وزیر کار و رفاه اجتماعی: هفت میلیون نفر در ایران در فقر شدید هستند
علی ربيعی، وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از وجود «پنج تا شش ميليون نفر دارای ثروت بالا مانند ثروتمندان خارجی» و «هفت ميليون نفر در فقر شديد» در ايران خبر داده است.
به گزارش روز دوشنبه پنجم آبان خبرگزاری مهر، آقای ربيعی گفته است: «هرم توزيع درآمدی کشور ما نشان میدهد که هفت ميليون نفر در شرايط فقر شديد هستند و امنيت غذايی آنها هم در مخاطره است».
به گفته وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، «پنج تا شش ميليون فرد پر درآمد» هم در ايران وجود دارند که «ميزان ثروت آنها با ميزان ثروت پولداران يا ثروتمندان در کشورهايی مثل آمريکا چندان تفاوتی ندارد».
خبرگزاری «ميزان» وابسته به قوه قضاییه نیز به نقل از علی ربيعی گزارش داده است که دولت حسن روحانی «فقر را به رسميت شناخته است، نابرابریها را درک میکند» و تلاش میکند «فقرزدايی را در برنامه ششم توسعه» در دستور کار قرار دهد.
در آخرين گزارش بانک مرکزی ايران درباره بودجه سالانه خانوارهای ايرانی، آمده است که خانوارهای استان تهران، پردرآمدترين خانوارهای کشور و خانوارهای سيستان و بلوچستان، کمدرآمدترين خانوارهای ايراناند.
بعد از سيستان و بلوچستان، استانهای لرستان، هرمزگان، خراسان شمالی و کرمانشاه، فقيرترين خانوارهای کشور را در خود جا دادهاند.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی نيز گفته که «ميزان توزيع درآمد در تهران هفت برابر بيشتر از استان سيستان و بلوچستان است»، اما در عين حال افزوده که «فقر شهری در تهران بسيار برهنهتر است».
علی ربيعی افزوده است: «از سال ۸۳ تا به حال فقر شهری رو به افزايش بوده و به استثنای سال ۸۶ که ميزان اين شاخص، کمی کاهش میيابد همچنان رو به رشد است».
وی اظهار داشت: «طبق شاخص توزيع فقر بر حسب جنسيت، زنان سرپرست خانوار دو برابر فقيرتر از مردان سرپرست خانوار هستند».
عادل آذر، ریيس مرکز آمار ايران، روز سوم آبان بدون اشاره به ميزان خط فقر در کشور، گفت که متوسط هزينههای يک خانوار روستايی، ماهانه يک ميليون و ۹۲ هزار و ۵۰۰ تومان و متوسط هزينههای يک خانوار شهری يک ميليون و ۸۲۲ هزار تومان هزينهاش بوده است.
رادیو فردا: