کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل اوضاع ایران را “بحرانی” خواند

اعتراضات در مهاباد، جوانرود و سایر شهرها ادامه دارد. هه‌نگاو می‌گوید، نیروی سرکوب در جوانرود از “گازی عجیب با عوارض شدید جسمانی” استفاده کرده است. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اوضاع ایران را “بحرانی” قلمداد کرد.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل سه‌شنبه اول آذر (۲۲ نوامبر) درباره بحرانی بودن شرایط ایران هشدار داد و به شدیدترشدن مقابله حکومت با معترضان اشاره کرد که در تنیجه آن در دوماه گذشته بیش از ۴۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

فولکر تورک که در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو صحبت می‌کرد افزود: «افزایش تعداد کشته‌ها از میان معترضان در ایران، به‌ویژه کشته‌شدن دو کودک در آخر هفته گذشته و شدیدتر شدن پاسخ نیروهای امنیتی ایران به تظاهرکنندگان بر بحرانی بودن اوضاع در ایران دلالت دارد.»

شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی وضعیت حقوق بشر ایران در شرایط کنونی روز پنج‌شنبه سوم آذرماه نشست اضطراری برگزار ‌خواهد کرد.


ادامه مقاومت مردمی در مهاباد و جوانرود

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از ادامه مقاومت مردمی در شهرهای ایران از جمله در مهاباد حکایت دارد. در ویدئویی یک کاربر مهاباد را “سرزمین زنان شجاع می‌خواند که با پرچم سرخ و گل به استقبال شهدا می‌روند.”

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو و برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی از به کار بردن انواع سلاح‌های گرم در مقابله با معترضان در جوانرود در روز سه‌شنبه خبر دادند.

هه‌نگاو ساعتی پیش ویدیویی منتسب به جوانرود را منتشر کرد که ظاهرا شاهدی بر استفاده از “نوع عجیبی از یک گاز شیمایی سبزرنگ توسط نیروهای سرکوب” است. گفته شده “معترضان پس از استنشاق این گاز دچار عوارض شدید جسمانی شده‌اند.” هه‌نگاو می‌گوید، درباره این موضوع تحقیق و اطلاع‌رسانی می‌کند.

فریاد دادخواهی ماموستاهای بانه و بیانیه‌ای در حمایت از معترضان

حدود ۱۱۰ ماموستا (مدرس)، امام جمعه و جماعت شهرستان بانه در بیانیه‌ای که آن را فریاد دادخداهی برشمردند از جمهوری اسلامی خواستند تا به صدای معترضان گوش کند.

آنان در قسمتی از این بیانیه به عدم “اجرای عدالت” در ایران اشاره کردند و مطالبات معترضان در جهت تحقق عدالت و تامین خواسته‌های مشروعشان را “برحق” دانسته و تلاش عملی سران جمهوری اسلامی برای تامین خواسته‌های معترضان را “واجب شرعی” قلمداد کردند.

روز دوشنبه جمعی از ماموستاها و امامان جمعه و جماعت در سنندج خواهان برگزاری همه‌پرسی در سراسر ایران شده بودند.

در اقدامی مشابه، مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت راسک در سیستان و بلوچستان نسبت به خونریزی بیشتر نیروهای سرکوبگر در کردستان هشدار داد و خواستار توقف کشتار کردهای معترض شد.


ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های ایران

شبکه‌های اجتماعی از تداوم تجمات آزادی‌خواهانه دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف ایران خبر می‌دهند.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور از تجمع دانشجویان در دانشگاه‌های نوشیروانی بابل و رازی کرمانشاه، دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر تهران و دانشگاه علوم پزشکی کردستان خبر داده است.

به گزارش فعالان دانشجویی، تجمع دانشجویان دانشگاه شریف در حمایت از مردم مهاباد در محوطه دانشگاه با حمله بسیجی‌ها به خشونت کشیده شد. آنها در توئیتر نوشته‌اند بسیجیان با سر دادن شعار “حیدر حیدر” به دانشجویان سنگ پرتاب کرده‌اند.

برخی از فعالان دانشگاه شریف گفته‌اند، بسیجی‌ها با “دست‌درازی” به دانشجویان دختر تعرض کرده‌اند؛ موضوعی که خشم دیگر دانشجویان معترض را برانگیخت.

دانشجویان دانشگاه کردستان نیز با در دست گرفتن بنری که روی آن شعار”مرگ بر خامنه‌ای” نوشته شده به صحن دانشگاه آمدند.


اعتراض‌های روز سه‌شنبه محدود به دانشجویان نبود و جمعی از استادان و کارکنان دانشگاه کردستان ضمن صدور بیانیه‌ای، سرکوب و هرگونه حمله از جمله با انواع سلاح‌ها به دانشجویان معترض در صحن دانشگاه را محکوم و خواهان مجازات عاملان شدند.

آنها بیانیه‌ای را آماده کرده بودند که در صحن دانشگاه به ۵ زبان فارسی، کردی، انگلیسی، عربی و آلمانی روخوانی شد.

کلاس‌های درس این دانشگاه در روز سه‌شنبه برگزار نشد و اساتید همراه با دانشجویان تحصن کردند.

همچنین دانشجویان دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در اقدامی نمادین در اعتراض به کشتار معترضین حوض دانشکده را به رنگ خون درآورده و در تجمعی مقابل آن شعار دادند: «دانشجو معلم کارگر، اتحاد اتحاد»

خبرگزاری ایسنا در ایران از تعلیق ۱۰ دانشجوی دانشگاه شریف خبر داد و افزود دو مورد تعلیق از تحصیل به مدت دو نیم‌سال و ۴ مورد تعلیق به مدت یک نیم‌سال با احتساب سنوات و ۴ موارد دیگرتعلیق از تحصیل به مدت یک نیم‌سال بدون احتساب سنوات است.

بازداشت دو درویش گنابادی

کنشگران مدنی امروز از بازداشت دو درویش گنابادی خبر دادند. گفته شده، فائزه عبدی‌پور که فعال صنفی دانشجویی سابق و دانشجوی ارشد دانشگاه مازندران نیز هست اول آذر در منزلش در گرگان توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت شد. محمد شریفی مقدم، همسر عبدی‌پور، نیز از دراویش گنابادی است که پیش‌تر زندانی شده است.

همچنین سعید سلطان‌پور، درویش گنابادی ساکن کرج، نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده است.

دویچه وله

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *