سوال مطهری درباره ادامه حصر و واقعه بند ٣۵٠ در صحن علنی مجلس

کلمه – گروه خبر: سوال علی مطهری از وزیر دادگستری در مورد حصر خانگی موسوی و کروبی و همچنین حادثه بند ۳۵۰ زندان اوین به صحن علنی مجلس می آید. علی مطهری هفته ی گذشته نیز از مردم و فرهیختگان و علما خواسته بود با شکستن سکوت خود در قبال حصر خواستار پایان بخشیدن به این ظلم شوند.

علی مطهری درباره طرح سوال خود از وزیر دادگستری در جلسه روز گذشته(سه شنبه) کمیسیون قضایی مجلس گفت: سوال من یکی درباره ادامه حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی بدون حکم قضایی و بر خلاف قانون اساسی بود و دیگر درباره حادثه بند ۳۵۰ زندان اوین بود که چرا اطلاع رسانی کافی صورت نگرفت و گزارش کامل و مستندی به مردم ارائه نشد و در نتیجه اخبار رسانه‌های خارجی موجب تشویش اذهان عمومی شد.

او با بیان اینکه از پاسخ‌های وزیر در این رابطه قانع نشده، گفت که هر دو سوال باید در صحن علنی مجلس مطرح شود.

قانع نشدن مطهری از پاسخ وزیر دادگستری به «سوال» درباره «حصر» و «بند۳۵۰»

در همین رابطه شرق هم گزارش داده که پورمحمدی سرانجام به کمیسیون قضایی مجلس آمد تا پای حرف نمایندگان بنشیند. سوال بهارستانی‌ها روی هم انباشته شده بود و وزیر هنوز نیامده باید به سوال پنج نماینده پاسخ می‌داد؛ پاسخ‌هایی که اغلب نمایندگان را قانع نکرد و آنها هم برای حل مشکلات به وزیر دادگستری مهلتی یک هفته‌ای دادند. پیگیری حوادث «بند۳۵۰ » اوین، پرونده‌های قضایی استان خوزستان، اطاله دادرسی درباره پرونده‌های بنیاد مستضعفان، علت عدم انتشار قانون بودجه سال ۹۳ به‌عنوان سند رسمی و پرونده‌های قضایی حوزه انتخابیه به ترتیب سوالات علی مطهری، شکر خدا موسوی، مقداد نجف‌نژاد، محمد مهدی مفتح و ایرج عبدی از پورمحمدی بود.

«علی مطهری» از معدود نمایندگانی است که این روزها مسایل «حصر» و حوادث «بند ۳۵۰» اوین را دنبال می‌کند. همین دو محور هم موضوع اصلی سوالات او از وزیر دادگستری بوده. علی مطهری در همین زمینه به «شرق» می‏گوید: «سوال اول من این بود که دلیل ادامه حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی چیست و چرا این افراد تعیین تکلیف نمی‌شوند؟»حوادث رخ داده در «بند ۳۵۰» اوین و پیگیری‌های وزارت‌دادگستری در این زمینه دیگر محور سوال مطهری بوده.

او درباره جزییات سوالش از وزیر می‏گوید: «سوال دیگرم مربوط به واقعه «بند ۳۵۰» اوین بود که چرا اطلاع‌رسانی کافی انجام نشده و توضیح کافی به مردم داده نشده، در نتیجه اخبار رسانه‌های بیگانه موجب تشویش اذهان عمومی شده است.»

سوال مطهری از وزیر به صحن می‌آید

او همچنین درپاسخ به اینکه آیا از پاسخ پورمحمدی قانع شدید یا نه، می‌افزاید: «وزیر دادگستری توضیحاتی ارایه کردند ولی من قانع نشدم و قرار شد سوال به صحن بیاید.» ماجرای حوادث رخ داده در اوین به دنبال تجمع تعدادی از خانواده زندانیان سیاسی مقابل مجلس، به بهارستان کشیده شد. آن روز «علیرضا محجوب» و «محمدرضا تابش» به جمع خانواده‌ها آمدند تا پای حرفشان بنشینند. درست همان روز مسوولان زندان اوین میزبان کمیسیون امنیت ملی بودند.

نمایندگان از «علاءالدین بروجردی»، رییس کمیسیون امنیت خواستند تا کمیسیون حرف خانواده زندانیان بند۳۵۰ اوین را هم بشنود. به همین خاطر «مهدی دواتگری» مامور شد تا در دیدار با خانواده‌های زندانیان سیاسی گزارشی تدوین کند؛ گزارشی که به دلیل حضور نابهنگام «مهدی کوچک‌زاده» و جر و بحث با خانواده‌ها راه به جایی نبرد.

تا جایی که حالا دواتگری می‌گوید: «قرار بود آن روز من از مشروح مذاکره با خانواده‌ها گزارشی به کمیسیون ارایه کنم که به یکباره با حضور آقای کوچک‌زاده مواجه شدیم و جلسه بعد از حضور ایشان به سمت خوبی نرفت.» غلامحسین اسماعیلی، رییس سابق سازمان زندان‌ها پیش از این در کمیسیون امنیت ملی مجلس، هرگونه بروز خطا از سوی مسوولان زندان را رد کرده بود. توضیح اسماعیلی در آن جلسه این بوده که طی این بررسی ابتدا زندانی‌ها به فضای باز هدایت شدند تا ضمن استفاده آنان از فضای باز، بررسی‌ها انجام شود؛ در این مرحله زندانی‌های دو اتاق، حاضر به خروج نشدند.

انتظار بود مجلس در برابر حوادث ۳۵۰ سکوت نکند

البته محمدرضا تابش پیش از این خبر داده بود که رییس زندان وعده داده که قرار است فیلم دوربین‌های مداربسته آن روز زندان اوین با نظارت چند نماینده بازبینی شود اما هیچ خبری از پیگیری‌های بعدی به گوش نرسید. تابش همچنین می‌گوید: «اینکه بالاخره از دولت اخباری مبنی بر پیگیری حوادث بند ۳۵۰ به گوش می‌رسد، خوب است اما نکته اینکه ما خانه ملت هستیم و خانواده زندانیان نخست مقابل بهارستان تجمع کردند و اینکه حالا بخواهیم مساله را به مرور زمان بیندازیم، کار درستی نیست. این‌طور برخورد با خواست مردم، با نفس فعالیت نمایندگی ما منافات دارد. انتظار این بود که مجلس در برابر حوادث ۳۵۰ سکوت نکند.» تابش همچنین در گفت‌وگو با خانواده زندانیان بند۳۵۰ تاکید کرده بود که «روایت خانواده‌ها کاملا با آنچه مسوولان زندان گفته‌اند، متفاوت است. به همین خاطر منتظر خواهیم ماند تا گزارش مهدی دواتگری در موضوع درگیری اتفاق افتاده در بند ۳۵۰ اوین تکمیل شود و اگر نتایج گزارش رضایتبخش نبود، آن وقت به‌طور ویژه خودمان از زندان بازدید خواهیم کرد و پای صحبت زندانیان آن بند خواهیم نشست.»

به‌گفته تابش، خانواده زندانیان سیاسی گفته‌اند که در فرآیند ملاقات‌ها اختلال پیش آمده و این بازرسی با بازرسی‌های پیش متفاوت بوده و در انجام این بازرسی به افراد توهین شده و آنها هم قصد داشتند از خود دفاع کنند. همچنین خانواده‌ها به درگیری و ضرب و شتم برخی زندانیان اشاره کرده‌اند؛ موضوعی که مسوولان زندان آن را به طور کلی رد می‌کنند.

پیش از طرح سوال علی مطهری از وزیر دادگستری، ۹ نماینده در تذکر به وزیر خواهان رسیدگی به موضوع حوادث اخیر در بند ۳۵۰ زندان اوین شده‌ بودند. علاوه بر مطهری ایرج عبدی، جواد هروی، مسعود پزشکیان، شریعتی، حسین‌زاده، تابش، حسینی و محجوب پای نامه تذکر به وزیر دادگستری را امضا کرده بودند.

فراخوان شکستن سکوت مردم و علما برای رفع حصر از سوی مطهری

علی مطهری، نماینده شجاع و حق طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هفته ی گذشته نیز در جمع فعالان سیاسی استان گلستان با بیان اینکه حصر از ابتدا کار غلطی بوده است گفته بود: چه معنی دارد کسی را بدون برگزاری دادگاه چون منتقد است حصر کنیم. نمی دانم این چه روشی است که برخی می گویند یا باید توبه کنید یا آنقدر در حصر بمانید تا بمیرید. امروز دیگر ضرورتی برای ادامه حصر وجود ندارد و افرادی که بر این امر اصرار دارند جز ایجاد دشمنی و مشکل برای جمهوری اسلامی هدف دیگری ندارند.

وی همچنین تاکید کرده بود باید تمام افراد از فرهیختگان و سایر مردم در این مورد تلاش کنند و سکوت و بی تفاوتی کار درستی نیست وگرنه وضعیت همینگونه می ماند. علما هم اگر معتقدند حصر و ادامه ی آن ظلم است باید سکوت خود را بشکنند.

ادامه ی شرایط غیر عادی در بند ۳۵۰ اوین

همچنین درباره ی بند ۳۵۰ کلمه هفته ی پیش گزارش داده بود که با وجود گذشت بیش از یک ماه از وقایع پنجشنبه سیاه در بند ۳۵۰ اوین، شرایط بند زندانیان سیاسی هنوز به روال عادی بازنگشته است.

به رغم تغییر رییس سازمان زندان های کل کشور در پی تهاجم خونین ۲۸ فروردین به بند ۳۵۰ و در آستانه انتشار گزارش دولت از این حادثه، زندانیان این بند همچنان در شرایط ویژه نگهداری می شوند و بسیاری از خدمات و امکانات معمول نیز حذف شده است.

بر اساس این گزارش، تحویل کتاب از سوی خانواده ها و دسترسی به اجناس فروشگاه ها از جمله مواد غذایی به دستور حفاظت زندان تا اطلاع ثانوی برای زندانیان ممنوع شده است.

۲۸ فروردین ماه سال جاری کلمه خبر داده بود که تعداد زیادی از ماموران زندان و لباس شخصی ها در یورش به بند ۳۵۰ زندان اوین پس از ضرب و شتم زندانیان، ۳۲ تن از آنها را به انفرادی فرستادند. اتفاقی که با اعتراضات وسیع فعالان سیاسی، زندانیان سیاسی در ۶ زندان کشور، خانواده های زندانیان سیاسی و … مواجه شد.

Print Friendly, PDF & Email