تقدیر روزنامهنگاران از سیروس علینژاد و لیلا رستگار
شب گذشته، پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳، دورهمی انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران با حضور اعضای انجمن، پیشکسوتان این حرفه و بسیاری از روزنامهنگاران و خبرنگاران که نزدیک به ۳۰۰ نفر میشدند برگزار شد.
حمیدرضا اسلامی دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران در این مراسم گفت: امشب افتخار داریم میزبان شما روزنامهنگاران باشیم. امشب از دو روزنامهنگار که سالها برای روزنامهنگاری مستقل و پیشرو زحمت کشیدند، تجلیل میکنیم. وی اعلام کرد که در این مراسم از آقای سیروس علینژاد و خانم لیلا رستگار به پاس یک عمر فعالیت شریف و حرفهای در ساحت روزنامهنگاری تقدیر میشود. البته خانم لیلا رستگار به دلیل سفر نتوانست در مراسم حاضر شود.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات تقدیرنامههایی را برای اهدا به این دو روزنامه پیشکسوت تهیه کرده بودند. هادی حیدری طراح و کارتونیست ایرانی نیز به سفارش انجمن، طرحهایی از پرتره این دو روزنامهنگار کشیده بود.
در لوح تقدیر از سیروس علینژاد و لیلا رستگار آمده است:
«قدم گذاشتن در راه دشوار روزنامهنگاری و سالیان دراز متعهد ماندن به اخلاق حرفه ای در سرزمین پرمخاطره ی ایران، ویژگی کسانی است که دل در گرو سرافرازی میهن عزیزمان دارند. بی گمان آثار شما و هم نسلان شما، چراغ راه نسل های آینده ی روزنامه نگاری این سرمزین است. این لوح به پاس یک عمر تلاش برای زنده نگه داشتن روزنامه نگاری مستقل و مسئولانه به شما تقدیم می شود. امیدواریم این چراغ همچنان روشن بماند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران
انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات»
منتجبی: دولتها میروند اما روزنامهنگاران میمانند. امور صنفی را به نهادهای صنفی بسپارید
اکبر منتجبی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران نیز در این مراسم گفت: ممنونم از شما که آمدید. جای آنهایی که نیامدند خالی است. با این حال امشب را غنیمت میدانیم. امروز ما امیدوارتر هستیم. بنابر دستوری که آقای رئیس جمهور در پاسخ به نامه انجمن دادهاند، شکایتهای دولتی از روزنامهها و روزنامهنگاران پس گرفته میشود. در عینحال امیدواریم روزنامهنگاران و دوستانمان که دربند هستند آزاد شوند و به جمع ما و خانوادههایشان بازگردند و از این پس، از هیچ روزنامهنگاری که حقیقت را مینویسد، شکایت نشود و اعلام جرمی صورت نگیرد.
حقیقت این است که نه فقط دولتها که سیاستمداران نیز میروند و فراموش میشوند اما روزنامهنگاران میمانند. مدیران میروند اما گزارشهای ما میماند و تاریخ بر این مبنا نوشته خواهد شد.پس حداقل برای خودشان بهتر است که کاری به روزنامهنگاران و خبرنگاران و رسانهها نداشته باشند و بگذارند، ما در آرامش گزارشهایمان را تهیه کنیم و به مانند گذشته هزارتوی فساد را در نوردیم تا آیندهای روشن پیش روی کشورمان باشد.
امیدواریم دولت جدید نیز از دخالت در کار روزنامهها و روزنامهنگاران پرهیز کند و امور صنفی را به نهادهای صنفی بسپارد. ما بهتر از هر دولتی به نقاط ضعف و قوت خود آگاهیم و اگر امنیت داشته باشیم میتوانیم مرجعیت رسانهای از دست رفته را دوباره به کشور بازگردانیم و آن را احیا کنیم.
اعضای محترم انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، دوستان و همکاران، انجمن، خانهی تکتک ماست. بی شک ما بی ایراد نبوده و نیستیم. قطعا کاستیهایی داریم، اما انجمن را تنها نگذارید. چراغش با حضور شما روشن میماند. ما در کنار هم میتوانیم قدرتمند باشیم. در هیچ کجای دنیا، نظام صنفی بدون وجود تشکلها و سندیکاهای مستقل معنایی ندارد. در ایران هم لازمه تشکیل نظام صنفی مطبوعاتی قدرتمند، تقویت آزادیهای سندیکایی است. ما با هم میتوانیم تن واحدی باشیم که هیچ زخمی آن را از پا نیندازد.
از شما برای اعتمادی که طی این مدت به انجمن داشتهاید سپاسگزاریم. در کنار ما بمانید و حضورتان را در انجمن بیشتر کنید.
دکتر صدیقی: سیروس علینژاد نه یک اسم بلکه یک رسم است
در ادامه حمیدرضا اسلامی دبیر انجمن از دکتر فریدون صدیقی دعوت کرد تا در به جایگاه بیاید و وصف جایگاه سیروس علینژاد سخن بگوید. فریدون صدیقی پس از حضور در جایگاه گفت: به نام نامی سیروس علی نژاد که نه یک اسم بلکه یک رسم است. نه یک نام بلکه آیین است.
آقای صدیقی تاکید کرد که از نسل ما روزنامهنگاران تنها چند نفری باقی ماندهاند که یکی از قلههای آن سیروس علینژاد است. سیروس علینژاد هم روزنامهنگار است هم ادیب. امشب از این نسل دو تن در سالن حاضر هستند که یکی از آنها علی اکبر قاضیزاده است و دیگری سیروس علینژاد. آقای صدیقی در ادامه با اشاره به سوابق علینژاد در روزنامهنگاری از حاضران خواست بایستند و این روزنامهنگار را تشویق کنند.
سیروس علینژاد وقتی با تشویق حاضران و روزنامهنگاران در جایگاه قرار گرفت، ابتدا گفت نمیدانست قرار است از او تجلیل شود. و همچنین نمیدانست چنین میهمانی باشکوهی قرار است برگزار شود. برای همین نیز از پیش سخنانی آماده نکرده است. با این حال چه باید کرد و جز روزنامهنگاری چه باید گفت. آقای علینژاد در ادامه سخنرانی خود از تنگناها در کار روزنامهنگاری سخن گفت و در انتها افزود: من امیدوارم در شرایطی که آزادی بیشتر باشد و رسانهها آزادتر باشند هم دور هم جمع شویم.
فریدون صدیقی، نرگس جودکی و هادی حیدری با تشویق روزنامهنگاران برای اهدای لوح و تابلو روی جایگاه حاضر شدند.
اکبر منتجبی در پایان با تشکر ویژه از علی ربیعی توضیح داد که برپایی این برنامه بدون همراهی و کمک آقای ربیعی امکانپذیر نبود.
در این مراسم روزنامهنگاران و افرادی چون فریدون صدیقی، علیاکبر قاضیزاده، سیروس علینژاد عباس عبدی، علی ربیعی، هادی خانیکی، بهروز بهزادی، محمد قوچانی، اسدالله امرایی، رضا خجسته رحیمی، الهه محمدی، نیلوفر حامدی، کامبیز نوروزی، مهدی رحمانیان، لیلیفرهادپور، داود محمدی، مجید صیادی، امین شول سیرجانی، هدی هاشمی، گیسو فغفوری، آرمین منتظری، محمدجواد روح، کیوان مهرگان، نغمه دانش آشتیانی، داود حشمتی، مریم باقی، مریم شبانی، اعظم ویسمه، نفیسه زارع کهن، مهران کرمی، مهدی افروزمنش، شهریار شمس مستوفی، تبسم نمازی، مرتضی کاردر، جلال خوشچهره، محمدعلی نادعلیزاده، احمد زیدآبادی، روزبه علمداری، افشین امیرشاهی، علیرضا خانی، علی میرزاخانی، شهرام شریف، حجت طهماسبی، داریوش آرمان، حبیب عباسی، اصغر زارع کهنمویی، پرستو سرمدی، بدرالسادات مفیدی، محمدرضا مقیسه، هادی حیدری، علیاصغر شفیعیان، حسین قره، محمد مبین، محمد طاهری، مطهره شفیعی و …. حضور داشتند.
منبع؛ باشگاه روزنامهنگاران ایران