در همبستگی با اعتراضات مردم خوزستان!

چاره‌ی بحران آب و اعتراض به کم‌‌آبی، شلیک به مردم نیست.

طی چند روز اخیر مردم در اکثر شهرهای خوزستان، اهواز، سوسنگرد، شوش، دزفول، شادگان، کرخه، دز و … به خیابان آمده‌اند و علیه وضعیت بی‌آبی حاکم بر این استان دست به اعتراض زده اند. این اعتراضات هم‌چنان ادامه دارد و مورد حمایت نهادهای مدنی و فعالان حقوق بشر قرار گرفته‌است. پاسخ جمهوری اسلامی به این اعتراضات طبق معمول، سرکوب، پرتاب گاز اشک‌آور، شلیک گلوله، بازداشت و کشتار معترضان بوده است. گزارش‌های منتشر شده حاکی از کشته شدن چند تن از جوانان از جمله مصطفی نعیماوی ۲۶ ساله از اهالی شادگان و قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله در کوت‌عبدالله اهواز است. هم اکنون فضای امنیتی شدیدی در استان برقرار شده‌است. تعدادی هم بازداشت شده اند. اما اعتراضات هم چنان بی وقفه ادامه دارد و در حال گسترش به شهرها و استا‌ن‌های مجاور است.

بحران آب مختص خوزستان نیست و یکی از مشکلات بزرگ در کنار مشکلات دیگر در سراسر کشور است. همه جا رودخانه‌ها در حال خشک شدن هستند. دریاچه‌های کشور در حال از بین رفتن‌اند. اب‌های زیرزمینی به تاراج رفته‌اند. اما آن چه هشدار دهنده‌است، سر بازکردن این بحران در یکی از پرآب‌ترین و حاصل‌خیزترین استان‌های کشور ‌است. رودخانه های دز، کرخه، کارون و اروند رود که از جلگه‌ی خوزستان عبور می‌کنند، از جمله رودخانه‌های پرآب خاورمیانه هستند. همه‌ی این رودخانه‌ها هم‌اکنون از کم‌آبی رنج می‌برند. بخشی از سرچشمه‌های این رودخانه‌ها برای انتقال به استان‌های دیگرمسدود شده‌اند. بخشی دیگر نیز با سدسازی‌های بی رویه و مغایر محیط زیست هدر رفته‌است. پرآب ترین استان کشور امروز به کم آب‌ترین‌ها پیوسته‌است. طبق امار رسمی هم اکنون بیش از ۲۰ شهر و ۷۳۰ روستا در خوزستان مشکل کم‌آبی و بی‌آبی دارند و تاسف‌بارتر این که از امکانات آب‌رسانی حداقل نیز برخوردار نیستند.

مردم خوزستان خشم خود را علیه تخریب منبع حیات خود سرریز کنند و با «العطش» به خیابان ریخته‌، رنجی را که می برند، فریاد می‌کنند. دام‌هایشان از بی‌آبی تلف می شوند؛ تالاب‌هایشان در حال نابودی و رودخانه‌هایشان در حال خشکیدن است؛ ریزگردها و گرمای سوزان ۵۰ درجه زندگی‌شان را تباه می‌کند. کارگزاران جمهوری اسلامی به جای بازبینی سیاست‌های مخرب و ویرانگر خود و چاره جوئی برای مشکلات مردم همواره در اندیشه‌ی تدارک مقابله‌ با اعتراضات آن‌ها هستند. تنها تمهیدی که حکومت در قبال وضعیت بحرانی سال‌های اخیر اتخاذ کرده‌است، تقویت نیروهای امنیتی در منطقه برای سرکوب مردم این استان و به ویژه در مناطق عرب ‌نشین آن بوده‌‌است. مقابله‌ی خشن نیروهای سرکوب در برابر اعتراضات مردم، طی چند روز اخیر، شلیک و قتل جوانان، نشانگر تشابهات با مقابله‌ی نیروهای امنیتی با معترضان در خیزش‌های آبان ۹۶ و دی‌ماه ۹۸ است.

در عین حال، اوج‌گیری اعتراضات علیه کم‌آبی و بی‌آبی در خوزستان هم‌زمان است با اعتراضات کارگران پیمانی نفت و پتروشیمی در سراسر ایران و از جمله در این استان که مرکز اصلی صنعت نفت کشوراست. کارگران پیمانی نفت و پتروشیمی بیش از یک ماه است که برای بهبود وضعیت کاری خود از جمله افزایش دستمزدها، پرداخت دستمزدهای عقب افتاده، برخورداری از مرخصی مناسب، بهبود وضعیت کمپ‌های کارگری و تحمیل این خواست‌ها به پیمانکاران ادامه دارد و بنا به آخرین بیانیه‌ی شورای سازماندهی اعتراضات ۱۱۴ مرکز را در برمی‌گیرد. ده‌ها هزار کارگر در آن مشارکت دارند. اعتراضات مردم خوزستان در امتداد اعتراضات کارگران نفت و پتروشیمی، مبارزات کارگران هفت تپه، فولاد اهواز ، کشاورزان اصفهان که از بی‌ابی و خشکاندن زاینده رود رنج می‌برند، نیز مبارزات بازنشستگان، معلمان،زنان و دیگر کوشندگان جنبش‌های مدنی ایران بخشی از برآمد گسترده‌ی مدنی و مطالباتی علیه حکومت جمهوری اسلامی و برای تامین حق حیات خود و محیط‌زیست خود است.

اتحاد جمهوریخواهان ایران با اعلام همبستگی با مردم خوزستان، اعتراضات کارگران و مبارزات دیگر تلاشگران جنبش‌های اجتماعی، با خانواده های داغدار کشتار نیروهای سرکوب در جریان این اعتراض‌های مردم خوزستان همدردی خود را اعلامی می دارد، همه‌ی جریانات سیاسی و مدنی را برای پشتیبانی از خواست‌های به‌حق مردم خوزستان فرامی‌خواند. ما در عین پشتیبانی از خواست‌ها و مطالبات مردم کشورمان، به حکومت جمهوری اسلامی نسبت به عواقب شوم ادامه‌ی سرکوب مردم و کشتار فرزندان آن‌ها هشدار می‌دهیم. کسانی که آمر یا عامل سرکوب و کشتار مردم هستند، باید به عواقب عمل خود فکر کنند. باید بدانند که هیچ قتل و سرکوبی فراموش نخواهد شد وسرکوبگران، همه، در برابر دادگاه مردم باید پاسخگو باشند. ما همه‌ی نیروهای مدافع آزادی، دمکراسی، عدالت اجتماعیُ، فعالان جنبش‌های مردمی و مبارزان جنبش‌های مطالباتی را به حمایت از مردم خوزستان فرامی خوانیم. تنها با اتحاد فعالان عرصه‌های مختلف سیاسی، مدنی و صنفی است که می توان توزان قوا را تغییر داد و زمینه‌ را برای تحولات به نفع مردم فراهم ساخت.

هیات سیاسی اجرائی
اتحاد جمهوریخواهان ایران

۳۰ تير ۱۴۰۰ – ۲۱ ژوييه ۲۰۲۱

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *