معرفی کتاب: اندیشه سیاسی مصطفی تاجزاده

کتاب دوجلدی اندیشه سیاسی مصطفی تاجزاده نوشته سعید برزین به دو صورت چاپی و پیدیاف در دسترس قرار گرفته است. علاقهمندان ساکن خارج از کشور میتـوانند نسخه چاپی را از طریق سایت آمازون تهیه کرده و خوانندگان داخل کشور نیز با مراجعه به سایت سعید برزین نسخه الکترونیک این کتاب را دریافت کنند. لینک هر دو نسخه دراین صفحه قرار داده شده اند.
دکتر برزین درباره این کتاب مینویسد: “گفتگوی ملی برای اصلاحات ساختاری – جلد یک – ارزیابی گفتمان سیاسی” – مصطفی تاج زاده، یکی از حامیان برجسته اصلاحات در ایران، با سالهای متعدد حبس رو به رو بوده که بیشتر آن را در اعتصاب غذا گذرانده است. این پژوهش با هدف شناخت و تحلیل مضامین و اندیشه های زیربنایی ایدئولوژی سیاسی وی انجام شده است.
امید بر آن بوده که با مشخص کردن عناصر کلیدی گفتمان وی ساختار فراگیرتر فکریاش به روشنی قابل درک شود. به همین خاطر تاکید بر استدلالهای ويژه تاج زاده راهگشا است. از جمله در قبال اهمیت گفتگو در سطح ملی؛ و یا حمایت از اعتراضات خشونت پرهیز مدنی؛ و نیز تلاش همزمان و موازی برای اصلاح سیاستهای دولتی و نیز اصلاح قانون اساسی.
آنچه اندیشه مصطفی تاجزاده را به عنوان یک سیاستمدار ایرانی برجسته میکند تاکید وی بر ضرورت گفتگوی ملی بجای تشویق تضاد قهرآمیز، و نیز اصلاحات ساختاری به جای انقلاب و فروپاشی است. نکاتی برجسته و زیربنایی در تاریخ معاصر ایران که توجه به آنها کمیاب و نادر است.
متاسفانه حکومت تاجزاده را بارها به زندان انداخته تا صدایی نداشته باشد. صدای فردی را که مبلغ گفتگوی خشونت پرهیز و راهحلهای مسالمت آمیز برای مشکلات کشور است مکرر خاموش کرده. یکی از زیربناییترین ایدههای تاجزاده درباره گفتگوی ملی است. گفتگوی ملی به این معنا که تمام جریانهای سیاسی یکدیگر را به رسمیت بشناسند و با یکدیگر صحبت، مذاکره و نهایتا معامله کنند. اصلاحات ساختاری نیز به معنای تغييرات تدريجی و مسالمتآمیز اما بنیادی است. این کتاب، که جلد دوم تحقیق درباره اندیشه سیاسی تاجزاده را تشکیل میدهد، گفتارها و صحبتهای خودِ تاجزاده است که از مصاحبههای متفاوت پیاده شده. اینجا تلاش شده موضوعات متفاوت را طبقه بندی کنیم تا امکان شناسایی و آشنایی با هر یک فراهم شود.
@MostafaTajzadeh
اندیشه سیاسی مصطفی تاجزاده: گفتگوی ملی برای اصلاحات ساختاری
جلد یک – ارزیابی گفتمان سیاسی
دانلود رایگان
جلد دو – سخنرانی و نوشتهها
دانلود رایگان
آنچه اندیشه مصطفی تاجزاده را به عنوان یک سیاستمدار برجسته میکند تاکید وی بر ضرورت گفتگوی ملی بجای تشویق تضاد قهرآمیز، و نیز اصلاحات ساختاری به جای انقلاب و فروپاشی است. نکاتی برجسته و زیربنایی در تاریخ معاصر ایران که توجه به آنها کمیاب و نادر است. متاسفانه حکومت تاجزاده را بارها به زندان انداخته تا صدایی نداشته باشد. صدای فردی را که مبلغ گفتگوی خشونتپرهیز و راهحلهای مسالمت آمیز برای مشکلات کشور است مکرر خاموش کرده. یکی از زیربناییترین ایدههای تاجزاده درباره گفتگوی ملی است. گفتگوی ملی به این معنا که تمام جریانهای سیاسی یکدیگر را به رسمیت بشناسند و با یکدیگر صحبت، مذاکره و نهایتا معامله کنند. به این معنا که گفتگو، بر اساس تحمل مخالف و رقابت مسالمت آمیز با مخالف، مبنا قرار بگیرد. اصلاحات ساختاری نیز به معنای تغييرات تدريجی و مسالمتآمیز اما بنیادی است. تغییراتی که همزمان در سیاستهای حکومتی و قانون اساسی به عنوان متن حقوقیِ بالادستی دنبال شود.
جلد یک – فهرست
مقدمه و سپاس
بخش اول | تجزیه، تحلیل و ارزیابی اندیشه سیاسی
فرازهای اصلی اندیشه
تجدیدنظرطلبی
گفتگوی ملی
در نقد و دفاع از نظریه گفتگوی ملی
اصلاحات ساختاری
اصلاح و یا حذف اصل ولایت فقیه
تبدیل حکومت انتخابی به حکومت یکدست
خطر خشونت در سیاست
باز شدن جو انتخاباتی و فرصت سیاسی
رد براندازی و انقلابگری
ضرورت واقعبینی و عقلانیت در سیاست خارجی
حقوق و مسئولیت مردم در سیاست
جنبش سیاسی زنان
همزیستی فراکسیونی برای پیشبرد کار حزبی
بخش دوم
زندگینامه سیاسی
منابع
جلد دو – فهرست
مقدمه
سخنرانیها و نوشتهها - طبقه بندی موضوعی
تبدیل نظام شبه-جمهوری به حکومت تک نفره
نقد ولایت فقیه
سیاست خارجی ایران و قدرتهای جهانی
رد نظریه براندازی
مشکل خشونت در سیاست
تجدیدنظرطلبی در سیاست
ماهیت اصلاحات ساختاری
باز شدن جو انتخاباتی و بازگشت اصلاحطلبان
مسائل درونی جبهه اصلاحات
مردم و افکار عمومی
ناآرامیهای ۱۴۰۱
زنان در صحنه سیاست
ارزیابیهای تاریخی
رضا پهلوی
منابع
منبع: سایت نویسنده، سعید برزین
لینک برای تهیه کتاب از سایت آمازون
اندیشه سیاسی مصطفی تاجزاده: گفتگوی ملی برای اصلاحات ساختاری – جلد یک – ارزیابی گفتمان سیاسی
اندیشه سیاسی مصطفی تاجزاده: گفتگوی ملی برای اصلاحات ساختاری – جلد دو – سخنرانی و نوشتهها
گفتگوی ملی برای اصلاحات ساختاری – جلد یک – ارزیابی گفتمان سیاسی” – مصطفی تاج زاده، یکی از حامیان برجسته اصلاحات در ایران، با سالهای متعدد حبس رو به رو بوده که بیشتر آن را در اعتصاب غذا گذرانده است. این پژوهش با هدف شناخت و تحلیل مضامین و اندیشه های زیربنایی ایدئولوژی سیاسی وی انجام شده است. امید بر آن بوده که با مشخص کردن عناصر کلیدی گفتمان وی ساختار فراگیرتر فکریاش به روشنی قابل درک شود. به همین خاطر تاکید بر استدلالهای ويژه تاج زاده راهگشا است. از جمله در قبال اهمیت گفتگو در سطح ملی؛ و یا حمایت از اعتراضات خشونت پرهیز مدنی؛ و نیز تلاش همزمان و موازی برای اصلاح سیاستهای دولتی و نیز اصلاح قانون اساسی.
جلد دوم کتاب گفتارها و صحبتهای خودِ تاجزاده است که از مصاحبههای متفاوت پیاده شده. اینجا تلاش شده موضوعات متفاوت را طبقه بندی کنیم تا امکان شناسایی و آشنایی با هر یک فراهم شود.