طبقات متوسط و کمبرخوردار در چارچوب مقابله با نهاد ولایت فقیه و پافشاری بر آزادیهای سیاسی، فرهنگی، رد همه جانبه استبداد و مناسبات سلطهگرانه و تنشزدایی در سیاست خارجی، مسئولیت مشترک نیروهای جمهوریخواه است. در این میان برخورد فعال در رویارویی با سیاستزدایی و به حاشیه راندن سیاست و مطالبات نیروهای جامعه مدنی به بهانه تمرکز بر مشکلات اقتصادی اهمیت دارد. به باور ما دغدغه عدالتجویی و فساد ستیزی مبتنی بر رویکرد دانشمحور و الگوی متناسب برای توسعه متوازن و پایدار و رد برخوردهای پوپولیستی و ایدئولوژیک در حوزه اقتصاد سیاسی قرار دارد.
فعالیت مشترک ما همراه با سه سازمان و حزب دیگر در ائتلاف «همگامی برای جمهوریخواهی سکولاردمکرات» که اکنون در دومین سال فعالیت خود قرار دارد ،امید به افزایش همگرایی در صفوف جمهوریخواهان برای تشکیل ایجاد یک مرکز ثقل در فضای سیاسی در چارچوب رویکردهای مشارکتی و برخورد منعطف، چابک و تحولیابنده را افزایش داده است.
امیدواریم که نتیجه بحثهای مطرح در همایش شما پیرامون “الزامات گذار به دمکراسی”، توجه ویژه به دغدغههای معیشتی مردم، مخالفت با جنگ و تدوین اسناد مطروحه مفید واقع شده و به بهبود کوششهای مشترک یاری رسانده و نقطه عطفی در رشد تشکیلاتی و گفتمانی تشکل شما شود.
هیئت سیاسی اجرائی همبستگی جمهوریخواهان ایران
١٣ مهر ۱۴۰٣ برابر با ٤ اکتبر ۲۰۲٤