محمد رسول اف به ۸ سال حبس، شلاق و دیگر مجازات ها محکوم شد؛ بیانیه کانون نویسندگان
حکم هشت سال حبس، تحمل ضربات شلاق، پرداخت جزای نقدی و ضبط اموال محمد رسول اف، کارگردان ایرانی توسط شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
بابک پاک نیا، وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در این خصوص اعلام کرد: آقای رسول اف به موجب حکم صادره توسط شعبه بیست و نه دادگاه انقلاب تهران به تحمل هشت سال حبس، تحمل ضربات شلاق، پرداخت جزای نقدی و ضبط اموال محکوم شد. این حکم در شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر تهران عینا تایید و اکنون پرونده به اجرای احکام ارسال شده است. پنج سال از حکم حبس صادر شده علیه این شهروند قابل اجرا خواهد بود.
بابک پاک نیا، بخشی از اتهامات مطروحه علیه علیه آقای رسول اف را “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور” عنوان کرد و افزود که مصداق این اتهام “امضای بیانیه ها و ساخت فیلم و مستند” است.
گفتنی است محمد رسول اف پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود، سابقه بازداشت، محکومیت و تحمل حبس را داشته است.
کانون نویسندگان ایران خواستار لغو بیدرنگ و بیقید و شرط حکم محمد رسولاف شد
در ادامهی موج تازهی هراسافکنی و سرکوب آزادی بیان و دیگر آزادیهای فردی دادگاه تجدید نظر حکم هشت سال حبس، شلاق و جریمهی نقدی محمد رسولاف فیلمساز معترض و عضو افتخاری کانون نویسندگان ایران را تایید کرد و برای اجرا به دایرهی اجرای احکام فرستاد. حکمی که خصوصا در این روزها به منظور هراسافکنی میان هنرمندانی انشا و تایید شده که به طناب زور گردن ننهاده و به تحقیر نهفته در آن وقعی نگذاشتهاند. رسولاف هیچ جرمی انجام نداده است که کیفر آن زندان وشلاق و مصادرهی اموال باشد. محاکمه و مجازات لایق بند قبای کسانی است که بیش از چهل سال در پناه حاکمیت به غارت اموال و امنیت و آزادی مردم مشغول بوده و هستند، و نه فیلمساز و کارگردانی که برای بیان اعتراض و آفرینش هنری از حق انسانی، اولیه و اساسی خود، آزادی بیان، استفاده کرده است؛ و نه آن بیشمار زنانی که میخواهند اختیار پوشش خود را داشته باشند؛ و نه آن انبوه کارگرانی که از حق حیات و معیشت خود دفاع میکنند؛ و نه میلیونها جوانی که میخواهند صاحبِ سبک زندگی خود باشند؛ و نه نویسندگان و هنرمندانی که به سانسور و اختناق تن در نمیدهند و نه …
آنان که «قانون» را ابزار و بهانهی سرکوب قرار داده و هر روز در همبستگی با سیستم ستم مشغول صدور حکم اعدام و زندان و تبعید و شلاق برای منتقدان و مخالفان وضع موجود هستند، بدانند که هیچ چیز ستم بر مردم را موجه نمیکند؛ حتی «قانون»! آن قانونی که کرامت انسان، یعنی بالاترین قانون و حق، را نادیده میگیرد و زیر پا میگذارد، رعایت کردنی نیست. بخش مهمی از کرامت انسان در آزادی و با آزادی است که به دست میآید و این درست همان نقطهای است که حاکمیت در سالیان دراز مورد حمله قرار داده است. تازهترین نمونهی آن را در صدور حکم حبس و شلاق برای محمد رسولاف شاهدیم.
کانون نویسندگان ایران حکم صادره علیه محمد رسولاف را محکوم میکند و خواهان لغو فوری و بیقیدوشرط آن و همهی احکامی است که برای هنرمندان منتقد و مخالف، شهروندان معترض و کنشگران عرصههای گوناگون صادر شده است. آزادی اندیشه و بیان بیهیچ حصر و استثنا حق همگان است.
کانون نویسندگان ایران
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳