تحصن معلمان و تجمع فرهنگیان بازنشسته در اعتراض به وضع معیشتی

در اقدامی هماهنگ معلمان ده‌ها شهر در ایران همزمان با تجمع فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس، تحصن کردند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان هشدار داد اگر مطالبات تامین نشود، اعتراضات گسترده‌تری در راه است.

تعدادی از معلمان حاضر در مدارس و فرهنگیان بازنشسته در اقدامی ‌هماهنگ روز دوم دی ماه (۲۳ دسامبر) دست به اعتراض زدند و نسبت به رفع تبعیض‌ در میزان حقوق و دریافتی‌های خود و بهبود وضعیت معیشتی تحصن کردند.

پیگیری محقق شدن وعده‌های مسئولان برای بهبود معیشت، رعایت عدالت اداری و اجرای نظام رتبه بندی برای همه معلمان و فرهنگیان بازنشسته از مهم‌ترین خواست‌های معلمان متحصن و فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس ایران بوده است.

همبستگی در حکم “تلنگر به مسئولان”

تحصن روز دوشنبه در مدارس و تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی به دعوت و فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران شکل گرفت. در این فراخوان از معلمان و فرهنگیان بازنشسته خواسته شده بود برای حفظ همبستگی صنفی و حمایت از یکدیگر، همزمان در یک روز “تلنگری به مسئولان” بزنند.

بسیاری از رسانه‌های داخلی تا لحظه تنظیم این گزارش، درباره این تحصن سراسری و تجمع مقابل مجلس گزارش و تحلیل جداگانه‌ای منتشر نکرده‌اند. تنها ایلنا در خبری کوتاه نوشته است که جمعی از بازنشستگان کشوری با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی به مختصات لایحه بودجه اعتراض کردند.

ایلنا با اشاره به اینکه بازنشستگان معتقدند مطالبات و خواسته‌های آنها در لایحه بودجه ۹۹ برآورده نشده نوشته است که فرهنگیان بازنشسته در تجمع خود گفتند نمایندگان مجلس باید با اعمال تغییرات در این لایحه، حقوق بازنشستگان را برآورده سازند.

“تحصن سراسری است”

کانال تلگرامی ‌شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و کانون صنفی معلمان ایران اما با انتشار عکس‌ها و تصاویر ویدئویی مختلف، گوشه‌هایی از تحصن معلمان در مدارس و تجمع فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس ایران را گزارش کرده و این تحصن را “سراسری” دانستند.

تحصن معلمان در مدارس شهرهایی چون بوشهر، سقز، سنندج، مریوان، شیراز، صفاشهر استان فارس، منطقه زیویه کردستان، مشهد و ده‌ها شهر دیگر گزارش شده است.

Lehrer Streik (UGC)

در بسیاری از شعارنوشته‌ها در کانال تلگرامی ‌شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و کانون صنفی معلمان ایران آزادی بی ‌قید و شرط معلمان زندانی، حمایت قاطع از فرهنگیان بازنشسته و توجه به نظام پرداخت حقوق متناسب با افزایش تورم و گرانی‌های اخیر، به عنوان بخشی از مطالبه‌های فرهنگیان و معلمان مطرح شده است.

«پاسخ مطالبات‌ مردم، زندان و گلوله نیست»

فرهنگیان بازنشسته نیز در تجمع دوم دی ماه مقابل مجلس شورای اسلامی ‌پلاکاردهای مختلفی حمل کردند. پیگیری مطالبات معوقه و وعده‌های بی فرجام مسئولان دولت در رفع مشکلات، اجرای درست قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرای تصمیمات دیوان محاسبات در پرداخت مطالبات سال ۸۴ ، افزایش حقوق سالیانه و متناسب‌سازی آن با نرخ تورم از جمله خواست‌ها و مطالبات تجمع‌کنندگان بوده است.

بخشی از انتقاد شوراهای صنفی فرهنگیان بازنشسته متوجه بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی برای همسان‌سازی و افزایش ۱۵ درصدی حقوق و مستمری در لایحه بودجه است. نمایندگان این شورا معتقدند همسان‌سازی حقوق با این مبلغ بودجه، امکان اجرایی ندارد و در حالی‌ که تورم بالای ۴۰ درصد است، افزایش ۱۵ درصدی نمی‌تواند معیشت بازنشستگان را از بحران نجات دهد.

در کنار طرح مطالبات صنفی، فرهنگیان بازنشسته برای آزادی معلمان و کارگران زندانی هم شعارهایی سردادند. بر اساس تصاویر منتشر شده، روی برخی پلاکاردها نوشته شده است: «پاسخ مطالبات‌ مردم، زندان و گلوله نیست» و «زندانی آزاد باید گردد، جای معلم زندان نیست».

همزمان با تحصن معلمان و تجمع فرهنگیان بازنشسته، کانون صنفی معلمان ایران و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، امروز اطلاعیه‌ای صادر کردند.

Lehrer Streik (UGC)

در اطلاعیه کانون صنفی معلمان ایران ضمن اعتراض به لایحه بودجه، نبود بیمه کارآمد و رایگان، اجرا نشدن کامل رتبه‌بندی برای فرهنگیان، بار دیگر نسبت به گرانی‌ و ‌فقر ناشی از افزایش نرخ بنزین و عملی نشدن وعده‌های مسئولان هشدار داده شد.

در این اطلاعیه همچنین “سرکوب اکثریت جامعه” به دلیل مسایل معیشتی مورد نکوهش قرار گرفته و اعلام شده که معلمان “داغ‌دار” مرگ دانش‌آموزان نوجوان و جوانان در اعتراضات آبان ماه هستند.

“جنبش معلمان مصمم به تحقق عدالت، آزادی و رفع فقر”

در اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز خطاب به مسئولان ارشد نظام و نیروهای امنیتی آمده است: «شما که مدعی به رسمیت شناختن اعتراضات مسالمت‌آمیز هستید و همه روزه در خبرهای تصویری صداوسیما از اعتراضات به حق سایر کشورها داد سخن می‌رانید، از رویه گذشته خود دست بردارید و اعتراضات را با کشتار، سرکوب و زندان جواب ندهید. اگر قرار بود مردم و فرهنگیان با این سرکوب‌ها از حقوق خود دست بردارند، بعد از سرکوب تجمعات و تحصن‌ها در طول این سال‌ها، فرهنگیان باید مرعوب شده و دست از مطالبه‌گری برمی‌داشتند. اما بدانید که امروز جنبش معلمان بالنده‌تر و مصمم‌تر از قبل برای تحقق عدالت، آزادی و رفع تبعیض و فقر پا به میدان نهاده ‌است.»

این شورا دلیل انتخاب دوم دی ماه برای تحصن سراسری و تجمع را نزدیک بودن زمان امتحانات دی ماه مدارس اعلام کرد.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی، تصاویری را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد یکی از شرکت‌کنندگان در تجمع فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس شورای اسلامی، در سخنانی خطاب به مسئولان می‌گوید که معلمان و فرهنگیان، دست گدایی دراز نمی‌کنند بلکه خواستار حق و حقوق قانونی خود هستند. این فرد در بخش دیگری از سخنان کوتاه خود به ضرب و شتم معلمان و فرهنگیان بازنشسته توسط ماموران امنیتی اشاره می‌کند و می‌گوید که ما “معلمان و فرهنگیان تا زمانی که حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم”.

دویچه وله