محمود صادقی: مجلس عصاره فضائل شورای نگهبان است

آیا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ ما عصاره فضائل شورای نگهبان هستیم. بیاییم شفافیت را از مجلس آغاز کنیم. نظام مالی مجلس، غیرشفاف است. چرا اجازه نمی‌دهند بودجه سالانه مجلس به طور شفاف حسابرسی شود؟ آیا نمایندگان مجلس در جریان حسابرسی‌های سالانه بودجه‌ای مجلس هستید؟

نطق پیش از دستور محمود صادقی در مجلس باعث درگیری شد. نماینده مردم تهران در نطق اضطراری خود گفت: «آیا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ ما عصاره فضائل شورای نگهبان هستیم:» که این بخش نطق صادقی تذکرات نمایندگان را در پی داشت.

به گزارش کلمه، این اظهار نظر محمود صادقی بلافاصله با واکنش شدیدی از سوی نمایندگان اصولگرای مجلس روبرو شد و در این راستا ابتدا علی ادیانی راد نماینده اصولگرای قائم شهر در تذکری این اظهارنظر صادقی را نادرست خواند و با تاکید بر اینکه احتمالا نماینده تهران به عنوان فردی که خود معمم بوده و حقوقدان است با سوء نیت بیان نشده اما باید دقت کنیم که با این اظهارات شأن مجلس را خدشه‌دار نکنیم.

با این همه این پایان کار نبود و تشنج و دعوای اصلی در صحن از زمانی آغاز شد که سیدحسین نقوی حسینی نماینده اصولگرای ورامین و پیشوا با اصرار خواستار بیان تذکر ماده ۷۹ قانون اساسی در دفاع از شأن نمایندگان شد.

علی مطهری که برای ساعاتی ریاست جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت با اشاره به اینکه این مساله در تذکر نماینده قائم شهر مطرح شده اجازه بیان تذکر به نقوی حسینی نداد و این مساله منجر به عصبانیت بیش از حد این نماینه اصولگرا شد.

نقوی حسینی که مسئولیت سخنگویی فراکسیون اصولگرایان موسوم به نمایندگان ولایی را نیز بر عهده دارد با فریاد خواستار روشن شدن میکروفنش بود عملا مانع از بررسی ادامه دستور مجلس شد و در حالی که مطهری به عنوان رئیس جلسه چند بار از او خواست که نظم جلسه را رعایت کند و سعی کرد ادامه کار مجلس را به جریان بیندازد در ‌‌نهایت در مقابل اصرار توام با عصبانیت این نماینده نزدیک به جبهه پایداری اجازه داد تا تذکر ماده ۷۹ مطرح شود.

با این حال نقوی حسینی پس از آنکه دقایقی با لحنی آرام نسبت به عدم صدور اجازه بیان تذکر از سوی مطهری انتقاداتی مطرح کرد بالاخره موضوع اصلی تذکرش خود را بیان کرد که مشابه‌‌ همان نکاتی بود که پیش‌تر عنوان شده بود.

علی مطهری نیز هنگامی که دید نقوی حسینی‌‌ همان بحث را تکرار می‌کند میکروفن او را قطع کرد و از یکی از اعضای هیئت رئیسه خواست دستور کار مجلس را قرائت کند که این مساله نقوی حسینی را بیش از پیش عصبانی کرد.

این نماینده اصولگرای مجلس صندلی خود را ترک کرد و با حضور مقابل جایگاه هیئت رئیسه با صدای بلند به علی مطهری اعتراض کرد. این مساله منجر به آن شد که تعدادی از نمایندگان اصولگرا از جمله حسین مقصودی، حمیدرضا فولادگر، جبار کوچکی‌نژاد و چند نماینده دیگر به سمت نقوی رفته و او را آرام کنند و به سمت صندلی‌اش باز گردانند.

نقوی‌حسینی که خواستار ادامه صحبت خود بود با عصبانیت به سمت جایگاه هیات رییسه رفت و با فریادهای اعتراضی درخواست ادامه صحبت خود را داشت که رییس جلسه از وی خواست روی صندلی خود مستقر شود. در ادامه مطهری گفت: آنچه آقای صادقی در نطقش بیان کرد موضوعی است که تک تک نمایندگان می‌توانند درباره آن تذکر دهند و ما باید پنج شش جلسه علنی به آن اختصاص دهیم. آقای ادیانی این موضوع را مطرح کرد و ما به ایشان جواب دادیم.

نقوی‌حسینی همچنان با فریادهای خود به تصمیم رییس جلسه اعتراض کرد و جمعی از نمایندگان نیز اطراف وی تجمع کردند. در این میان برخی نمایندگان سعی داشتند نقوی‌حسینی را به سمت صندلی‌اش هدایت کنند که اکبر ترکی نماینده فریدن برخی از این افراد از جمله محمدرضا تابش و محمدعلی وکیلی را به عقب هل داد.

در ادامه نیز نمایندگان اصولگرای دیگر همچون محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر و احمد امیرآبادی فراهانی نماینده اصولگرای قم نیز به این جمع اضافه شده و سعی کردند نقوی حسینی را آرام کنند. این در حالی بود که نادر قاضی‌پور و سیدجواد صادقی‌نژاد نیز به این جمع پیوسته بودند.

در ادامه هنگامی که فضا کمی آرام‌تر می‌شد محمدرضا تابش نماینده اصلاح طلب مردم اردکان در مجلس و نائب رئیس نخست فراکسیون امید نیز به جمع نمایندگان پیوست که حضور این نماینده اصلاح طلب بلافاصله با واکنش شدید از سوی اصولگرایان روبرو شد. در ادامه بعضی از اصولگرایان مجلس مدعی شدند تابش به نماینده اصولگرای ورامین اهانت کرده است.

همزمان محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح طلب حاضر در هیات رئیسه مجلس نیز در میان نمایندگان دیگر حاضر شد و سعی کرد که فضا را آرام کند.

به گزارش ایلنا در حالی که دقایقی از این تنشج در صحن علنی مجلس می‌گذشت نقوی حسینی همچنان نسبت به مسائل پیش آمده معترض بود و کمی بعد اقدام به نگارش نامه‌ای خطاب به هیات رئیسه کرد.

به گفته جواد صادقی‌نژاد، نمایندگان اصولگرا قصد دارند در اعتراض به اهانت صورت گرفته از سوی تابش به هیات رئیسه نامه بنویسند.

در حالی که با پادرمیانی برخی نمایندگان دو جناح به نظر می‌رسد این درگیری لفظی ختم به خیر خواهد شد هم اکنون تابش و نقوی حسینی در کنار صندلی علی مطهری حاضر شده و در چند دقیقه پایانی صحن علنی مجلس مشغول مذاکره هستند.

محمود صادقی چه گفـت؟

به گزارش ایسنا، محمود صادقی در نطق میان دستور امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:

* ابرچالش بزرگ کشور که بر  سایر چالش‌های کشور سایه انداخته و بسترساز و کانون این چالش‌ها مبدل شده، چالش در نظام کلان تدبیر  و مدیریت کشور است.

* دستگاه‌های مستقر حاصل از این نظام تدبیر موجب استقرار یک نظام اقتصادی رفاقتی و سفارشی شده است که وابسته به درآمدهای بادآورده نفتی است و موجب رویش یک اقتصاد رانتی انگلیِ فسادزا و ظهور یک طبقه تازه به دوران رسیدهِ قلدر و باجگیر شده است. توزیع نامناسب اعتبارات در بودجه‌های سالانه منجر به عدم توازن در طبقات اجتماعی شده است. سال به سال با بودجه‌های سالانه کشور شکاف فقر و غنا تشدید می‌شود. در بودجه سال ۹۷ اگر چه قدم‌هایی برای شفافیت برداشته شده است اما کماکان ساز و کارهای مبهم و غیرشفاف در بودجه وجود دارد.

* متاسفانه تکالیف مختلفی که برای شفافیت در ادوار گذشته مجلس ایجاد شده است از سوی دستگاه‌های مختلف نادیده گرفته می‌شود. ماده ۵۰ قانون احکام دائمی برنامه توسعه دولت را مکلف می‌کند بستر الکترونیکی معاملات و بانک‌های اطلاعاتی به‌روز شده و تجمیع شده را ایجاد کند. ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه دولت را مکلف به ایجاد سامانه ثبت و اعلام عمومی پرداخت‌های بخش عمومی می‌کند و فازهای شبکه ملی اطلاعات تکمیل شود. قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران مصوب مجلس نهم کماکان در انتظار آیین‌نامه‌ای به سر می‌برد که قوه قضاییه مکلف بود ظرف شش ماه آن را تدوین کند که هنوز خبری نیست.

* تکلیف مقرر در اصل ۵۳ قانون اساسی از سوی دستگاه‌های مختلف نادیده گرفته می‌شود. دستگاه قضا آیا به دیوان محاسبات یک صورت حساب داده‌؟ چرا در برابر دیوان محاسبات به تکلیف خود عمل نمی‌کند؟

* بعضی همکاران می‌گویند «فایده ندارد» اگر به فاسدها دست بزنیم کارها می‌خوابد. دچار «تله فساد» شده‌ایم. فساد، فساد می‌آورد همانند «تله فقر» که فقر، فقر می‌آورد. چرا اراده جدی در این مجلس برای برخورد با مفسدان وجود ندارد؟ چرا با مفسدان همکاری می‌کنیم و از افشای نام بدهکاران کلان هراس داریم؟

* آیا نمایندگان اطلاع دارند که ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی‌های معوقه به نظام بانکی در دست چه کسانی گردش می‌کند؟ نام‌شان افشاء نشود، ما نمایندگان که باید اطلاع داشته باشیم.

* آیا مجلس عصاره فضائل ملت است؟ ما عصاره فضائل شورای نگهبان هستیم. بیاییم شفافیت را از مجلس آغاز کنیم. نظام مالی مجلس، غیرشفاف است. چرا اجازه نمی‌دهند بودجه سالانه مجلس به طور شفاف حسابرسی شود؟ آیا نمایندگان مجلس در جریان حسابرسی‌های سالانه بودجه‌ای مجلس هستید؟ چرا گزارش شفافی از حسابرسی‌های سالانه مجلس ارائه نمی‌شود؟ حسابرس‌های دیوان محاسبات هر سال بودجه مجلس را حسابرسی می‌کنند ۴۰ – ۵۰ ایراد می‌گیرند ولی رییس دیوان محاسبات همه آنها را خط می‌زند.

* اگر دنبال مبارزه با فساد هستیم، از خودمان شروع کنیم. باید اراده و عزم جدی در همه نهادهای کشور اعم از قوه مقننه، قضاییه و مجریه برای مقابله با فساد صورت گیرد.

* ممکن است خیلی‌ها براساس خیراندیشی و مصلحت‌اندیشی اقداماتی انجام دهند مثلا رد صلاحیت‌های شورای نگهبان اغلب با مصلحت‌اندیشی و خیراندیشی توام است اما این مسئله مانع حضور نمایندگان شجاعی که شجاعت مقابله با مفسدان را دارند، شده است.

**

در کشور ما نکاشته‌ها را درو کردن رایج شده است

نماینده مشکین‌شهر: در سال ۹۵، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان (معاول حدود ۵۰ میلیارد دلار) بهره بانکی پرداخت شده است. وقتی در بدترین شرایط در بانک‌ها بهره ۱۸ درصدی پرداخته می‌شود، کدام فرد عاقلی حاضر است درکار تولید که ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و در پایان سال مالی اغلب تا ۳۰ درصد مالیات بر درآمد می‌پردازد سرمایه‌گذاری کند؟

عضو کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی از وضعیت اقتصادی و نحوه بانکداری در کشور انتقاد و تصریح کرد: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بهره بانکی در سال ۹۵ پرداخت شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ولی ملکی در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۲ آذر) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور  گفت: اگر واقعیت را نگوییم در حق مردم ستم کرده‌ایم، از نظر سیاسی و نظامی در بُعد جهانی و منطقه‌ای در بهترین شرایط قرار داریم اما از نظر اقتصادی مشکلات حادی داریم که در آستانه بررسی بودجه سال ۹۷، به برخی اشاره می‌کنم.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس با بیان اینکه در سال ۹۵، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان (معاول حدود ۵۰ میلیارد دلار) بهره بانکی پرداخت شده است، توضیح داد: در صورتی که سود کل تمامی شرکت‌های غیر دولتی در همان سال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (معادل حدود ۲۵ میلیارد دلار) بوده است، به عبارت دیگر درآمد شرکت‌ها کمتر از نصف بهره بانکی بوده است، یعنی هزینه مفتخوارگی زیاد و درآمد کار و تولید در کشور کم شده است.

وی گفت: در کشور ما نکاشته‌ها را درو کردن رایج شده است، وقتی تولید با موانع روبه رو است وقتی سرمایه گذار برای  اخذ موجز تولید و تسهیلات بانکی باید ماه‌ها یا سال‌ها دوندگی کند، کدام آدم عاقلی است که درامر تولید سرمایه گذاری می‌کند؟ وقتی در بدترین شرایط در بانک‌ها بهره ۱۸ درصدی پرداخته می‌شود، کدام فرد عاقلی حاضر است درکار تولید که ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و در پایان سال مالی اغلب تا ۳۰ درصد مالیات بر درآمد می‌پردازد سرمایه گذاری کند؟

این نماینده مجلس تاکید کرد: با بانکداری ربوی نباید انتظار داشت مشکل تولید و اشتغال در کشور حل شود، بهره بانکی پرداخت شده در سال ۹۴، دستمزد ۱۱ میلیون نفر نیروی کار را تامین می‌کرد و ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی و ۱۹ درصد کل نقدینگی کل کشور را تشکیل می‌داد.

ملکی افزود: اگر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به سوی تولید و کارهای عمرانی هدایت می‌شد رشد ۸ درصد در اقتصاد ممکن و تولید و اقتصاد کشور سامان می‌گرفت و بیکاری از بین می‌رفت.

وی با اشاره به آمار تشکیل بانک در کشور گفت: از سال ۸۱ تا ۸۹ تعداد بانک‌های مجوز دار سه برابر شد، در سال ۸۹ چهار برابر بانک‌های موجود تقاضای برای تاسیس بانک ارائه و تعداد شعبات بانک‌ها ۸ برابر شد. این امر نشان می‌دهد که چه رونقی در بازار پول وجود دارد که این چنین برای بانک داری و ایجاد شعبات جدید مسابقه گذشته شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان داشت: این فرایند در حالی اتفاق می‌افتد که کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی کشور روز به روز ورشکسته می‌شوند و کشاورزی تاریک ترین دوران خود را سپری می‌کند، باید از رباخواری دوری کرد.

ایران امروز