آمار کشتگان «به حداقل ۳۷۸ نفر رسید»

دست‌کم «۲۵ شهروند کُرد» در روزهای اخیر کشته شدند

یک سازمان حقوق بشری می‌گوید شمار کشته‌شدگان در اعتراضات ایران به حداقل ۳۷۸  نفر رسیده است. همزمان گزارش‌ها حاکی از کشته شدن چندین شهروند کُرد در اعتراضات سالگرد کشتار آبان ۹۸ است.

سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ، اعلام کرده است که شمار کشته‌شدگان در اعتراضات جاری به دست‌کم ۳۷۸ نفر رسیده است که از این میان ۴۷ تن کودک و ۲۷ نفر زن و باقی مرد هستند.

این سازمان حکومت ایران را متهم کرده که «کارزار دروغ‌پراکنی» راه انداخته تا از پذیرش مسئولیت کشتار شهروندان شانه خالی کند.

در ایذه، حکومت کشتار شهروندان را به «تروریست‌ها» نسبت داده، اما مادر کیان پیرفلک، یکی از کودکان کشته‌شده در ایذه، گفته مقام‌های جمهوری اسلامی در این باره «دروغ می‌گویند».

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران،هشدار داده «هدف کمپین دروغ‌پردازی حکومت و انتساب کشتار معترضان به گروه‌های مسلح خارجی، زمینه‌سازی برای کشتار گسترده‌تر مردم با استفاده از سلاح‌های جنگی است.»

خشونت ماموران حکومتی در سرکوب اعتراضات سالگرد کشتار آبان ۹۸ ظرف سه روز اخیر تشدید شده است. به ویژه از استان کردستان و دیگر شهرهای کردنشین اخبار نگران‌کننده‌ای از سرکوب معترضان رسیده است.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید دست‌کم ۲۵ شهروند کُرد در روزهای اخیر در شهرهای بوکان، مهاباد، سنندج، کامیاران، پیرانشهر و بانه کشته شده‌اند.

این نهاد حقوق بشری از بازداشت صدها نفر و زخمی شدن تعداد زیادی از شهروندان کُرد در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام خبر داده و می‌گوید سرنوشت بسیاری از آنان نامشخص و حال جسمی شماری از مجروحان وخیم است.

بر این مبنا «نیروهای امنیتی برای تحویل پیکر جان‌باختگان و انجام مراسم‌های خاکسپاری و ختم، خانواده‌های آنها را به شدت تحت فشار گذاشتند و مورد تهدید قرار دادند.»

بی بی سی


کشتار بی رحمانه ی حکومت در خیزش بزرگ مردم

دیشب بزرگترین خیزش انقلابی دو ماهه ی خود در ایران را شاهد بودیم. شهرهای بزرگ و کوچک و حتی روستاها یک صدا فریاد زدند «مرگ بر خامنه ای» و بر ادامه ی انقلاب «زن، زندگی، آزادی» تا «پایان» تاکید کردند. اعتراضات بی شمار خیابانی در ده ها شهر کشور در کنار اعتصابات سراسری بسیار گسترده یک گام به پیش در انقلاب بزرگ ایران بود. از جمله از این شهرها، مناطق و روستاها گزارش اعتراضات منتشر شده است. در شهرهای بزرگ اعتراضات در نقاط مختلفی برگزار شده است:

تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، مشهد، کرج، اهواز، اراک، سنندج، مهاباد، مریوان، بوکان، سقز، کامیاران، کرمانشاه، کرمان، بندرعباس، گنبد کاووس، شاهین شهر، فولاد شهر، گرگان، لار در استان فارس، خمین، فردیس کرج، بیجار، لارستان، قهدریجان، آمل، آبدانان، سبزوار، ابهر، ایلام، برازجان، همدان، سربندر (بندر خمینی)، بیرجند، قائم شهر، انزلی، بهشهر، دورود، زنجان، آباده، یزد، بابل، ساوه، قروه، ایذه، روانسر، صومه سرا، پرند، فیشور روستایی در استان فارس از توابع لارستانّ هنگویه در استان هرمزگان، بستک در استان هرمزگان، خنج در استان فارس، جاده ساوه، پُدُل بندر لنگه، هفشجان (چهارمحال بختیاری)، قلیان از توابع سنندج، قلعه حسن خان «شهرقدس»، قادر آباد در استان فارس، سرابله از توابع ایلام، اوز لارستان.

فاجعه در ایذه

دیشب حکومت اسلامی در شهرهای مختلف دست به کشتار زد. در ایذه یک شب فاجعه بار رقم خورد. از جمله کشته شدن کیان پیرملک کودک ده ساله. تعداد جانباختگان این شهر هنوز روشن نیست. حکومت جمهوری اسلامی به دروغ مدعی شده است که کشتار مردم توسط تروریست های وابسته به خارج صورت گرفته است. دروغی که مثل سایر دروغ های حکومت از جانب هیچ کس پذیرفته نشده است. جسد بی جان کیان ده ساله را دیشب با کیسه های یخ نگاهداری کردند و او را به سردخانه منتقل نکردند تا از سوی ماموران جمهوری اسلامی دزدیده نشود.
منبعی نزدیک به خانواده کیان پیرفلک، کودک کشته شده در ایذه، به بی‌بی‌سی فارسی گفته است خانواده پیرفلک در خودروی خود به جمع ماموران برمی‌خورد و ماموران خودرو را به رگبار می‌بندند. بنا به این گزارش کیان کلاس سوم ابتدایی بود و با شلیک گلوله به ریه‌اش کشته شد. ۳ گلوله هم به کمر میثم پیرفلک، پدر کیان اصابت کرده و او در بیمارستان بستری‌ است.
یک منبع نزدیک به خانواده سپهر مقصودی، یکی از کشته‌شدگان تیراندازی در ایذه، نیز به این خبرگزاری گفته است پیکر این نوجوان ۱۴ ساله به خانواده تحویل داده نشده است.بر این مبنا، ماموران پیکر این نوجوان را از سردخانه ربوده‌اند و گفته‌اند فعلا آن را تحویل نمی‌دهند. این چندمین مورد از ربودن پیکر قربانیان اعتراضات جاری به دست ماموران جمهوری اسلامی است.

خبرگزاری های وابسته به حکومت تعداد جانباختگان را ۷ نفر اعلام کرده اند و نوشته اند که حال تعدادی از مجروحین وخیم است. اسامی که اعلام شده عبارتند از  رضا شریعتی ۲۱ ساله، کیان نیک‌پور ۹ ساله، اشرف نیک‌پور ۴۵ ساله و دو آقای جوان مجهول‌الهویه. همچنین گفته اند علی مولایی ۲۳ ساله و علی محمدی ۶۰ ساله از مجروحان این حادثه به بیمارستان اهواز منتقل شده‌اند. حال ۸ نفر از مجروحان که در مراکز درمانی ایذه هستند وخیم اعلام شده است.

منابع مستقل نام و عکس آرتین رحمانی که فقط ۱۷ سال داشته است را به عنوان یکی دیگر از جان باختگان شب گذشته ی ایذه منتشر کرده اند. در حالی که خبرگزاری ایسنا ادعا کرده بود که «تروریست ها» در بازار مرکزی ایذه به روی مردم آتش گشوده اند روز گذشته ویدئویی در رسانه های اجتماعی منتشر شد که تیراندازی بی امان ماموران سرکوب را در وسط یک خیابان نشان می داد. تصاویر دیگری هم از تیراندازی به سوی مردم ایذه منتشر شده است. کدام تروریست هایی می توانند در شهری که تظاهرات بزرگ مردمی جریان دارد و پر از ماموران مسلح حکومتی است، این طور در وسط خیابان جولان بدهند؟ تعداد مامورینی که در این ویدئو دیده می شود حداقل ده نفر هستند.

کشتار در سمیرم

رسانه های حکومتی کشته شدن سه نفر در جریان اعتراضات شب گذشته در سمیرم را تایید کرده اند. در شبکه های اجتماعی عکس و نام این سه جانباخته ی راه آزادی منتشر شده است.

مسلم هوشنگی (راست)، علی عباسی (وسط)، مراد بهرامیان (چپ)

آیلار حقی، دانشجوی ورودی ۱۳۹۷ دانشگاه علوم پزشکی آزاد تبریز در قیام دیشب در تبریز جان باخته است.

بنابر گزارش هایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، او در پی درگیری‌ها به یک ساختمان نیمه‌کاره پناه برده است. مزدوران او را از بالای ساختمان به پایین پرت کرده‌اند که بر اثر رفتن میل‌گردها در بدنش جان باخته است.

پیکر بی‌جان او به بیمارستان منتقل شده ولی کاری از دست پزشکان ساخته نبوده.

جسد هم‌اکنون در پزشکی قانونی است. پدر این جان باخته کارمند مخابرات تبریز است. رژیم پدرش را در محل نامعلومی حبس کرده تا خبر درز نکند.
این خانواده اصالتا اهل ملکان و ساکن تبریز هستند.

کشته شدن یک دختر جوان در یزد
گزارش هایی از کشته شدن یک دختر جوان در خیابان ملا صدرای یزد نیز در شبکه های اجتماعی منتشر شده است. نام کوچک او شکیلا اعلام شده است.
حمله به مراسم خاکسپاری علی عراقی در تبریز
براساس گزارش ها ساعتی پیش نیروهای سرکوبگر به مراسم تعزیه جانباخته راه آزادی علی عراقی در فلکه پرواز تیریز یورش بردند و عده ای از مردم را دستگیر و به کلانتری منتقل کردند. علی عراقی روز گذشته ۲۵ آبان در تبریز توسط نیروهای سرکوب جانباخت و امروز پنجشنبه ۲۶ آبان مراسم خاکسپاریش بود.

.

کشته شدن جواد رضایی در لاهیجان: گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی از کشته شدن جواد رضایی در روز ۲۵ آبان در لاهیجان خبر داده اند.

یکی از کشته های دیشب اصفهان محمدحسین کریمی است

یک گزارش می گوید: تو خبرگزاری‌ها براش زدن بسیجی. این بنده خدا اصلا بسیجی نیست. نبود. تفکراتش کاملا ضد نظام بود. توی شهرک سیمرغ سازنده ساختمان بود. طبق گفته شاهدین تا ساعت ۹ شب هم در یکی از بنگاه های سیمرغ نشسته بوده. خونه باباش رباط سوم هست. از سیمرغ مستقیم میره خونه باباش. توی خیابون رباط هم کشته میشه. یا رهگذر بوده یا تماشاچی یا قاطی معترضین، به هیچ عنوان برچسب بسیجی بودن نمیخوره به پیشونیش.

اهل محله دلیگان خورزوق هم هست. جایی که نماینده تندرو حاجی دلیگانی همونجایی هست.
این سناریو را چیدن تا شهید برون راه بندازن. تا الان هم جنازه را تحویل ندادن. به باباش میگن حتما اونچیزی که ما میگیم باید امضا کنی.

کردستان قتلگاه آزادی خواهان

در کردستان بر فهرست بلند آزادی خواهانی که در راه آزادی ایران جان می دهند، همچنان اضافه می شود.

سالار مجاور اهل بوکان، غروب روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، در محله میرآباد بوکان با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر حکومتی از ناحیه سر هرف گلوله قرار گرفت و کشته شد.

محمد حسن‌زاده شهروند ۲۸ ساله اهل بوکان، در جریان مقاومت مردمی شامگاه چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر حکومتی کشته شد.

منابع کردی گزارش می دهند که در روزهای ۲۴ و ۲۵ آبان ده نفر در شهرهای مختلف کردستان از جمله سنندج، بوکان و کامیاران کشته شده اند. علاوه بر سالار مجاور و محمد حسن زاده در بوکان، نام های حمید گولی، اسعد رحیمی، برهان کرمی، فواد محمدی، عیسا بیگلری، سامان قادر بیگی، دانیال پابندی، زانیار اله مرادی نیز در فهرست جان باختگان دو روز گذشته ی کردستان دیده می شود.

اخبارروز

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *