تجمع گسترده معلمان در اعتراض به مسموم‌سازی‌ها

معلمان و فرهنگیان سه‌شنبه ۱۶ اسفند در اعتراض به مسمومیت سریالی دانش‌آموزان و همچنین مطالبه حقوق صنفی خود در بسیاری از شهرهای ایران راهپیمایی و تجمع برگزار کرده‌اند. این اعتراضات با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران برگزار شده است.

تا کنون عکس‌ها و ویدیوهایی از تج مع در بیش از ۲۰ شهر منتشر شده، از جمله در مشهد، اصفهان، کرج، رشت، سنندج، مریوان، لاهیجان، اهواز، بابل، شیراز ، نورآباد ممسنی، الیگودرز، سقز، کاشمر، لاهیجان، کازرون، جلفا، بوشهر، آبدانان و زنجان.

پیشتر شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران در فراخوان خود با اشاره به مسمومیت گسترده دانش‌آموزان و انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی اعلام کرده بود «دانش آموزان خط قرمز معلمان هستند». روز گذشته، شماری از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس نیز با انتشار بیانیه‌ای از تجمع معلمان حمایت کردند.

فراخوان شورای هماهنگی معلمان از معترضان خواسته بود در تهران مقابل مجلس و در استان‌ها مقابل اداره کل آموزش و پرورش تجمع کنند.

بازداشت فعالان صنفی و استفاده از گاز اشک‌آور

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی گزارش داده که نیروهای لباس شخصی محمد علی زحمتکش بازرس ارشد انجمن صنفی معلمان فارس و غلامرضا غلامی کندازی را در جریان تجمع اعتراضی معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش فارس بازداشت کرده‌اند. در استان البرز هم نیروهای امنیتی رحمان عابدینی دیگر فعال صنفی را دستگیر کرده‌اند.

مطالب پیشنهادی

در برخی از شهرها از جمله مریوان و اصفهان نیروهای امنیتی نیروهای امنیتی حضوری پر رنگ داشتند. در تهران نیز پلیس و نیروهای لباس شخصی به شدت با هر تجمعی برخورد می‌کنند.

در رشت هم پلیس از گاز اشک‌آور استفاده کرده است.

نزدیک به چهار ماه است که صدها دانش آموز در مدارس شهرهای مختلف ایران با داشتن علائم مسمومیت به بیمارستان منتقل شده‌اند. هدف قرار گرفتن مدارس و مراکز آموزشی عمدتا دخترانه با واکنش و انتقاد گسترده‌ای مواجه شد. علاوه بر این، والدین دانش‌آموزان نیز در این مدت بارها از عملکرد حکومت انتقاد کردند.

پس از نزدیک به چهار ماه که از مساله مسمومیت زنجیره‌ای در مدارس ایران به ویژه مدارس دخترانه می‌گذرد، وزارت بهداشت ایران اولین گزارش «کمیته علمی» خود را منتشر کرد. کمیته علمی وزارت بهداشت تایید کرد که «بخشی از دانش‌آموزان با یک ماده محرک تحریک‌کننده که عمدتا استنشاقی است، مواجهه پیدا کردند.» همزمان محمدحسن آصفری که عضو «کمیته حقیقت‌یاب مجلس بررسی علت مسمومیت دانش‌آموزان» معرفی شده است گفته است «۲۵ استان ایران شامل تقریبا ۲۳۰ مدرسه درگیر شده‌اند».

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان در بیانیه خود در واکنش به این مسمومیت‌ها نوشت «سکوت معنادار مسئولان و به ویژه نیروهای امنیتی در این رابطه به هیچ وجه قابل توجیه نیست. آمران و عاملان این وقایع باید بدانند که دانش آموزان خط قرمز معلمان هستند و ما معلمان شاغل و بازنشسته در چنین شرایط دردناکی فرزندانمان را تنها نخواهیم گذاشت».

این شورا ضمن انتقاد به «جو ناامنی موجود در مدارس و مسمومیت سریالی دانش آموزان و معلمان»، خواستار آزادی «معلمان زندانی» و همچنین «افزایش حقوق و مستمری» فرهنگیان شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اصلی‌ترین تشکل مستقل معلمان فرهنگیان ایران است که در سال‎‌های اخیر بارها تجمع‌هایی سراسری برگزار کردند. تاکنون بسیاری از فعالان این تشکل بازداشت و زندانی شده‌اند.

این نهاد یکی از ۲۰ تشکل‌ مستقل صنفی و‌ مدنی داخل ایران بود که در نگارش «منشور‌ مطالبات حداقلی» شرکت داشت.

بی بی سی


قطعنامه‌ی پایانی تجمع اعتراضی فرهنگیان ۱۶ – اسفندماه ۱۴۰۱

دانش‌آموزان عزیز، فرهنگیان گرامی و مردم شریف ایران

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، سال‌هاست که نسبت به ناکارآمدی حاکمیت در زمینه‌ی آموزش و پرورش هشدار می‌دهد اما علیرغم این هشدارها، هیچ نشانه‌ای از تغییر مشاهده نمی‌شود.

آنچه امروز در ایران با عنوان مسمومیت دانش‌آموزان، شاهد آن هستیم بخش دیگری از این ناکارآمدی و این بار در حوزه‌ی امنیتی و مراقبت‌های اجتماعی است، و این در حالی‌ست که سال‌هاست ساختار سیاسی حاکم، به بهانه‌ی وجود امنیت بر سایر معضلات موجود سرپوش گذاشته است.

گستردگی مدارس مورد تهاجم و تعداد زیاد دانش‌آموزان آسیب دیده، نشان می‌دهد که پروژه اقدامات خودسرانه از سوی وابستگان ایدئولوژیک حاکمیت، به شدت مورد تردید است. به‌ویژه آنکه تاکنون هیچ اقدام موثری در جهت جلوگیری از تهاجم به محیط مدارس و خوابگاه‌های دانشجویی صورت نگرفته‌ است. اگر فرهنگیان و اقشار مختلف اجتماعی در مقابل این تهاجم سیستماتیک به ساحت آموزش مقاومت نکنند، یقینا شاهد اعمال به مراتب خشونت‌بارتری در سطح جامعه خواهیم بود.

شورای هماهنگی به منظور پیشگیری از رفتار خشونت‌بار مسموم‌سازی دانش‌آموزان از حاکمیت می‌خواهد به هیاتی از فعالان مدنی، صنفی و سیاسی مستقل به همراه جمعی از پزشکان و اساتید متخصص و وکلای حقوق‌بشری اجازه بررسی همه‌جانبه‌ی موضوع مسمومیت‌سازی مدارس بدهند تا حقایق و واقعیت‌ها به صورت شفاف بررسی و نتیجه‌ی آن به اطلاع مردم ایران رسانده شود.

در ادامه، خواسته‌های تشکل‌های صنفی فرهنگیان و جمع حاضر به این شرح اعلام می‌شود:

۱- ما معترضین، حاکمیت به ویژه دستگاه‌های امنیتی و قضایی را مسئول حفظ جان شهروندان، دانش‌آموزان و معلمان می‌دانیم و سریعا خواهان کنترل اوضاع و پایان دادن بە سرکوب بیولوژیک و تهدید جان شهروندان به ویژه دانش‌آموزان هستیم.

۲- معلمان، ایستادن در کنار مردم را بزرگترین افتخار خود می‌دانند و از دستگاه‌های پروپاگاندا به ویژه صدا و سیما می‌خواهند که دست از تفرقه‌افکنی میان معلمان و سایر اقشار جامعه بردارند.

۳- ما از حاکمیت می‌خواهیم که مطالبات فرهنگیان را به مطالبات معیشتی صرف و ویژه‌ی معلمان تقلیل ندهند، زیرا خواسته‌ی ما اجرای قوانینی است که متضمن اصل آزادی انسان است.

۴- شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در رابطه با رویه‌ی ناصواب و خارج از هنجار مولدسازی و در قالب آن فروش مدارس و اموال عمومی آموزش و پرورش به حاکمیت اکیدا و صریحا هشدار می‌دهد.

حاکمیت باید بداند که حق ندارد اموال عمومی متعلق به مردم را به حراج بگذارد.

۵-ما از مسئولان می‌خواهیم که بیش از این معلمان را ملعبه‌ی طرح نامیمون رتبه‌بندی نکنند و از رفتارهای غیرقانونی و حتی غیراخلاقی در اجرای رتبه‌بندی دست بردارند.

۶- ما تاکید می‌کنیم که حاکمیت نباید هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری را به مثابه دستگاه سرکوب علیه کارکنان و کارگران به کار بگیرد.

۷- برنامه درسی باید متناسب با دانش روز، کودکان را برای زندگی آماده کند. لذا هرگونه سواستفاده از کودکان برای تحقق اهداف جناحی، سیاسی و ایدئولوژیک را به شدت محکوم می‌کنیم.

۸- ما از حاکمیت می‌خواهیم که به حبس دانش‌آموزان در کانون‌های اصلاح و تربیت پایان دهد و معلمان و دانش‌آموزان زندانی را آزاد کند و دانش‌آموزان و دانشجویان ستاره‌دار، زندانی و معلمان اخراج شده، تبعید شده، منفصل از خدمت و زندانی را به کلاس درس برگرداند.

در پایان تاکید می‌کنیم تا زمانی که خواسته‌های حداقلی ما محقق نشود اعتراضات ما با قدرت بیش تر و متحدتر از همیشه ادامه خواهد داشت.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
۱۶ اسفند ۱۴۰۱

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *