«میلاد زهرهوند از بازداشت شدگان در جریان اعتراضات اعدام شد»
بیبیسی فارسی دریافته است که میلاد زهرهوند، جوان ۲۱ سالهای که به اتهام قتل در جریان اعتراضات چهلم مهسا (ژینا) امینی در ملایر به اعدام محکوم شده بود، صبح امروز در زندان همدان اعدام شده است.
ههنگاو نیز گزارش کرده که حکم اعدام او در زندان مرکزی همدان بدون اطلاع خانواده اجرا شده است.
یک منبع آگاه به بیبیسی گفته است که مسئولان زندان هنوز پیکر او را به خانواده تحویل ندادهاند.
میلاد زهرهوند به «جرم قتل» یک عضو سپاه پاسداران به نام علی نظری در اعتراضات چهلم مهسا (ژینا) امینی به اعدام محکوم شده بود.
چهارم آبان ماه پارسال، همزمان با چهلم خانم امینی، دانشجویان دانشگاه ملایر، بر پایه فراخوانی که از پیش اعلام شده بود، دست به اعتراض زدند.
فضای شهر ملایر هم متشنج بود و اعتراضات از عصر همان روز تا شامگاه ادامه پیدا کرد.
به گفته یک منبع نزدیک به میلاد زهرهوند، او «در میان معترضان نبوده» است اما در آن روز به دلیل دیگری در محلی که یک عضو سپاه به نام «علی نظری» در آنجا کشته شد، حضور داشته است .
منبعی که با بیبیسی گفتوگو کرد گفت میلاد زهرهوند به همراه چند نفر دیگر از اعضای فامیل خود در نزدیکی محوطه کلانتری ۱۲ ملایر بود که درگیری با نیروهای امنیتی اتفاق افتاد: «دست میلاد تیر خورد و بهشدت زخمی شد. این عضو سپاه هم آنجا کشته شد.»
یک روز بعد از این واقعه چند نفر از افرادی که همراه میلاد زهرهوند بودند، بازداشت شدند. آقای زهرهوند هم بعد از یک هفته در حالی که در «تهران مخفی شده بود»، بازداشت شد.
این منبع مطلع به بیبیسی میگوید که همه متهمان پرونده با «وثیقه آزاد» شدند، تنها او در زندان مانده بود و به عنوان «متهم اصلی» پرونده کشته شدن عضو سپاه پاسداران شناخته شد.
به گفته او، خانواده میلاد تلاش کردند با پرداخت مبلغ دیه بسیار بالا رضایت خانواده این عضو کشته شده سپاه پاسداران را جلب کنند. برخی منابع هم گفتهاند که سپاه پاسداران با اعمال فشار، وکالت خانواده علی نظری را به عهده گرفته و بر اعدام میلاد زهرهوند اصرار داشته است.
میلاد زهرهوند متولد ۱۳۸۱ و کارگر آسفالتکاری بود. او که ازدواج کرده بود، در زمانی که در زندان به سر میبرد، پدر شد و مشخص نیست که پیش از مرگ توانسته باشد فرزندش را ببیند.
گوهر عشقی مادر ستار بهشتی و از مادران دادخواه در ایران پس از انتشار خبر اعدام میلاد زهرهوند، در یک پیام ویدیویی خطاب به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی میگوید: «درست گفتهای از ۵ صبح کارت را شروع میکنی، زمانی که اذان میگویند، جوانها را اعدام میکنی با زیر شکنجه میکشی.»
گوهر بهشتی به همراه این ویدیو پیام داده است: «علی خامنهای این جوانها را نکش.»
خانم عشقی علنا از جمهوری اسلامی ایران انتقاد میکند و خواستار به پایان رسیدن نظام حاکم بر ایران است.
ستار بهشتی، فرزند او، کارگر وبلاگنویسی بود که آبان ماه ۱۳۹۱، زمانی که ۳۲ سال داشت، توسط پلیس فتا، مسئول کشف و پیگیری جرایم سایبری، بازداشت و به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی، به «اقدام علیه امنیت ملی» متهم شد. آقای بهشتی پس از انتقال به زندان اوین جان باخت.
مقامهای مختلف استان همدان، روایتهای متفاوت و متناقضی از نحوه کشته شدن علی نظری ارائه دادهاند.
پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱، یک روز بعد از کشته شدن این کادر سپاه پاسداران در ملایر، سپاه انصار الحسین همدان طی بیانیهای کشته شدن او را در نتیجه «عملیات تعقیب و گریز در اغتشاشات» اعلام کرد و از دستگیری عاملان قتل او خبر داد.
سپاه انصارالحسین از بازداشت «پنج نفر» و شناسایی و تحت پیگرد قرار گرفتن چهار نفر دیگر خبر داده بود.
همان روز، حسین فارسی، معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر، گفته بود هفت نفر در این زمینه شناسایی و شش نفرشان بازداشت شدهاند.
بر این اساس، عده متهمان قتل علی نظری بر اساس اطلاعیه سپاه ۹ نفر و بر اساس صحبتهای معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ملایر، ۷ نفر اعلام شد.
جدا از این تناقض، روایت معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه ملایر از کشته شدن علی نظری، با شرح سپاه انصار الحسین از این موضوع تفاوت دارد.
سپاه انصار الحسین در بیانیه خود هیچ اشارهای به نحوه کشته شدن علی نظری نکرده و صرفا آن را نتیجه تعقیب و گریز اعلام کرده است.
اما در روایت معاون سیاسی و اجتماعی فرامانداری ویژه ملایر، بر خلاف بیانیه سپاه انصار الحسین همدان، «از عملیات تعقیب و گریز» خبری نیست.
آقای فارسی کشته شدن علی نظری را نتیجه «فراخوانهای معاندان، ضد انقلاب و سلطنتطلبها» اعلام کرد که به گفته او «دنبال ایجاد هزینههایی برای نظام جمهوری اسلامی و نآمنی و اغتشاش هستند».
تناقضات در پرونده میلاد زهرهوند
بی بی سی