چند شهر ایران امروز (پنجشنبه) شاهد تجمع مردم معترض به وضعیت معیشتیشان بود.
شهروندان کاشمر، گناوه، نیشابور، بیرجند و مشهد امروز در اعتراض به وضعیت معیشتی به خیابان آمدند.
در اکثر شهرها شعارهای افراد شرکت کننده در تجمعات مربوط به مسائل اقتصادی بود اگرچه بعضا شعارهای سیاسی نیز سرداده میشد؛ از جمله «سر اومد، سر اومد، کاسهی صبر ملت»٬ «عربها رو رها کنید فکری به حال ما کنید»٬ «بدانید بدانید پنجشنبه ها اینجاییم»٬ «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»٬ «کشور ما دزد خونه است، توی جهان نمونه است»٬ «اسلام رو پله کردید، مردم رو ذله کردید»، «پلیس برو دزدو بگیر» «ایران که شاه نداره حساب کتاب نداره» و ….
در این میان تنها از شهر مشهد خبر از بازداشت عدهای معترضین منتشر شده است. در تجمع امروز در شهر مشهد علیه حسن روحانی٬ رییس جمهوری نیز شعار «مرگ بر روحانی» داده شد.
اما برخورد نیروی انتظامی با این تجمع بعد از تند شدن شعارها و تغییر سوی آن از حسن روحانی و دولت یازدهم به سیاستهای کلی نظام صورت گرفت.
محمدرحیم نوروزیان، فرماندار مشهد، بعدازظهر امروز در گفتوگو با ایسنا ضمن غیرقانونی توصیف کردن تجمع «نه به گرانی» در این شهر گفت: «با این وجود، نیروی انتظامی با تجمعکنندگان بسیار با مدارا برخورد کرد.»
او با اشاره به اینکه مجوزی برای برگزاری تجمع در مشهد صادر نشده بود، اضافه کرد: «تعدادی از افراد در میدان شهدا تجمع کردند. با این وجود، نیروی انتظامی به آنان تذکرات لازم را داد و بسیار با مدارا با آنها برخورد کرد.»
فرماندار مشهد افزود که تجمع کنندگان پس از تذاکراتی که به آنان داده شد، «مدتی در میدان شهدا حضور داشتند و پس از آن متفرق شدند.»
محمدرحیم نوروزیان اشاره کرد که «تعدادی» که به گفته او، «قصد تعرض به اموال عمومی و تخریب آنها را داشتند توسط مأموران نیروی انتظامی بازداشت شدند». با این همه، وی به تعداد بازداشت شدگان اشاره نکرد.
فرماندار مشهد با اعلام اینکه «تجمع کنترل شد و اتفاق خاصی در آن رخ نداد» گفت: تجمع پایان یافته است.
بر اساس برخی فیلمهای انتشار یافته در شبکههای اجتماعی، به سوی تجمعکنندگان، گاز اشک آور شلیک شد و یک ماشین آب پاش نیز درصدد متفرق کردن آنان بود. در حالی که مردم معترض از نیروی انتظامی میخواستند تا «پلیس برو دزد بگیر» و «یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»
این تجمع ها در شرایطی برگزار شد که در هفته های اخیر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، از سوی مخالفان و منتقدان خود به دلیل گرانی کالاها و مواد مصرفی مردم مورد انتقاد قرار گرفته و حتی کمپین «پشیمانم» از سوی برخی از حامیان سابق روحانی به راه افتاده است. اگرچه او و اعضای دولتش از عملکرد اقتصادی دولت دفاع کرده و از جمله به کاهش نرخ تورم اشاره میکنند. برخی دیگر همچون محمد خاتمی٬ رییس جمهوری اسبق ایران پشیمانی از رای به روحانی را «دسیسه» خوانده بود.
چند شهر ایران صحنه اعتراض به وضعیت معیشت
تجمع اعتراضی در مشهد به خشونت کشیده شد
تجمعی در میدان شهدا در مشهد با واکنش ماموران امنیتی به خشونت کشیده شد. چند نفر نیز در این جریان بازداشت شدهاند.
تجمعکنندگان شعارهای تندی در اعتراض به مشکلات اقتصادی، حسن روحانی، رئیس جمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس، میدادند و همچنین برخی شعارهایشان علیه حکومت ایران بود.
ماموران امنیتی علیه معترضان از ماشین آبپاش و گاز اشکآور استفاده کردند. معترضان هم به سوی ماموران سنگ پرت کردند.
محمدرحیم نوروزیان، فرماندار مشهد، به ایسنا گفته است: “این تجمع غیرقانونی بود با این وجود نیروی انتظامی با تجمعکنندگان بسیار با مدارا برخورد کرد.”
- تجمع بازنشستگان فولاد در اعتراض به حقوق معوق
- برخورد نیروهای امنیتی با معترضان به وضعیت رضا شهابی در زندان
- در پی اعتراض دانشجویان، دانشکده صنعت نفت آبادان ‘تا اطلاع ثانوی تعطیل شد’
آقای نوروزیان میگوید چند نفر نیز در این تجمع بازداشت شدهاند. او گفته بازداشتشدگان “قصد تعرض به اموال عمومی و تخریب آنها را داشتند”.
رسانههای ایرانی از ارجاع بازداشتشدگان به مراجع قضایی خبر میدهند.
ویدئوهایی که به بیبیسی فارسی رسیده و در شبکههای اجتماعی نیز منتشر شده، حاکی از آن است که چند نفر از معترضان در جریان تجمع زخمی شدهاند.
امیر، یک شاهد عینی که در تجمع مشهد حاضر بود، به بیبیسی فارسی گفت ماموران پلیس به جمعیت یورش برده و هر کسی را که میگرفتند به شدت میزدند.
این شاهد عینی گفت فراخوان این تجمع از شنبه-یکشنبه هفته جاری در تلگرام داده شده بود.
گفته میشود که تجمعهای مشابهی در شهرهای دیگری نیز رخ داده است. از جمله نیشابور و کاشمر هم صحنه اعتراضات مشابهی بودهاند.
سعید شیبانی، فرماندار نیشابور، به فارس گفته تجمعکنندگان در نیشابور “برخی سپردهگذاران مؤسسات مالی که دچار مشکل شده بودند” بودهاند.
برخی شعارهای تجمع پنجشنبه
اسلام رو پله کردین / ملت رو ذله کردین
مرگ بر روحانی
مرگ بر دیکتاتور
نه غزه نه لبنان / جانم فدای ایران
پلیس برو دزد رو بگیر
ملت ما بیدار است / از دزدی بیزار است
نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم
برخی اصلاحطلبان میگویند تجمع مشهد از سوی هواداران ابراهیم رئیسی و اعضای بسیج آغاز شده و پس از آن قشرهای دیگر مردم به آن پیوستهاند، اما محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس میگوید این اعتراضها را نباید جناحی دانست.
###
تویتر محمود صادقی#
#تجمع_اعتراض_آمیز مردم در #مشهد و بعضی از شهرها درواقع اعتراض به نابسامانی ها و کاستی ها در #نظام_کلان_تدبیر_و_مدیریت_کشور در ادوار مختلف است؛ به جای تلاش برای خاموش کردن و سیاسی و جناحی جلوه دادن آن، #صدای_مردم را بشنویم و برایش چاره اندیشی کنیم.
###
محمدرحیم نوروزیان، فرماندار مشهد، اعلام کرده است “معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران و افراد ضدانقلاب” تجمع امروز را برنامهریزی کرده بودند.
تجمع اعتراضی در مشهد


بی بی سی
***
تجمع در مشهد به خشونت کشیده شد
چند شهر ایران صحنه اعتراض به وضعیت معیشت
زیتون
***
تجمع «نه به گرانی» در مشهد به خشونت کشیده شد
از ساعت ۱۰ صبح پنجشنبه ۷ دی عدهای از مردم مشهد در اعتراض به گرانی کالاها مقابل شهرداری مشهد گرد آمدند. این تجمع که تحت عنوان «نه به گرانی» برگزار شده بود، با دخالت مأموران انتظامی به خشونت کشیده شد.
تجمع «نه به گرانی» در مشهد (عکس: شبکه های اجتماعی)
اطلاعی از تعداد معترضان در دست نیست. در شبکههای اجتماعی تعداد معترضان مشهدی را ۵۰۰ تا چند هزار نفر تخمین زدهاند. معترضان شعار میدادند «مرگ بر دیکتاتور» و «اسلام را پله کردند، مردم را ذله کردند».
فیلمهایی که در شبکههای اجتماعی از گردهمایی اعتراضی مشهد منتشر شده، نمایانگر درگیری مأموران انتظامی و نیروهای ضد شورش با تظاهرکنندگان است.
درگیری معترضان مشهدی با نیروهای ضد شورش:
نیروهای ضد شورش تلاش کردند با پرتاب گاز اشکآور و با ماشینهای آبپاش معترضان را متفرق کنند. عدهای از معترضان که عمدتاً از جوانان مشهدی بودند، با پرتاب سنگ در صدد مقابله با نیروی انتظامی و نیروهای ضد شورش برآمدند.
روز گذشته فرمانداری مشهد در واکنش به خبرهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر دعوت از مردم مشهد برای برگزاری تجمع علیه گرانی، اعلام کرد که هیچ سازمان، تشکل و یا گروهی درخواست برگزاری تجمع نداده و مجوزی هم برای برگزاری چنین تجمعی صادر نشده است.
محمد رحیم نوروزیان، فرماندار مشهد به خبرگزاریهای داخلی گفته است نیروی انتظامی با تظاهرکنندگان با «مدارا» رفتار کرده و «اتفاق خاصی» نیفتاده است.
«تذکراتی به این افراد داده شد و آنها مدتی در میدان شهدا حضور داشتند و پس از آن متفرق شدند.»
به گفته فرماندتر مشهد عدهای از تظاهرکنندگان بازداشت شدهاند:
«تعدادی که قصد تعرض به اموال عمومی و تخریب آنها را داشتند توسط مأموران نیروی انتظامی بازداشت شدند.»
تجمعهای مشابهی در شهرهای یزد و نیشابور نیز برگزار شده است.
تجمعکنندگان در نیشابور ضمن اعتراض به گرانی و بیکاری شعار میدادند: «ای جوان ایرانی بلند شو بلند شو»، «دزد غارت می کند، دولت حمایت میکند» و «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن».
تجمع اعتراضی در کاشمر: مرگ بر گرانی
قیمت تخممرغ در ایران دو برابر شده. از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ نان به قیمت ثابت [با در نظر گرفتن تورم] ۱۶۰ درصد گران شده، قیمت متوسط قند و شکر ۴۵ درصد و قیمت شیر ۳۹ درصد بالا رفته و گوشت قرمز و ماهی هم ۱۳ درصد گرانتر شدهاند.
حداقل حقوق یک کارگر ایرانی ۹۳۰ هزار تومان است. حتی اگر اقشار کمدرآمد جامعه روزی سه وعده نان و تخم مرغ و گوجهفرنگی بخورند، یک خانواده چهار نفره میبایست ۸۱۰ هزار تومان در ماه هزینه کند.
قرار بود قیمت بنزین و گازوئیل هم افزایش پیدا کند که با کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با این افزایش قیمت مخالفت کرد.
رادیو زمانه